Байдън за Путин: Той няма представа какво се задава

Сега Путин е повече от всякога изолиран от света, заяви президентът на САЩ
Обновена: 2 мар 2022 08:12 | 2 мар 2022 06:09, Елка Василева
437
Байдън за Путин: Той няма представа какво се задава
Снимка: БГНЕС

Американският президент Джо Байдън бе аплодиран от демократи и републиканци в знак на подкрепа за Украйна по време на речта си "За състоянието на Съюза“, произнесена тази нощ пред Конгреса, предаде Ройтерс.

"Нека всеки от нас, който е в състояние да стане, да стане и да изпрати ясен сигнал към Украйна и света", каза президентът на САЩ.

Още по темата
Законодателите от двете партии, събрани в пленарната зала на Камарата на представителите, се изправиха и с овации и развяване на украински флагове изразиха подкрепата си за борбата на народа на Украйна срещу нашествието на Русия.

"Преди шест дни руският президент Владимир Путин се опита да разклати устоите на свободния свят, мислейки, че може да го накара да се подчини на заплашителните му методи", каза президентът на САЩ. "Но той много се обърка".

Байдън описа украинския народ като "стена от сила, която /Путин/ никога не си е представял".

Той похвали украинския си колега Володимир Зеленски и украинските граждани за "тяхното безстрашие, тяхната смелост, тяхната решителност, /която/ вдъхновява света".

"Нахлуването на руския диктатор в чужда държава струва скъпо на целия свят", заяви Байдън в речта си.

Но "в битката между демокрацията и автокрацията демокрациите се изправят на крака и светът ясно избира страната на мира и сигурността", каза той.

Светът е "изолирал" Владимир Путин за това, че е изпратил руските войски да нахлуят в Украйна, заяви президентът на САЩ като се зарече, че опустошителните санкции ще "изцедят" икономическата сила на Русия и ще отслабят армията ѝ.

"Сега Путин е изолиран от света повече, отколкото някога е бил", заяви Байдън, като добави, че "той няма представа какво го очаква" по отношение на икономическите санкции и наказания.

Американският президент предупреди и руските олигарси и "корумпирани лидери", които според него са измъкнали милиарди долари по време на режима на Путин: "Идваме за вашите незаконно придобити печалби".

Байдън повтори, че американските сили "няма да участват в конфликта с руските сили в Украйна“.

Съединените щати ще освободят 30 млн. барела петрол от стратегическия си петролен резерв като част от международните усилия за стабилизиране на пазара след нахлуването на Русия в Украйна, заяви американският президент.

По въпроса за борбата с инфлацията в САЩ той отбеляза, че има две възможности. Едната е тя да се ограничава чрез намаляване на доходите и оттам обедняване на американците. По думите му другата възможност е по-добра и тя е да бъдат намалени разходите за живот на хората, а не доходите им, като в страната се произвеждат повече автомобили и полупроводници и бъде изградена още инфраструктура и въведени иновации.

"Ние говорихме за седмици на инфраструктурата. Ние ще имаме десетилетие на инфраструктурата", предрече той. По думите му в страната ще бъдат разкрити милиони работни места, ще бъдат модернизирани пътищата, летищата, пристанищата и водните артерии навсякъде. Според президента предстои изграждането на национална мрежа от 500 хиляди станции за зареждане на електромобили, ще бъдат подменени "отровните оловни тръби" на водопроводите и ще бъде осигурен на достъпна цена високоскоростен интернет "за всеки американец в град, предградие, село и племенна общност".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


437
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
2
 
20
 
! Отговори
Пропуснах една нула преди 2 години
САЩ имат 30 000 милиарда дългове.
251
1
 
10
 
! Отговори
ДА ВИ СВЕТНА преди 2 години
До моето мнение: Изравниха Рака със земята. И Хага се прави, че не вижда!!!
250
7
 
18
 
! Отговори
моето мнение преди 2 години
Гледате ли какво правят бандеровците с обикновените украйнци след като се изтегляят от позициите си! Това чака българите и българските градове когато американците тръгнат да се изнасят от България.
249
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия "изолирана" ама продължава да продава Газ и Нефт на целия свят. А в същото време САЩ е фалирала държава със 3000 милиарда дългове.
248
3
 
19
 
! Отговори
Опълченец преди 2 години
Земята на славянския род е земя на нашите създатели и ние трябва да я пазим. Запада е манипулативен и лицемерен. Понякога за да защитиш трябва да нападнеш. Примерно може би не е точен пример но.... Когато едно дете застане срещу родителите си и започне да ги обижда и удря. В случая срещу народа си. Предателството е удар срещу своя народ .Тогава идва техен роднина и тряба да нашамари това дете и да разбере,че не се прави така. И, че това е предателство спрямо тях. В случая спрямо собственият си род и земя. Замислете се.
247
4
 
23
 
! Отговори
До 288 преди 2 години
Много си *** бе друже , войната в Украйна я започна САЩ с преврата през 2014 година не Путин нали така ?Украйна подложи на обстрел части от Донецк и Луганск и тогава започна войната но светът тогава се правеше на луд. Е Путин ги потърпя 8 години и реши а освободи своите сънародници.
246
1
 
23
 
! Отговори
според мен преди 2 години
Задължително трябва да се направи деидиотизация и деджендърнаризация на политиците в САЩ и Европа!!!
245
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Херскон и Харков вече са руски,сори! :)
244
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мечката не може да пипа като балерина. По-грубичко, по-тежичко.
243
20
 
27
 
! Отговори
Сива зона преди 2 години
Толкова са активни и здружни путинофилите в тези тежки за тях времена. То се пише, обяснява, държи се сметка, дава се акъл... Що не идете да им помогнете на братята да бутнат "нацистите" по-бързо, поне да сте им полезни с нещо? Ама така е по-лесно, по RT да им се радвате. А те милите не знаят дали е още учение това, щото видяли как хора умират. Путин ако беше истински политик, нямаше да започва война точно с братския народ. Ама май ще излезе, че ботокса му е повредил мозъка.
242
2
 
4
 
! Отговори
върбанБрястовСалкъмо преди 2 години
До Наблюдател на ЕС --- Първо не съм руснак, и второ, след като инсталирам прозорците първата ми работа е да спра актуализациите. Някак си не можеш ме уплаши, и за повечето руснаци положението е същото.
241
4
 
28
 
! Отговори
Опълченец преди 2 години
Имам приятели в Донецк и Логанск ,които казват, че някои украинци им забраняват да говорят на руски език и им оказват психолигичен натиск. Нали и ние преди известно време трябваше да защитаваме българите там. Зеленски, братя Кличко и компания са предатели. Защото искат да са в НАТО. А, ако влязат в нато след няколко години ще стане 3-та световна война. Защото запада е алчен и плащат на предателите да правят това,което им кажат, промиват мозъци чрез валшвият и лицемерен холивуд,печелят симпати,земя и т.н. Земята на славянския род е земя на нашите създатели и ние трябва да я пазим. Запада е мани
240
3
 
22
 
! Отговори
върбанБрястовСалкъмо преди 2 години
Байдън не знае кой е и къде е в момента, но дава мнение за адекватността на Путин. Чудничко.
239
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън беше единствения който предупреди че Путин ще нападне Украйна. Ако бяха му повярвали и още миналата година му бяха спряли суифта, изобщо нямаше да се стигне до тук.
238
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изглежда в коментиращите има неяснота какво става. Та става фалит на РФ, глад, мизерия и разпад. А терориста путин ще бъде обесен.
237
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американските политици са неквалифицирани за нивото на Путин.
236
2
 
6
 
! Отговори
ууу преди 2 години
До Сега сега :) Значи Путин е вечен.
235
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Идваме за вашите незаконно придобити печалби". -- това ще има още по-голям отрицателен ефект за доларовата система -- и оттласкване към златото.
234
19
 
8
 
! Отговори
Наблюдател на ЕС преди 2 години
Скъпи руснаци, ако Apple и Goggle пожелаят, вашите смартфони ще се превърнат в метален скрап за секунди.Със сигурност ще има някои изненади в следващите актуализации, както и в актуализациите на вашите машини с Windows :)))))
233
5
 
20
 
! Отговори
Въх преди 2 години
Когато видях как американските сенатори след речта на тоя из-куфял човечец вееха украински знаменца , си викам-ей ся направо разбиха Русия! Тия *** предадоха партньора си Украйна! Зеленски трябва да е разбрал,че е предаден! И най-умного което може да направи е- да тегли една на Запада и да си каже-тия щом сега ме предадоха, и по-нататък ще е така! Затова-съюз отново с Русия! Щом те ни помагат, а само те насъскват срещу Русия-за какво са ни тия!