Големи западни компании се изтеглят от Русия

Причината е инвазията в Украйна
2 мар 2022 08:56, Елка Василева
129
Големи западни компании се изтеглят от Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Западни компании се изтеглят от Русия, съобщават информационните агенции.

Още по темата
Петролният гигант ExxonMobile прекратява дейността си в Русия заради инвазията в Украйна, обяви компанията. Решението се отнася и до излизането от съвместните дружества с Роснефт, включително и от един от най-големите петролни и газови проекти в Русия „Сахалин 1“. Компанията прекратява инвестициите си в нови проекти в Русия, се казва още в съобщение от централата.

Австрийският петролен концерн OMV окончателно се отказа от участие в два проекта за добив на природен газ в Сибир, съобщи ръководството на компанията. Прекратяват се преговорите с „Газпром“ за закупуването на близо една четвърт от акциите на добивната компания в Сибир. Освен това OMV ще преразгледа и участието си в газопровода „Северен поток 2“, чието лицензиране Германия спря заради руското нападение над Украйна.

Американският авиогигант „Боинг“ преустановява доставките на резервни части за Русия и прекратява голяма част от дейността си там. Компанията замрази и тренировъчната си дейност в Москва, предаде БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
3
 
! Отговори
Star преди 2 години
Както е тръгнало братушките на следващата Олимпиада ще се явяват пред света с маратонки ,,Сърп и Чук''...разбирай ТКЗС-арски гумени *** със ремичка и тенекиена токичка.
93
0
 
4
 
! Отговори
Потомък на Аспарух преди 2 години
Десетилетия наред СССР експлоатираха трудолюбивия български народ. За СССР (срам и позор) изпращахме най-качествените си плодове, зеленчуци и т.н. а получавахме трето качество телевизори и коли, които стояха по-дълго време по сервизите отколко в домовете ни. Нека сега да си правят Лади и да си ги карат със здраве.
92
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спомням си друга страна която остана изолирана от света след Втората световна война - Япония. Това обаче се отрази много добре на тяхната икономика. Те си произвеждат всичко от тогава и се превърнаха в една от най-силните икономики в света! Ситуацията не е напълно идентична, но знае ли човек. Мисля, че приключи ли войната санкциите ще отпаднат една по една. Жалко за невинните хора в Украйна, както винаги обикновените хора страдат най-много. Не на войната!
91
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Войната трябва да спре. Не трябва да ставаме свидетели на този ужас в 21ви век. Но тези санкции към Русия не мисля че ще повлияят с нещо. Запада явно не е запознат с желязната воля и упоритост на руския народ. Руснаците ще издържат на натиска, но ние ще страдаме много заради тези санкции. Дори не ми се мисли какво ни очаква
90
1
 
5
 
! Отговори
БРАВО! преди 2 години
Руснаците изкараха късмет. Голямото прочистване започна. Руските граждани ще си живеят мирно и няма да бъдат подстрекавани във всяка минута да купуват, да купуват и пак да купуват.
89
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами,като няма Боинг, ще си летят на Ту 154 и Ил 18.А и АН2 -кукурузниците още вършат работа.
88
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
путин не ги санкционира
87
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
като гледам какво са оставили в домовете си и заминали някъде........... дали не са произвеждали всичко
86
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
ами те имат стоки за продаване а аз може и да не купя , какво толкова
85
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
г-н путин е много умен той ще измисли как да излезе от кризата тези фирми повече нема да се върнат в русия русия е подготвена за тези санкции още преди 8 год да си мисли ес че газта днес е 1500 евро вчера беше 1300 евро от утре 1700 ес ще санкционира русия ще ви чете вечерни новини ли
84
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С удоволствие ще наблюдавам как руското население обеднява и как ще изхвърлят джуджето от стаичката с дългата маса. Това престъпление срещу човечеството няма да остане ненаказано!
83
4
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
АВТОВАЗ официално си призна,че без вносни компоненти може да произвежда единствено Лада Нива.Модел,който се произвежда от 1977г.Това са възможностите на "великата" руска икономика.Санкциите ще са нокаут за тази икиномика.
82
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За тези, които не разбират как работи. Шелл вече няма да работи с руската ООО Газпром, а просто ще започне да работи с новосъздадената Gaz-Prom LLC регистрирана на Каймановите острови :) Западните капиталисти много плямпат за "димокраси" но никой няма да губи 150-милионен пазар и да го подари на китайците. А къде ще идиат пламенните кирчовци бутащи се между шамарите е голям въпрос.
81
3
 
10
 
! Отговори
до преди 2 години
Боби, Боби,явно не си правил нищо моето момче. За да построиш кораб, трябва да осигуриш ламарина, талашит, кабели, бронз, кабели-това да кажем го имат. Следва да го наситиш с нужната електроника като радари, навигация, управление, комуникация. Тук явно ще отиват на собствено производство. Последната съветска радиостанция дето съм виждал, беше 2м висока и към 1м широка и се демонтираше с траспалетни колички. За да имаш нещо хубаво и надеждно се слагат японски, немски и др утвърдени марки, а не
80
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво спират, но къде ще отидат, т.е. те прецакаха себе си най-вече. Никога едно такова действие не е едностранно.
79
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
скоро няма да са толкова големи ;))
78
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Боби Руснаците скоро ще ядат бели мечки, тюлени и .... ледоразбивачи. Двете най-големи контейнерни компании в света обявиха, че спират работа с руските власти. Няма да има какво да пренасяте.
77
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"И къде ще продават своите продукти ИТ компаниите?" Западните ИТ компании не са в Русия за да продават. Софтуер се продава предимно онлайн. Те са там по същата причина, пради която са и тук. Ползват евтини роби да им работят за жълти копейки, защото на запад ще имат много по-големи разходи.
76
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Стимулират Русия, пъпчив ***, така смятаха едно време и вождовете Гошо Тарабата, Тошо Овчаря и тн., но понеже си малък и не знаеш какво се случваше през всичките тези години. Накрая Тошо призна соца за недоносче, а БГ беше изостанала със 100г. от нормалния свят. Бъдещето на Просссията е Нигерия със сняг.
75
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"стимул и свобода на Русия да не бъде зависима от запада" - А някой пита ли ги руснаците дали искат да живеят като по времето от СССР? Особено пък младите, които не са живели по онова време и толкова са свикнали на съвремнните глобални комуникации и свобода на придвижване, дали ще са съгласни на такъв живот? Ще свалят Путин без да се замислят дори, ако ги постави в такава изолираност.