Ноев: Путин не иска Украйна да съществува като държава

България в очите на Путин е слаба страна, която може да унижава
14 мар 2022 08:50, Елка Василева
178
Ноев: Путин не иска Украйна да съществува като държава
Снимка: архив, БГНЕС

Ако дефинираме мира като възстановяване на довоенна Украйна, връщането на тези 2 милиона и половина бежанци по домовете и реализация на тяхната надежда да бъдат част от демократичния свят, това скоро няма да се случи. Това коментира пред БНТ експертът по отбрана и бивш военен министър Бойко Ноев.

Още по темата
"От другата страна стои един агресор (Путин, б.р.), който иска точно обратното - не иска Украйна да съществува като държава, той не иска украинският народ да бъде част от демократична Европа. Можем да съдим само по действията, които предприема, а това са действия на един загубил разсъдъка си диктатор, който е изпаднал в дълбока изолация", заяви Бойко Ноев.

Разрушените Киев, Харков са "путинизъм в действие", смята бившият министър на отбраната. Според него светът ще претърпи дълбока трансформация, а Владимир Путин никога няма да бъде същият играч на международната сцена.

Ролята на Турция е като посредник в преговорите между Русия и Украйна е пример за подражание, смята Ноев. България обаче няма национална политика, а българското общество и партиите във властта заемат крайно противоположни позиции по отношение на войната.

"Ердоган доставя оръжие на Украйна, но той не е загубил контакта си с Путин, той е уважаван от него. Това не е само защото Турция е 80-милионна държава, а защото Путин уважава силните. България в очите на Путин е една слаба страна, която той може да унижава, чиято история той може да взима, чиято азбука отрича и т.н.", коментира Бойко Ноев.

Отношението към войната е ключов въпрос за всички политически сили у нас - не може да има политици, които да оправдават войната, които да отказват помощ на украинската страна. Всеки отказ от помощ, включително със средства за отбрана е сътрудничество с агресора, допълни експертът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
8
 
8
 
! Отговори
Дедо Либен преди 2 години
Бойко, що не кажете, че украинската армия е Донецк и Луганск е в "котел" или в "чувал", както армията на Фелдмаршал Паулус по време на ВСВ при Сталинград. Сега се готви подобен "чувал" и за ОДЕСА и те така УкраИна от много акъл и слушкане на САЩ скоро НЯМА ДА БЪДЕ ЧЕРНОМОРСКА ДЪРЖАВА. На изток от Днепър всичко ЩЕ БЪДЕ СЕКВЕСТИРАНО от Русия!
137
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Путин не иска Украйна за същестува..." - нека допълним малко: ".... в този си вид!"
136
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ко? Откъдя, на къдя? Малеееей , тоя наистина се е поус, рал с тъпотиите , които ръси, нямаме намерение да ставаме втора фашистка Украйна, спри да дрънкаш лъжи,русофобия и пропаганда!
135
14
 
12
 
! Отговори
Украина преди 2 години
Никой не иска украинска държавност. Включително и бай Пръц от бялата сграда. Затова се разбраха с Путин. Единият разчиства задния си двор и спи спокойно. Другият получава тотален контрол върху уплашените до смърт европейски кокошки. Като не слушат ще ги плаши с Путин, а те ще плащат за "сигурност".
134
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин мрази Ленин.
133
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 127 Що? В русия нямаше ли маски и ваксини? Москва не беше ли блокирана на 2 пъти заради короната?
132
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 136 Копейките които заработват нашите копейкаджии едва ли ще са проблем да се изнесат.
131
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпрос с повишена трудност - всички знаем, че има хора които пишат глупости и защитават руската империя и Путин, и за това получават пари. Как сега ще си вземат надниците , като има санкции. Дали ще им изпращат по влака куфари с рубли???Или те които много обичат Русия - ще отидат да си ги вземат от Москва и ще останат там завинаги.
130
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До П.К.През 8 век, руснаците изграждат и създават столицата си Киев, Киев е бил руска столица векове наред.
129
8
 
8
 
! Отговори
Watchdog преди 2 години
Украинска държавност няма да има. Това е ясно и предварително съгласувано с бялата къща, като реални решение на проблема с новата структура на сигурност в Европа и гаранциите, които Русия искаше за нейната сигурност. След 2-3 години никой няма да си спомня за държавата Украина, включително данните украинци, които ще заживеят отново като руски граждани, каквото си бяха до съвсем скоро.
128
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Или Путин ще успее или Русия ще спре да съществува.
127
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината е, че Европа беше в риск, в реален риск, заради малка сума пари от около няколко милиона и един украински олигарх, са щели да сблъскат източна,централна със западна Европа и европейците щяхме да го отнесем, а не тези,които насъскват омраза и създаваха конфликт, заради Украйна, затова трябваше да бъде прочистена от нацистите и да не влиза никога в НАТО! Съсипаха Европа , заради няколко милиона и един украински олигарх и маса хора умряха!
126
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След една седмица тези дървени философи ще почнат да пеят и проповядват от медиите друго. Сега още имат куража да хулят , но скоро ще замълчат оглушително . Хората не са толкова *** и са преживяли доста и при тях и преди и помнят .Всичко се пише и ако не променят историята в свой интерес един ден ще се чете . Това да имат на предвид като плещят неистини и тяхно виждане .Хора , не давайте възможност да се появи кафявата чума отново !
125
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ кога ще отговорят за биолабораториите в Украйна? Те кога ще бъдат изправени пред международен трибунал за нарушаване на всички международни конвенции и престъпления срещу човечеството?
124
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждаме колко е демократична Европа. То не бяха маски, не беше полицейски час, глоби ако си излязъл от къщи, забрани за протести - тези неща не сме ги забравили. Всичко в политиката е "крадецът вика дръжте крадеца".
123
4
 
9
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Та, каква държава е Украйна? Там се е родила ГОЛЯМАТА РУС. Това си е Русия.
122
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Казаха, че Германия също е продавала на Украйна оръжия, докато се водиха боевете и обстрелваха Донбас. Оказа се, че Англия е можела да помогне на Украйна, но са се развили по друг начин нещата, вижте украинския документален филм в "The Bulgarian Times" . За щастие, руснаците ще спасят украинските си братя, дай Боже! Украинците извадиха късмет, че дойде руската войска!
121
0
 
5
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
Точно както повечето българи не искат РСМ да съществува като държава.Нищо странно не виждам
120
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И право не иска до границата си държава в която се възражда неофашизъм и изсигат свастики на младежки митинги . Кафявата чума беше изтръгната ,но като четем историята се вижда ,че закваската е била дълбоко скатавана в тази страна и с благодатната подкрепа от запада се възроди наново.Дълбоко затворените очи и уши на европейските ни управници спомагат с подкрепата им с парични средства и тежко въоръжение .Това ли искат хората ?Никой не ни пита , само всяват напрежение и страх за живота ни .
119
5
 
2
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
Аз съм съгласен да ме сменят с някой украински ИТ специалист който ще рабити за по ниско заплащане. Ние Българските програмисти така ще накажем Путин който пуска бомби над украинските дечица. Очакват се да дойдат 10 милиона украинци в ЕС. а госпожа фон дер Лайен заяви, че "Гражданите на ЕС са готови да понесат тежестите от санкции срещу Русия, заставаме изцяло в подкрепа на Украйна". Ние българските програмисти сме готови в тези тежки времена да понесем тежестите и да се жертваме.