КГБ: Всеки руснак може да е шпионин

Това обяви бивш служител на руските служби
Обновена: 1 апр 2022 12:39 | 1 апр 2022 12:38, Росен Стойчев
43
КГБ: Всеки руснак може да е шпионин
Снимка: БГНЕС/EPA

Всеки руснак може да е сътрудник или работник на тайните служби на своята страна. Това обяви бившият високопоставен служител на КГБ Сергей Жирнов пред RTL.

През тази седмица балтийските държави решиха от отпратят 21 руски дипломати. Някои европейски държави настояват, че дипломатите, които отпращат, са сътрудници на руското разузнаване.

Жирнов пояснява, че за да извършват подобна дейност, няма нужда лицата да заемат официален пост. Съществуват разнообразни прикрития. Щатни сътрудници работят като журналисти и търговци. Всеки руснак може да работи с разузнаването. Съществуват и тъй наречените "нелегали".  Те работят с КГБ от десетилетия и са дълбоко внедрени в приемащата страна. Снабдени са с документи и са обучени да се представят за граждани, на която и да е страна.

Още по темата

Самите шпиони рядко придобиват важна информация сами. В повечето случаи привличат служители на определени организации, които им доставят информация. Често се използват продавани в интернет устройства, за да няма следа към извършителя на шпионската дейност. Класическото разузнаване все още има роля, но в момента повечето разузнавачи работят чрез интернет от своите страни.

Самият Жирнов говори безупречен френски език и може да комуникира с различни европейски граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: РусияЕвропаКГБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
3
 
! Отговори
Д-р. Гигълс преди 2 години
Руснакът сам поляризира ситуацията или си предател или шпионин ?!
32
2
 
1
 
! Отговори
До анонимен 26 преди 2 години
Хкременче смачкано, не може да бъде копие това, което е направено по-рано - аксиома! А Ту-160 е нещо, което факаните говедари няма да могат да направят и през следващото хилядолетие! Те един ракетен двигател с затворен цикъл не могат да направят и от години купуваха от Русия, ама вече няма да им продават! Нямат хиперзвуково оръжие, на две обиколки са назад по средства за РЕБ! Руснаците имат неща, на които не бяха обърнали достатъчно внимание - пистолети и снайперски пушки. Сега имат великолепни!
31
1
 
1
 
! Отговори
US Motherfucker преди 2 години
А ъветници на президента, шпиони ли са или разузнавачи ?! LOL
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе пипон, КГБ не съществума от 1991 г.!!!!!!!!
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди правилото беше всеки които пише на кирилица може да бъде руски шпионин.Но благодарение на нас българите това правило се промени.Както виждате имаме някаква власт да променяме такива правила, сега САЩ въпреки че пишем на кирилица не разглеждат всеки българин като шпионин.
28
0
 
0
 
! Отговори
До 24 преди 2 години
По-добре депутат,е вършиш нищо, ще получаваш двойно повече, кражбите и далаверите са си отделно и всяка годинас ще си актуализираш заплатката и ще пълниш евраци в чекмеджето...медец, баце...
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
146 милиона руснаци са на заплата в руското разузнаване, ако получават по двеста долара на месец средно имат нисък стандарт , излиза че месечната издръжка на заплати е 300 милиарда долара , тия са бая богати какво ги жалим.
26
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дойдат ли чеченците ставам сорос по времето на третият райх, ще ви изнамеря всичките крадливи душички от последните 30 г.
25
4
 
1
 
! Отговори
Ахахахах преди 2 години
няма бивши агенти на службите. Независимо от това чии са. Тоест тоя или е лъжец или предател или и двете. За глупостта кой може да е агент, няма какво да се каже. Всеки с информация или достъп до нея или на позиция където може да упражнява влияние или ... или .... Поредния пасквил тоест.
24
3
 
5
 
! Отговори
бг преди 2 години
Не всекиш руснак а всеки русофил , кадесар , и комунист но не може а ЗОДИЛЖИТЕЛНО СА РУСКА АГЕНТУРА. Още по-сигурно е ако техни родители или роднини са биили защото руската разв4едка практикува фамилния шпионаж -баща , син , внук и т.н вижте фамилията заимови Стоан заимонв женен ра руския и антисъядинист по руска задача у, синът му генерал Заимов и той руски шпионин.
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кво да им шпионират? Танковете и самальотите от студената война и калашниците?Те на практика нямат един вид техника който да не са го гепили от американците.Дори ту-160 им е копие на американски аналог.Шпиони... Пак се върнаха по времето на Сталин.
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ви имам логиката ,всеки руснак може да бъде шпионин на Русия ,всеки американец може да бъде шпионин на Америка ,всеки Българин може да се бъде шпионин на България,всеки турчин може да бъде шпионин на Турция и т.н. . От това не следва ,че гражданство се дава на база шпионин ли си или не.Естествено че аз и ти не сме български шпиони защото имаме българско гражданство но хората които работят за разузнаването ни имат като нас българско гражданство.
21
0
 
2
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Ако плащат 10 хиляди евро на месец, ставам шпионин.
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки гражданин на всяка една държава може да е шпионин на коя да е държава по света.
19
9
 
14
 
! Отговори
Свобода или Смърт преди 2 години
Познавам двма облъчени руснака дето съвсем са изпличкали легена и постоянно ходят при иZраждане! Напоследък ми говорят, да съм спокоен, че Русия щяла да превземе България безболезнено и някви такива. Аз викам да организираме контра-протест и да ги запалим всички ***!!
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аха, то и всеки български гражданин може да е руски шпионин ... или американски?
17
0
 
2
 
! Отговори
до 16 Анонимен преди 2 години
М....да. Сложен казус! Много елошо да не знаеш кой си и да седиш разкрачен!
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на КГБ. Най-накрая се научиха и те като запада! Забелязвате ли колко добре усвояват, а? То освобождение на Украйна, точно както запада освобождаваше в арабския свят. Сега и шпионажа по западен вариант. А сега кажете че не се учат бързо?
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На това му се вика параноя хахаха Нали журналиста Грозев каза,че в България нямало пък сега имало.Някой иска да си неутрализира опонентите като ги обвини невинни.Позната история в българското минало.Почват доносниците.Най-добре на работа не изразявайте мнение за теми като Украйна,Русия.На мен лично украинците и руснаците са ми еднакви.Може някой шпионин да се е вмъкнал с бежанците.Я всички вън...руснаци,украинци,американци...всички,които нямат българско гражданство.
14
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи аз съм потенциален руски шпионин защото имам руско и българско гражданство. Баба ми бе Украйнка а дядо Руснак. А сега де, сложен казус съм. И все пак е важно Българския интерес а не интереса на САЩ или Русия. Къде сме ние?