Конашенков: Русия е унищожила 2003 украински танкa

Говорителят изнесе данни колко единици военна техника са унищожили досега
8 апр 2022 09:38, Йоана Цонева
145
Конашенков: Русия е унищожила 2003 украински танкa
Снимка: БГНЕС

Русия съобщи за ракетен удар в Житомирска област по резерв от украинска военна техника, който се подготвял за прехвърляне в Донбас. Това съобщи в четвъртък говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, цитиран от "Интерфакс".

Говорителят изнесе и данни колко единици военна техника е унищожила Русия досега. "През деня високоточни ракети с въздушно изстрелване удариха по украинска военна техника на жп гара Новоград-Волински в Житомирска област. В резултат на удара резервите, предназначени за прехвърляне на група украински войски в Донбас беше унищожен. Руските въоръжени сили блокираха напълно селището Новомихайловка и започнаха да го "прочистват от националисти", каза Конашенков. По думите му, "при преследване на отстъпващите части на 54-та механизирана бригада на украинските войски, части на руските въоръжени сили блокираха населеното място Угледар и сега водят бойни действия".

"Руските системи за противовъздушна отбрана свалиха във въздуха два украински военни хеликоптера: Ми-8 и Ми-24 в близост до град Херсон, както и три безпилотни летателни апарата, включително два - "Байрактар ​​ТБ-2" в районите на населените места на Кривой рог и Труда", каза Конашенков. Руската авиация унищожи в четвъртък 42 военни обекта в Украйна. Според Конашенков те включват команден пункт, два полеви склада с боеприпаси, две реактивни системи за залпово стрелба, както и 12 крепости и райони, където е съсредоточена украинската военна техника. Руските военни съобщиха, че по време на специалната операция са унищожили над 2000 бронирани машини на Украйна: танкове и други бойни машини.

Още по темата
"Общо от началото на специалната военна операция са унищожени 125 самолета, 95 хеликоптера, 416 безпилотни летателни апарата, 2003 танка и други бойни бронирани машини, 220 реактивни системи за залпове, 869 полева артилерия и минохвъргачки, както и 1902 единици унищожена е специална военна машина техника", каза Конашенков. Русия призна и за значителни свои загуби във войната. Това заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков. Песков нарече конфликта в Украйна трагедия и продължи да обвинява военните на Украйна, че поставят цивилните в опасност и ги използват като жив щит. На 25 март руското министерство на отбраната съобщи, че по време на специална операция в Украйна са загинали 1351 души, а 3825 души са ранени.

Той също така заяви, че Русия се радва на доверието на по-голямата част от света и подчертава, че Западът трябва да е наясно с факта, че светът е по-голям от САЩ и ЕС. Говорителят на Путин отрече Русия да е извършила военни престъпления в Украйна, като каза, че "живеем в дни на фалшификати и лъжи". Той настоя, че цялата ситуация в Буча, където на снимките се виждат много убити украински цивилни, е "добре подредена инсинуация и нищо друго". "Ние отричаме, че руските военни могат да имат нещо общо с тези зверства", каза той пред Sky News.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
2
 
! Отговори
Do 130 преди 2 години
Ти смееш ли се или плачеш в момента, чи нещо не ти се разбира :)))
111
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
че то вече е срамно да се коментира руската армия. хахахаха тез пияни мужици сигорно броят и натовската армия.те Украинците имаха 700,800 тънка и 100 макета.Няма как да изтрият срама от провала си и трескат глупости.
110
8
 
3
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
...УКРАЙНА ИЗОБЩО НЯМАШЕ ТОЛКОВА ТАНКОВЕ...АКО ИМАШЕ , РАШКИТЕ ДА СА УМРЕЛИ ВЕЧЕ ....
109
0
 
4
 
! Отговори
Ваня преди 2 години
До сателитни снимки-28 А защо не снима точно, когато руснаците се преместиха? Ама гледай да хванеш момента,когато започнат да ги прибират! И да провериш от какво са загинали!
108
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Убийци от руската ко4ина
107
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма цензура има тук, написах руска ко4ина и хоп звездички
106
7
 
5
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Боби 67 - няма да спра да повтарям, че си т/рол. Самоопределили се? Преди това в Грузия - Абхазия и Южна Осетия. Сега в Украйна. Утре - в Молдова? Това неизмеримо руско човечество. Навсякъде либезните зелени човечета, които милата ти Масква въоръжава и после пали конфликти. Чакай!! В Чечня кой се самоопредели, че се обърках? Нищо, може и без това. Винаги са били и ще останат агресори милите ти колхозници. Нямат никаква, абсолютно никаква работа в Украйна, освен да крадат ресурси.
105
8
 
5
 
! Отговори
Олд преди 2 години
Преди войната същия този Келешников твърдеше че Украйна има 500 ръждясали танка.Голям бой ядоха *** до киев и си го изкараха на цивилните.
104
2
 
1
 
! Отговори
до Боби преди 2 години
Боби ами знанията ти са задълбочени, но не особено широки. Причината е прозаична, в името на плоския и нисък дизайн,се е наложило да проектират обема за 3 човека. В сравнение западните модели са за екипаж от 4 човека. Излишния в руския дизайн е пълнача, който е заменен от автоматичен такъв. Това идва и с липсата на преграда между мунициите и екипажа. В западния модел има щит. При попадение в предната част на руския модел често се взривяват и боеприпасите,което не оставя никакъв шанс за оцеляване
103
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубавж се хвалят, ама защо така честно не разкажат и за свойте загуби. Колко младежш загинаха за славата на Путин
102
9
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Поредните руски лъжи,раздувки и анимация.
101
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя Украйна не е имала 2000 танка, или те са унищожили пленените руски танкове.
100
9
 
10
 
! Отговори
Димитър преди 2 години
Тоя "дженерал", сигурно брой унищожените Волги и Москвичи, които при определени условия, също могат да се считат за бронирани машини...Относно броят на дриновите, дори не ми сее и пише. Компанията производите на Байтрайктар, не е произвела толкова бройки от самото си съществуване...
99
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че тя украйна отдавна е победена имат някакви гранатомени и джавалани дето стават само за засадни тактики.
98
11
 
4
 
! Отговори
според мен преди 2 години
Крайно време е Путин да превърне територията наричаща се сега украйна в санитарна радиоактивна зона непригодна за живеене!
97
8
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
До 104. В тотална грешка си. *** каза малко преди инвазията, че няма такава държава Украйна и няма украински народ. Не помниш ли? Аз, за разлика от теб, няма да се правя на голям разбирач на намеренията на психопата в Кремъл и неговата шайка, но мисля, че ако не беше тази реакция на запада, империята на злото щеше да окупира цяла Украйна и после да се насочи към Молдова и Грузия. Не изключвам и агресия срещу балтийските републики, Финландия и кой знае още къде
96
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 104. Да, изгрява от Япония. Има го и знамето им.
95
1
 
2
 
! Отговори
косю преди 2 години
До До 102 Ти хем не си много умен, пък тона ти назидателен!
94
1
 
0
 
! Отговори
До 104 преди 2 години
Вече не разполагат :)
93
2
 
2
 
! Отговори
коптор преди 2 години
До До 102 Ти откъде се извъди такъв познавач на Руските намерения?