Азов твърди: Русия използва неизвестно отровно вещество в Мариупол

Десетки хиляди са вероятно жертвите на руските войски в града
Обновена: 12 апр 2022 08:03 | 12 апр 2022 07:58, Анисия Иванова
727
Азов твърди: Русия използва неизвестно отровно вещество в Мариупол
Снимка: БГНЕС

Полк "Азов", който защитава Мариупол от руската инвазия, съобщи, че армията на Москва е ползвала отровно вещество с неизвестен произход. В телеграма, изпратена от войниците, пише, че войниците от полка са пострадали сериозно.

„Преди около час руските войски използваха отровно вещество с неизвестен произход срещу украински военни и цивилни в град Мариупол. Пострадалите имат дихателна недостатъчност и тежък проблем с вестибуларния апарат". На пострадалите се правят серия от тестове, за да се установи препаратът.

Войната в Украйна причини една от най-големите хуманитарни кризи в Мариупол. Според кмета на града Вадим Бойченко, броят на жертвите сред цивилното население е около 5 хиляди души, включително около 210 деца.

Сега в Мариупол има около 130 000 цивилни, блокирани от руските войски. А бойци от полк "Азов" продължават да защитават града, съобщава БГНЕС.

"Десетки хиляди" са вероятно жертвите на руските войски в Мариупол, каза президентът на Украйна Володимир Зеленски. Той коментира войната в града по време на видеообръщение към южнокорейския парламент. По думите на Зеленски пристанищният град е напълно унищожен.

Жителите на Мариупол бяха блокирани в продължение на седмици без храна, вода и лекарства, под непрекъснати бомбардировки. За да оцелеят, хората топяха сняг и крадяха храна.

Украйна не разполага с оръжията, които са ѝ нужни, за да спаси Мариупол, заяви късно вчера Зеленски. По-рано той предупреди, че Русия може да използва химическо оръжие в страната, без да посочва дали това е станало до момента.

Русия отрича да е извършвала военни престъпления по време на офанзивата в Украйна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


727
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
521
1
 
1
 
! Отговори
ОООО преди 2 години
Азовчета какво стана бяхте написали -влака и за София - само че не българите а украйнците ...
520
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
водка се нарича това вещество, при прекалена консумация страда вестибуларният апарат
519
3
 
11
 
! Отговори
Истинският преди 2 години
Това да не ви е детска градина? Каквото сте си надробили това ще сърбате. Хайде без да мрънкате като малки деца!
518
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този пък на снимката си държи и телефона и със слушалки чак. нали са прекъснати връзките там, няма сигнал, няма мобилни оператори, този обаче има връзка по телефона. Смех.
517
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нас ни пръскат от самолетите всяка седмица с кой знае какво. След като минат самолетите с дълга бяла диря след тях всички започват да се оплакват от главоболие, кашлица и виене на свят.
516
2
 
13
 
! Отговори
Степан Бандера преди 2 години
Язовци смръдливи. Нищо не става от вас. Само на беззащитни жени и деца се репчите. Изпокрихте се в дупки.
515
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Анонимен ТЕ НАШИТЕ НАТОВСКИ ЗАГУБЕНЯЦИ ВЯРВАТ НА ЛЪЖЛИВИТЕ МЕДИИ В БЪЛГАРИЯ. АМИ ИМА И ЧУЖДИ МЕДИИ КИТО КАЗВАТ КАКВА Е ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА.
514
2
 
15
 
! Отговори
Мишо преди 2 години
Айде ся като яде кюфтето не рева, нали! Ми що си жив те руснаците са *** и пръскат ли пръскат бойни отровни вещества ей така със селскостопанска техника! Съвсем за *** ли ни имате?! Нали ви знаят къде сте събрани като плъхове на територията на промишлената зона на металургическия завод! Що си жив бре, умнико?!Като плъхове ще ви избият и ще си изгниете под останките на завода, ама не с газ а с обикновени бомби. Макар, че вие заслужавате публична екзекуция, човекоубийци!
513
3
 
26
 
! Отговори
Край преди 2 години
На тая плоска пропаганда даже и ваксинираните вече не се хващат. Само тия с бустер веят още синьо-жълти байраци.
512
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно на Азов ще вярваме.Като се вземат наркотика, какво ли не им се привижда.
511
5
 
32
 
! Отговори
До Анонимен 613 преди 2 години
Газът е от "Азов"-ците ... Сигурно им трябват мокри кърпички ... Надявам се утре да се разкрие какви са ги вършели укро-нацистите в лабораториите ... Но и да не е утре .. :)))Срамът предстои ... Путин не напразно не ги трепе ...
510
10
 
37
 
! Отговори
дяконЪ преди 2 години
...останките от полк АЗОВ са се скрили в подземията на АзовСтал и Кадировците ги вадят, като мокри плъхове.Опитали да направят пробив и им сцепиха фланг,защита всичко.Които са живи ги съблякоха и всичките в татуировки SS, AZOV, импердки орли, чертички на убити руснаци....сега ги почват поименно и подупенно....Сирийци пък се готвят за Одеса....
509
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, щом той твърди, вервайте му!
508
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е отровно вещество, а е вълново и лъчево оръжие и е свързано през сателит за задаване на команди за контрл над човека, наблъскали са ви и с вещества, чрез които ви проследят навсякъде и във всеки момент могат да зададат команда какво са се случи с тялото ви и дори какво да мислите, но това оръжие не е руско, руснаците нямат такива оръжия!
507
15
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
почти 4.5.дена как се вей руското знаме в мариопол и назначиха местен за кмет на града и и тези твърдят че са исползавали хим оръжие преди час рус.подвърди че хиляда морски пехотинци се предадоха при распит всички подвърдиха за натовски офицери които са ги командвали а вие ми говорите за глупости кои ще ви вярва
506
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато турския султан разрешил на желаещите българи да се преселят в Русия,той ги отвел при другите българи на полуостров Крим.После тези от българите които оживели и оцелели от нечовешките условия при които били поставени на п-в крим се завърнали по родните си места,ходили да си искат обратно къщите и имотите от турците които им ги изкупили.Някои турци им връщали къщите обратно без пари,защото всичко което били взели за имотите си го дали за билет за парахода.Просто малко истинска история.
505
20
 
3
 
! Отговори
воевода преди 2 години
До обективенВсичко излъчено по руските тв е абсолютна лъжа, опровергаварна стотици пъти.
504
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как може китайско оръжие да лети над главите ни, а да не можем да предоставим оръжие на нашите съюзници?
503
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не химическо ами ядрено оръжие използвали руснаците, от съвсем нов, неизвестен тип, дето не оставя радиация затова не се засича с гайгеров брояч.
502
1
 
17
 
! Отговори
Нацист преди 2 години
Курение води до дихателна недостатъчност. Пиенето предизвиква вестибуларние аномалии.