Глоба и затвор за отъждествяване на СССР и Нацистка Германия

Русия прие законопроект, който предвижда глоби и наказания при нарушение
13 апр 2022 16:38, Йоана Цонева
133
Глоба и затвор за отъждествяване на СССР и Нацистка Германия
Снимка: БГНЕС

В Държавната дума на Руската федерация бе внесен законопроект, който предвижда глоби и наказания за хора, които отъждествяват СССР и Нацистка Германия, съобщава вестник „Известия“, като уточнява, че съответният документ е публикуван в електронната база данни на институцията.

В обяснителната бележка се уточнява, че в Русия има закон за отъждествяването на целите, решенията и действията на ръководството на СССР с тези на Нацистка Германия в публична реч, публично изложено произведение, медии или интернет. Съответният закон беше подписан на 1 юли от държавния глава Владимир Путин, предава агенция "Фокус".

Още по темата
Кодексът за административните нарушения е допълнен с нов член 13.47 "Нарушаване на забраната, установена от федералния закон, за публично отъждествяване на целите, решенията и действията на съветското ръководство, командирите и военнослужещите на СССР с целите, решенията и действията на ръководството, командирите и военнослужещите на нацистка Германия и европейските страни от Оста по време на Втората световна война, както и за отричане на решаващата роля на съветския народ в разгрома на нацистка Германия и на съветската хуманитарна мисия при освобождаването на европейските страни".

При повторно нарушение на закона гражданите ще бъдат глобявани с до 5 хил. британски лири или ще бъдат арестувани за срок до 15 дни; длъжностните лица ще бъдат глобявани с до 20 хил. британски лири, а юридическите лица - с до 100 хил. британски лири, или ще им бъде наложена административна забрана за извършване на дейност за срок до 90 дни.

На 6 април законът e бил одобрен от Държавната дума на окончателно трето четене. Нейни автори са депутатите Елена Ямполска и Александър Жуков от партията "Единна Русия", както и сенаторите Алексей Пушков и Олга Ковитиди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Този Боби е доказателството, че комунистите са неспасяемо! Да спориш с комунист е като да спориш с лоботомиран индивид на който като са му премахнали мозъка са натикали на негово място консомолска правда! Всякакви простотии ще изрекат, напишат или каквото ти дойде на ум! Няма значение истината, а да се рецитира каквото радио Москва диктува, а те прихващат чрез антените монтирани на мястото на мозъка им. Приемете ги за дрони с корпус от човешко тяло.
90
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ха, ха,ха,хааааааааа: И го махай този капс,защото се вижда как в една тема пишеш против Путин,а в друга си на страната на Русия.Явно си платен тpoл,който взима стотинки за всеки написан пост,но някой път много дразниш.По-спокойно и без нецензурни думи.И никаква трева.
89
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ха, ха,ха,хааааааааа:Личи си,че си пушил трева.Вредна е за мозъка.От нея той става гладък като аспирин и точно с една гънка.Нищо не ти се разбира какво пишеш.Няма нито едно изречение,което да има смисъл.
88
5
 
2
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
...кеф ми е да гледам и слушам ---как руснаците се пазят от истината за ВСВ!....ЯВНО БОЛШЕВИКИТЕ ЯКО ГИ БОЛИ , КОГАТО ИМ ВАДЯТ КИРЛИВИТЕ И УС РАНИ *** НА ПОКАЗ ЗА ЦЕЛ СВЕТ?.....КЕФ МИ Е И ДА СЛУШАМ ГЛУПАВИТЕ ЛЪЖИ НА ИДИЬ ЕТА БОБИ.... И ДА СЕ СМЕЯ И ЗАБАВЛЯВАМ С ТЯХ , ЗАЩОТО КОНСТАТИРАМ ЧЕ Е *** И ТААП , КАТО СЛОНСКИ ***!.....СЛАВА НА УКРАЙНА ----СМЪРТ ЗА БОЛШЕВИШКИЯ АГРЕСОР ПУТИН!
87
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
121-123:Пълни глупости
86
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"и на съветската хуманитарна мисия при освобождаването на европейските страни"." Хохохохо. Спомняме си "хуманитерните мисии" в Чехия, Унгария и Полша. проведени със съветски танкове. Горките народи, които сега ще останат под руски ботуш: "хуманитарните операции"на руснаците винаги миришат на СМЪРТ.
85
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не само СССР, и Русия е същото нещо като Нацистка Германия. Пууутлер затова забранява сравненията - защото приликите са ОЧЕВИДНИ.
84
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че те Германия и СССР си бяха съюзници и заедно започнаха ВСВ. Войната в Украйна е повторение на войните от омраза на Хитлер. Путин мрази Украйна, използва същата нацистка риторика, по негова заповед се избиват цивилни. На всички ни е ясно, че сегашна Русия и една нациска държава.
83
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Програмирали са ги в нацизъм и сега са в България да го проповядват като апостоли.От вчера на сайта превъзнасят Хитлер и го обявяват за герой в коментарите.Някакви украинофили,а може и да са си украинци.
82
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На този номер 115 Пакт Рибентроп-Молот в Украйна толкова са му промили мозъка,че чак са го побъркали.Един такъв като него (ако не и същия) вчера ми обясняваше колко хубава била свастиката и като казвам,че е пречупен кръст богохулствам.Сега като не е в Украйна да си отвори историята на света и да чете.Включително за Бандера как е убивал евреи и с кой е бил дружка.
81
0
 
4
 
! Отговори
Д-р Исня преди 2 години
В Англия ли ги глобяват или просто им събират в валутата, защото ако напишат глобата в рубли утре вече ще е смешна и трябва да добавят нули?
80
2
 
3
 
! Отговори
Пакт Рибентроп-Молот преди 2 години
Правителствата на Райха и на СССР чрез подписания днес договор, като уреждат границите между двете държави вследствие разпадането на Полската държава! На 30 ноември 1939 г. СССР напада Финландия. За Червената армия започва изтощителна война свързана с голям брой човешки жертви, която завършва през март 1940 г. Съгласно съветско-финландския мирен договор се откъсват територии от Финландия в полза на Съветския съюз.През 1940 г. Червената армия, в разрез с предварителните договорености за сферите на влияние, навлиза в балтийските държави Литва, Латвия и Естония и те са присъединени към СССР.
79
1
 
4
 
! Отговори
До Боби преди 2 години
Не говори за "история"! Точно в пакта за ненападения, между *** Рибентроп, са си поделили Полша! Германия я напада от едната страна, а Сталин две седмици по-късно от другата! Като толкова си запознат с "историята", защо не ни разкажеш за Катин?
78
4
 
9
 
! Отговори
Не е преди 2 години
СССР не е нацистка Германия.Заслугата на Путин е , че направи Русия фашистка окупаторска държава с лидер - параноичен гном страдащ от наполеонов синдром.
77
4
 
7
 
! Отговори
30 години преди 2 години
след краха на СССР да браниш СССР със закон ?!?!? И, в к'во е разликата между действията на Хитлер и Сталин в Полша? Хитлер е нацист, а Сталин "освобождител" ?!? Не е истина в какви времена живеем...
76
0
 
4
 
! Отговори
и да допълня преди 2 години
На времето Мустафа Кемал Ататюрк решава да махне фереджетата!Всички около него го разубеждавали,че тая няма да стане,че турците си имат традиции,че са консервативен народ!И че ще се издъни!Ататюрк обнародва закон за проститутките!Всички *** са ДЛЪЖНИ да носят фереджета!!!За неносене на фередже от *** се полагат тояги и затвор!На другата сутрин цяла Турция осъмнала без фереджета!Ето това е политическо решение!
75
2
 
9
 
! Отговори
тъй е тя преди 2 години
Една държава опре ли до забрани,значи няма политици!
74
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами... руската държава никога не е била на правия път, и сега не е. Авторитарният режим се превърна в деспотизъм- така става когато сред народа е пълно с ***.
73
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 108:Ако помниш бая възрастнен трябва да си,което по начина на писане не ми се вярва.На около 14 си и една книга не си прочел.Личи си по правописа.
72
6
 
10
 
! Отговори
ПАКТА.. МО. ЛО. ТОВ преди 2 години
... Е ВСЕ ИЗВЕСТЕН ФАКТ---ТЕ ТАКА СИ ПОДЕЛИХА И ПОЛША И КГБ ИЗБИ ЦВЕТА НА ПОЛСКАТА АРМИЯ В КАТИН..... ПОМНИМ, ПОМНИМ ПО МИ. ЯРИ РУСОФИЛСКИ.... ХАХАХААА..... ПОМНИМ И ЗНАЕМ ВСИЧКИТЕ ВИ ЗВЕРСТВА ЗАЕДНОС СС--НАЦИСТИТЕ!!!!