Балабанов: В Украйна няма специална операция, а брутална война

Зеленски не поиска оръжие, а да се ремонтира военна техника
3 май 2022 13:39, Петя Славова
93

Въпреки че специалисти коментираха, че България вече праща през трети страни оръжия за Украйна, официалното становище на правителството е, че това не се случва, а тепърва ще се формулират предложение за осигуряване на подкрепа за Украйна в максимално разширен обхват. Освен идеята за ремонт на украински оръжия, в него ще залегне и осигуряването на хуманитарна, медицинска и друг вид помощ.

Депутатът от "Има такъв народ" Станислав Баланов бе част от българската делегация в Украйна. В студиото на "България сутрин" той заяви, че идеята е била коалиционно и в морален аспект да посетят място, което в момента прилича на ад.

"Видяхме ужасяващи неща, които няма как да приема в съвременна Европа. Идеята на това пътуване бе насочена и към един от коалиционните партньори - БСП. Категорична грешка е, че не изпратиха свой представител. Вместо да е с нас в Украйна, гледам я Нинова по пазарите да говори с хората как ще намаля ДДС-та и ще налага таван в цените", коментира Балабанов.

"Няма специална операция в Украйна, има брутална война, която всеки ден увеличава ужасната статистика. Мирни хора плащат с живота си. В Киев 2 дни имаше спокойствие. В деня, в който бяхме на посещение там, бяха изстреляни 4 ракети. Една от ракетите падна на 200 метра от нас, когато трябваше обратно да тръгнем в посока Полша с влак", разказа депутатът от ИТН пред Bulgaria ON AIR.

По думите му квартали като "Младост", "Овча купел" и "Левски" са били сринати до основи, а много хора са загинали. Унищожена е цялата търговска инфраструктура.

"В Буча беше изключително тежка гледката. Бяхме в православна църква върху масов гроб, където 97 души са били брутално убити. Свещеникът ми каза, че оцелелите са били арестувани от руснаците, а на него са му казали: Спасява те това, че си с расо и кръст. Няма да те убием, обаче искаме да гледаш и да помниш това. Без свян ги избиват с по един куршум в главата.

Още по темата

За срещата на делегацията ни с украинския президент Володимир Зеленски, гостът в студиото разказа:

Не се държеше като политик. Държеше се като човек, който има нужда от помощ, беше изключително откровен и адски уморен. Той не поиска оръжие от нас. Каза ни: Знаем, че България не е военна мощ номер 1 в Европа. Едно от предложенията му беше тяхната военна техника да идва в България да я ремонтираме и да я връщаме. Зеленски предложи икономически връзки между двете страни. На пристанище "Варна" да пристигат количества зърно - хем да захранваме България, хем да изнасяме зърно за чужбина. Друго предложение беше за евтина електроенергия от Украйна, която може да продаваме на страни в Европа.

Зеленски е предложил на делегацията ни и да се инвестира във възстановяването на инфраструктурата на Украйна.

"Нямаме ресурс да изпратим кой знае какви неща в Украйна. Обвиняват ни, че ще се вкараме във война. Цяла Европа изпраща кой каквото може. Не виждам държава, която е вкарана във война или е пострадала. Ще разкажа на Корнелия Нинова какво видяхме. Натискайки бутона в залата, някъде там до теб има хора, които плащат с цената на живота си. Песимист съм за решението на БСП. Предложението трябва да бъде изчистено в детайли. Не говорим за конкретно изпращане на оръжия и войска. Обсъждаме по-скоро ремонт на оръжия", обясни Балабанов.

Той не очаква коалицията да се разпадне на база тези гласувания в пленарната зала.

"Темата със Северна Македония е залегнала в коалиционното споразумение. Тогава ще е интересно. Категорично няма да отстъпим в нашата позиция", подчерта Балабанов.

Депутатът от ИТН посочи, че България спазва договора с "Газпром", платила си е всичко, но въпреки това кранчето е спряно.

"Няма легален път по този казус. Трябва да реагираш прагматично. Варианти има, трябва ни малко време. Човекът, който подаряваше немски овчарки на Путин, 10 години ни лъга за пълната диверсификация и енергийна независимост, а се оказа, че е бил в услуга на сегашния агресор", каза още Балабанов.

"Президентът е независим и свободен да бъде коректив на властта в момента. Решенията, които взима публично, са негова отговорност. Говорил е с категоризиране и за политически шарлатани, трябва да се лишим от тези определения. В момента опозицията е креслива, но си трае и казва, че нямаме нужда от избори", завърши гостът в студиото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: ДДСГазпромBulgaria ON AIRИТН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, това е Истината! Тоя човек започна да ми се издига в очите!
54
4
 
18
 
! Отговори
Колегите сценаристи преди 2 години
Са нагласили нещата да изглежда като ад.
53
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този некадърник, автор на пошли скечове, вече ви управлява и определя съдбата ви. Луди ли бяхте, или пияни, когато ги избирахте такива специалисти да вземат решения за живота ви, за децата ви?! Оставка! Съд и затвор за националните предатели!
52
1
 
23
 
! Отговори
ЕЛИ преди 2 години
ХЕМ БРУТАЛНА ВОЙНА ,ХЕМ АМЕРИКА ,АНГЛИЯ,ДАНИЯ И ОЩЕ И ОЩЕ ПОСОЛСТВА ЗАПОЧНАХА ДА ОТВАРЯТ ВРАТИТЕ---НЕЩО НЕ ПАСВА НА ПРИКАЗКИТЕ НА ТОЗИ ОТ СНИМКАТА------
51
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До гост "ЖАЛКО , ЧЕ ГЛАСУВАХ ЗА ИТН . НАГУШИХА ВИ И СМЕНИХА ПЛОЧАТА . ПРЕДАТЕЛИ , ЕДНО ГОВОРЕХТЕ , ДРУГО СЕГА ." А дали пък повредата не е в твоя телевизор и гласуваш само за тия, които ти се струва, че подкрепят руснаците или техните проксита в България?
50
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те затова русофилите не смеят да отидат в Русия - от страх да не се убедят с очите си какво представлява "рая" на Путин, за който се скъсват да пропагандират. И БСП не искат да отидат в Украйна да видят за какво става дума, защото тогава няма как да говорят за "операция".
49
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Балабанов,изчезни, какво си видял в Киев, заминавайте в източна Украйна,вижте какво се случва,*** при реалните бойни действия и разпитай обикновените хора,а не тоя шут Зеленски.И там умират хора бе, защо не ги виждате,защо за тях няма хуманитарна помощ,и те са украински граждани,нищо че са рускоговорящи?Ама пропагандата на Зеленски трябва да върви,само дето забравяте че българина още не с промит мозък като вас!
48
1
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
и тоз сол та-шак на чалгаря стана голям политик
47
1
 
23
 
! Отговори
гост преди 2 години
ЖАЛКО , ЧЕ ГЛАСУВАХ ЗА ИТН . НАГУШИХА ВИ И СМЕНИХА ПЛОЧАТА . ПРЕДАТЕЛИ , ЕДНО ГОВОРЕХТЕ , ДРУГО СЕГА . КРАДЕТЕ УМНО СЕГА , ЗАЩОТО ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ВИДИТЕ ПАРЛАМЕНТА ОТВЪТРЕ . Я ЕДИН ПРОЦЕНТ Я НЕ . ГАРАНТИРАНО ОТ СУВЕРЕНА КАКТО ОБИЧА ДА ГОВОРИ ГЛАВАТАРЯ ВИ СЛАВЧО . ИЗМАМНИЦИ ДОЛНИ , ЖАЛКО , ЧЕ НЯКОИ СПЕЦИАЛИСТИ ЩЕ ИЗГУЯТ РАБОТАТА СИ ЗАРАДИ АЛЧНОСТА ВИ . ИЗГЛЕЖДАШ НА ПУЙКА . ОСТАВКА . ВРЕМЕ Е ДА СЕ РАЗТУРИ СЕДЯНКАТА .
46
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не бяха се намесили толкова брутално от нато, това наистина щеше да е военна операция. Но когато сащ и всички старни от нато воюват на украинска територия срещу Русия нещата доста загрубяха. За съжаление от всичко това патят украйнците.
45
5
 
29
 
! Отговори
Няма значение преди 2 години
ама ако това е брутална война, тоз ***-син нямаше да е на посещение в Киев, защото Киев нямаше да го има...
44
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и няма голямо значение,как ще бъде дефинирана операция или война.Всеки има своята гледна точка и свои разбирания за Света.Но общото.е хуманизма.Та истината ще излезе на"бял Свят"независимо.от личните ни желания.А в момента тя е в бункерите в Азовстал.Там е разковничето на истината за действията на воените,независимо как ще бъде наречено това.Дали операция или война е все едно.Истината винаги е една,защото не може да има две истини.Доказателства са: факти и веществени такива,които ги подкрепят
43
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стенли Балабанов с Българска филология от Пловдивския уни е много внушителен.
42
3
 
31
 
! Отговори
ииддвваа преди 2 години
Щом и този *** чалкаджия започна да разбира от политика ,майка ни жална !!!!!
41
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Некадърниците се хванаха за кученцето на Путин .Защитават посредниците на газ,т.е.началниците си спекуланти.Това е жалко и като тъпани повтарят лъжи ,че нямаме диверсификация при положение,че има от 6 места.И всички е да защитят комисионните си от посредниците,а те не от сега ,а от новия техен министър източиха Чирен на безценица и спекулираха с цените.Вижда се кои ги кандилкат.Колкото до Украйна трябва да се помога колкото е възможно.
40
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента ситуацията е следната:Русия срещу НАТО на територията на Украйна!Всичко друго са празни приказки!
39
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичките са се наакали в парламента, защото знаят че години наред са грабили и са работили за Кремълските и тереси. За това в момента ги е шубе да гъкнат стещу тях, защото ще им изплуват далаверите и ще се разбере че са грабили като за последно. За това държавата е в окаяно състояние, нека се ставним с Румъния които бяха по зле от нас преди да ни привмат в ЕС. Сега Румънците са в пъти по добре !Да благодарим на Бибитко Банкянския унищожител ..
38
4
 
18
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 2 години
Дали е война, или не - да говори на ракия, но не от името на ЦЕЛИЯ НАРОД!!! Нали целият свят въоръжава Украйна? До нас ли опряха за оръжие - та ние нямаме армия?!? А, не, сега искали само ремонт! Когато ни се караше, Кулеба друго говореше - какво промени играта, та минаваме на ремонти? Кой ще вземе техниката оттам, как ще я изнесе, на кого после ще я върне и как имате ли представа? Ама обяснявайте ги тези неща...
37
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бруталната война тепйрва започва, пич
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е много жестоко, което разкава свещеника. Това още от Катин го знаем...