Зеленски критикува Лавров за думите му за Хитлер

САЩ смятат, че Русия ще анексира източни райони в Украйна
3 май 2022 08:30, Елка Василева
84
Зеленски критикува Лавров за думите му за Хитлер
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски и други официални лица от Израел, Италия, Канада и Германия отправиха критики към руския външен министър Сергей Лавров заради изказаното от него твърдение, че лидерът на нацистка Германия Адолф Хитлер е имал еврейски произход.

"Тези думи означават, че първият дипломат на Русия обвинява еврейския народ за престъпленията на нацистите. Нямам думи. Разбира се, има голям скандал в Израел по отношение на това изказване. Никой обаче не чува протести или извинения от Москва. Има мълчание. Значи те са съгласни с това, което казва техният външен министър", каза Зеленски в редовното си видео послание към украинския народ.

Русия предприе вчера нова атака срещу украинско пристанище Одеса, след като Съединените щати предупредиха, че Москва възнамерява официално да анексира завладените региони на изток, предаде БНР. Новите тежки сражения се водят на фона на направеното от Европейския съюз изявление, че се готви за пълен край на доставките на руски газ. Блокът в същото време подготвя нов пакет от санкции.

След като не успя да превземе столицата Киев, Москва прехвърли продължаващата вече над два месеца инвазия към предимно рускоговорящи райони и засили натиска върху Одеса. Общинският съвет на черноморското пристанище съобщи, че руски удар е засегнал снощи жилищна сграда. При атаката е загинал 15-годишен младеж. Според руското военно министерство е ударено военно летище край пристанището и са унищожени писта, хангар и склад с оръжия и боеприпаси.

Интензивни боеве имаше също в Източна Украйна около Изюм, Лиман и Рубежное, съобщи генералният щаб на Украйна. Губернаторът на източния регион Луганск заяви, че очаква повече битки преди 9 май - деня, в който Русия празнува капитулацията на нацистка Германия през 1945 г.

Руският външен министър Сергей Лавров обаче каза пред италианска телевизия, че силите на Москва "няма изкуствено да коригират действията си заради нито една дата, включително Деня на победата".

Украинските власти съобщиха по-рано, че над 100 цивилни са били евакуирани през уикенда от стоманодобивния завод "Азовстал" в Мариупол, където са блокирани войници и много цивилни. Още 20 души са били прехвърлени в понеделник вечерта. Украйна и Русия координират евакуацията на цивилни с Международния комитет на Червения кръст.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
3
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
111ЗЕЛКО111 с такъв патос защитава111ХИТАТА!111, все едно му е роднина!!!
64
3
 
10
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 години
Не изопачавайте и не преиначавайте думите на Лавров!Четох и зявлението му и слушах клип с неговото изказване! Той казва,че даже у Хитлер има еврейски примес,има еврейска кръв-казва го във връзко с това,че понякога някои евреи забравят какво се е случвало с еврейския народ и се съюзяват с противниците си антисемити!Нападките срещу Лавров са преди всичко за това,че той казва че едни от най-страшните антисемити са евреи,което е истина!И сега част от евреите реват като бяла мечка в топло време!
63
4
 
10
 
! Отговори
питам преди 2 години
Не ви ли писна от тоя зеленясалия? Сутрин, обед, вечер, все за тоя наркоман се пише. Абе, тука България ли е?
62
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Корана Исус е изобразен като по божествен дори от самият Алах
61
24
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лавров е напълно прав. Това е общоизвестна тайна, която всички я знает, но се срамуват да признаят на глас
60
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До н; 63,евреите не признават ,изпратени от Бог ,двамата пророка Исус ,Мухамед ,докато последователите на Мухамед признават Исус.неможе две световни религии ,Християнството и ,Исламът да им вика бяло е, а, те не черно е.
59
2
 
10
 
! Отговори
Къш бе ИЗРОД преди 2 години
Марш в АДА, защото там ти е мястото!
58
3
 
20
 
! Отговори
еврейн преди 2 години
Не мога да повярвам, че след Хитлет, друг еврейн-наркоманизиран клоун отново ще разпали светована война!
57
2
 
15
 
! Отговори
Я фашагата отново е преди 2 години
в ефира ! Явно на наркоманизираното ***-фашизче отново му е свършил кокаина!
56
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се разговори Путин и Лавров за втората световна война, за Хитлер кой го е спонсорирал, защо е тръгнал срещу евреите и още много други неща, дето доизмислиха в тяхна полза евреите!
55
4
 
17
 
! Отговори
Лавров каза истината преди 2 години
Ами нали евреите разпънаха Исус Христос на кръста !! А за Хитлер, че е бил евреин се говореше още по Живково време !
54
12
 
1
 
! Отговори
Lazio преди 2 години
Другаря Лавров защо не обърне внимание на факта че 99% от ръководителите на СССР, болшевишката партия, и особено НКВД от революцията до след смъртта на Сталин са били евреи, организатори на голадомора в Украйна, масови екзекуции и репресии над славянското население в СССР, отговорни за смъртта на милиони преди втората световна война, по време на нея от евреите комисари? Говори за нещо което може и така да е, ама може и да не е, но премълчава друго! Лъжата и спекулата са в кръвта на червените!
53
5
 
24
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
От първа ръка получавам информация, че украинци най-нагло крадат от български магазини. Магазини, които не са чужди вериги, а чисто български малки магазинчета. И имам въпрос в тази връзка: Ние на кого и на какви "хора" помагаме?! Даваме оръжия на крадци ли?! Иначе са с коли за по 200 000 лева най-малко!! Горките украинци!!
52
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо да критикува ,крушата не пада по далеч от дървото ,обстоятелствата го доказват ,днешният век,и всяка една история ,кои предизвиква воините ,унищожаване на човечеството .
51
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ в Европа означава нова световна война и разруха...Нищо не може да се направи срещу човешката алчност и глупост.
50
2
 
22
 
! Отговори
няма преди 2 години
проблем и война в които да нее замесен някой евреин !!! Лавров е прав! Потърсете повече информация не само в пресата и учебниците защото ви лъжат! Всичко е било планирано за да могат ционистите да създадат Израел! Когато света стане да защитава така усилено Палестина, тогава ще ми стане мъчно и за Украйна!!!
49
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лавров просто казва, че няма да премълчават нищо повече, независимо на кой не е удобна истината.
48
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изглежда тоя *** иска да е единствения евреин прецакал страната си, така че всички други ги приема като конкуренция.
47
22
 
7
 
! Отговори
Некъф преди 2 години
Пияните рашки ги чака глад и мизерия в следващия век!!!
46
14
 
6
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 48 Аре стига писахте глyпocти бе! Оня тъжен кон Лавров си измисля всякакви небивалици и слухове за да ги използва срещу Украйна, това са фактите! Израел със право се разгневи на Русия, и имай предвид че Израел също има ядрени оръжия, само че не се фука с тях!Всичко идва от един слух плъзнал от Ханс Франк, който твърдял че майката на Хитлер е била наета като слугиня от еврейско семейство след което родила бебето Адолф от някой си Леополд Франкенбергер - доказано е че няма такъв!