В Русия ядрената война и оръжия се рекламират сякаш са храна за домашни любимци

Руски журналист: Никой не знае дали Путин няма да натисне ядреното копче
30 мар 2023 13:04, Елка Василева
282
В Русия ядрената война и оръжия се рекламират сякаш са храна за домашни любимци
Снимка: архив, БГНЕС

"Никой не знае дали Путин няма да натисне ядреното копче", каза носителят на Нобелова награда за мир и главен редактор на "Новая газета" Дмитрий Муратов в интервю за кореспондента на Би Би Си в Москва Стив Розенберг.

В интервюто Дмитрий Муратов, чийто вестник престана да бъде издаван, изразява тревогата си това докъде може да стигне Кремъл в конфронтацията си със Запада и вероятността да се прибегне до ядрени оръжия.

Още по темата
"Две поколения живяха без заплаха от ядрена война", казва Муратов и допълва: "Този период обаче приключи. Ще натисне ли Путин ядреното копче или не? Кой знае? Никой не знае това. Няма човек, който да може да каже със сигурност".

По повод твърденията на Русия, че разполага с модерни уникални оръжия, които могат да унищожат всеки враг, Муратов отбелязва, че това е показателен пример как държавната пропаганда подготвя хората да мислят, че ядрената война не е лошо нещо.

"По телевизионните канали тук ядрената война и ядрените оръжия се рекламират, сякаш се прави реклама на храна за домашни любимци", посочва Муратов.

Той допълва, че хората в Русия са облъчени от пропаганда, че тя е като вид радиация и всички са податливи, не само руснаците, предаде кореспондентът на БНР в Лондон.

Журналистът казва, че младото поколение е прекрасно, добре образовано. Близо един милион са напуснали страната, много от останалите са категорично против това, което се случва в Украйна.

"Да, Путин има огромна подкрепа, но това са възрастни хора, които виждат в него свой внук, който ще ги защитава и им носи пенсията и им честити Новата година. Тези хора вярват, че истинските им внуци трябва да отидат да се бият и да умрат", отбелязва Дмитрий Муратов пред Би Би Си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаци програмисти и Русия. Програмист съм. Българин. Сумарно в Русия съм прекарал последните 12 години около 3 по проект- ние го правихме, там подобни спецове нямаха (облачни решения). Обиколил съм я цялата. Извън големия град е покъртителна мизерия, че даже и в самия него в евтините квартали. Интелектуалното ниво на руснака извън града е буквално стряскащо. Все едно говориш с авcтpaлопитек. Имам много приятели руснаци- заможни, готини, весели, кадърни. Срам ги е да се нарекат руснаци.
132
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
149 или 123 ти първо обясни защо никой от запад не иска да се затворят ядрените централи в крайна. Даже Грета нищо не казва. После типосвай опорките за бомбите.
131
4
 
5
 
! Отговори
Програмист преди 1 година
вие не познавате Русия , за какво ви е този интернет като не може да го ползвате .. Русия има прекрасни градове поне 20 дори в Сибир има три хубави града в които бих живял.. Русия има прекрасни университети , напълно обновени , с нови сгради лукс като офисите на ИТ компаниите в БГ и по Европа..
130
2
 
1
 
! Отговори
така е преди 1 година
у фашизираните държави
129
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
143 разни опорки частни случаи до там ли стигнахте? Руските програмисти са над световното ниво, имат си собствен софтуер за всичко и дори този сайт май се крепеше на nginx който си е писан от руснак.
128
2
 
6
 
! Отговори
123 преди 1 година
Руснаците и българските копейки са единствените хора на света, които си мечтаят да ги гръмне руска атомна бомба. Не мога да си представя колко трябва да е скапан живота на човек за да не му пука кога ще умре. За руснаците го разбирим, там им промиват мозъците от малки с лозунги тип "За родину, за Сталину" и " По добре *** на фронта в Украйна от колкото от цироза" За бг русофилите ми е по странно. Живеят в нормална страна, могат да правят с живота си какво поискат, а те искат да мрът от "атома"
127
3
 
3
 
! Отговори
Антинатовец преди 1 година
Едно е сигурно че точно тези т.н. Нобелови награди се раздават като носни кърпички на всеки заплатил си услугата. Никой в Русия камо ли в Кремъл би поискал ядрена война но Русия трябва да е готова на всичко. Защо ще пращат Англия бомби с обеднен уран а я ми отговорете? Какво да прави Русия тогава? Да стои и да чака ли ? Този журналист като е без работа да ходи и да се бие и за фашагите и това щом е на тяхна позиция и против Путин.
126
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
141 вероятно хайли лайкли тия всеки ги е чувал. Руските градове си имат официални сайтове, всеки може да види снимки от там. Имат си забележителности храмове заводи стадиони търговски центрове и смея да твърдя че са доста по чисти от това което виждаме в Ямбол и Сливен например.
125
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Путин има огромна подкрепа, но това са възрастни хора, които виждат в него свой внук, който ще ги защитава, ще им носи пенсията и ще им честити Новата година" ...... Лауреатът, свери часовника. Путин бил внук на 70, а подкрепящите го - на 120.
124
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пуцай, куме! Ние сме безсмъртни, като ***, не можеш да ни уплашиш! Кукарача, кукарача!
123
5
 
6
 
! Отговори
Ако си истински преди 1 година
До Програмист....Програмист е ясно защо никога няма да идеш на работа в Русия!Елементарно Уотсън - просто нивото на което ще работиш ще е на много по-ниско ниво отколкото в IT сектора на САЩ да речем!Както и заплащането разбира се.В Русия може да отиде на работа само четвърторазряден програмист,който не може да се конкурира с програмистите в Свободния свят!Въпрос на конкуренция!
122
0
 
0
 
! Отговори
Угаин преди 1 година
Според теорията на игрите използването на стратегически ядрени оръжия е допустимо само при голям дисбаланс на ядрените сили. При ядрен паритет най-вероятен сценарии е взаимно анихилиране.
121
5
 
7
 
! Отговори
Много вероятно преди 1 година
До Анонимен 139 Е никога да не си ходил в Русия!Освен Москва,Петербург и още няколко други града всичко е леш!Няма нищо общо с китните къщурки в Германия,Австрия,Швейцария,Франция и т.н. да не ги изброявам всички.Разликите са ОТЧАЙВАЩО в ущърб на Русия!Гротескно отчайващи!
120
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо никой не ходи в Иран дори на екскурзия . защото автоматично получава черен печат за виза в САЩ , получава черен печат за държавна работа в България.. А честито.
119
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крепостни и били руснаците,хаха.Сещам се за едни държави, в които хората са в гета и не им се разрешава да влизат в някои квартали.Кажи де Париж,Лондон,Ню Йорк още да изброявам ли?
118
5
 
4
 
! Отговори
Програмист преди 1 година
Защо никой не отива в Русия .. Ако отида да работя в Русия не трябва да се връщам никога близките 10г. САЩ Ще ме арестуват като хакер , и после няма как да докажа , че не съм.. За работа в IT сектора в БГ се иска проучване и одобрение от ЦРУ , примерно във VMware.. Елементарно Уотсън
117
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя па в Европа и Америка ,ходят да бачкат като роби,в Русия се ходи на туризъм от нормалните хора .
116
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално, бедните крепостници са си свикнали. Какво е аварията в Чернобил?! 30000 ядрени бомби, като тези над Япония. Според доста учени дори 50-100000. Толкова брутално количество радиация има там. Нашите русофили, разбира се, си обичат нагла голташка поробителка Русия, която изтрови тях и децата им, мълчейки за случая. Та какво толкоз, ако метнат още няколко бомби?! Те да посмеят де, ще бъдат изметени от лицето на Земята за 2 часа.
115
5
 
7
 
! Отговори
Стоко преди 1 година
Абе, Къде се изгуби Пьотър Волгин и стигат ли му копейките за хляб?
114
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо никой не отива в Русия ?Защото са тесногръди роби.Имам приятел американец,който с мотор мина по БАМ,ако знаете какво е, и живее в Русия ,смята ги за велика нация, пак повтарям