Русия: Даване на F-16 на Украйна ще означава ли участие на НАТО?

Украйна нямала инфраструктура, пилоти и персонал за поддръжка
22 май 2023 19:30, Елка Василева
199
Русия: Даване на F-16 на Украйна ще означава ли участие на НАТО?
Снимка: архив, БГНЕС

Прехвърлянето на изтребители F-16 за Украйна ще повдигне въпроси за участието на НАТО в конфликта, заяви посланикът на Русия в САЩ Анатолий Антонов в коментар, публикуван рано тази сутрин, съобщи Ройтерс.

Още по темата
"В Украйна няма инфраструктура за експлоатация на F-16, няма и необходимия брой пилоти и персонал за поддръжка", заяви Антонов в коментарите, публикувани в Телеграм канала на посолството. "Какво ще стане, ако американските изтребители излетят от летища на НАТО, контролирани от чуждестранни "доброволци"?"

В петък президентът на САЩ Джо Байдън одобри програми за обучение на украински пилоти на изтребители F-16, а украинският президент Володимир Зеленски увери Байдън, че самолетите няма да бъдат използвани за удари по руска територия.

Антонов подчерта, че всеки украински удар по Крим ще се счита за удар по Русия. "Важно е САЩ да са напълно наясно с руския отговор", добави посланикът.

Украйна увеличи броя на нанасяните удари си по контролирани от Русия цели, особено на Кримския полуостров, който Москва анексира през 2014 година.
(БТА, Асен Георгиев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОВА е истинска рекламация на американското оръжие - Петриота падна с 50% а сега и ффф 16 ще падне в цената ! Причината е проста ако са украинци летците за ден могът и всички истебители да паднът още при излитането (а трябват и нови много добри писти които естественнно руснаците ще ги видът а значи ..........
96
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз пак искам да попитам. Как така ние нямаме условия за F-16, а украинците имат? И кога се сетихте за първото?
95
7
 
14
 
! Отговори
Нищо преди 1 година
Нищо няма да променят Ф16 в Украйна.
94
12
 
16
 
! Отговори
Факт преди 1 година
До сега Русия е унищожила оръжие,техника и боеприпаси в Украйна за над 80$милиарда на НАТО и САЩ.
93
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една ц400 и прахосмукачките ще смучат прах.
92
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дроновете Шахид означават ли, че Иран участва във войната?
91
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези Ф-16 ще капят като круши.Едно че Руснаците имат най доброто ПВО второ във въздушна битка срещу модерните Су-та нямат никъв шанс
90
2
 
5
 
! Отговори
един натовец преди 1 година
Не бееее, някой трябва да обере парите от поръчката на ефките. Това си е война, ако беше специалната операция трябваше да се заграбва петрол.
89
11
 
14
 
! Отговори
Патриот преди 1 година
Кремълските *** са се превъзбудили. Сега, ако ми тръкнат коментара, значи са превзели и сайта!
88
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще означава, и какво ще направите? На всички е ясно че чак тpътките ви треперят от страх, и няма да посегнете на НАТО-вска държава, понеже тогава Расиа ще бъде подложена на адски огън! И без това цялата ви война се развива изцяло според плана на американците, а не според вашия
87
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смятам че ще използват пилоти наемници. Преди време Зеленски беше призовал всеки чуждестранен пилот който има желание да се присъедини. Основния им проблем е че не могат да излетят от Украйна защото няма писти. Това не знам как ще го измислят, може би от някоя магистрала ще излитат като ги внесат от границата, но за това трябват чисти писти, малко *** по пътя и самолета сам ще падне.
86
5
 
9
 
! Отговори
Айде де преди 1 година
До АнонименОткога ги чакаме НАТО-то, ама все бутат будали като Украйна и България...
85
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ви кажа ли как ще протече контра офанзивата? Докато рашистите копат окпи на запад, украинците ще навлязат на руска територия и ще изненадат врага отзад. Може да прочетете какво вече се случва около белгарод. Муахахахаа
84
2
 
6
 
! Отговори
-_- преди 1 година
Смешници как се нахъсвате.Всичките от НАТО и ЕС срещу Русия.Накрая дъртия дементирал рептил ,като пусне една гъба Нагазаки.И Game Over.
83
9
 
15
 
! Отговори
Давай Za преди 1 година
Няма кво да се възпалявате, колкото повече оръжие се доставя, толкова повече страдание за украйнците... А пък иначе и на Ф16 ще се случи същото, като на Байрактарите, Хаймарсите, Леопардите, Сторм шадоуите и Патриотите, все гейм ченджъри....
82
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полека лека нещата си отиват към Трета Световна човекоунищожителна война . Притчинена от хегемона Америка
81
11
 
13
 
! Отговори
ГРУ преди 1 година
Добри новини от фронта в Белгород. Руските патриоти от легиона Свободна Русия са ликвидирали над 40 русо-фашиста и са унищожили 3 единици техника. Пленени са 6 танка Т-72-Б3 както и няколко БМП-2 и БМП-3. Населението на града посреща освободителите с хляб и сол.
80
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да го духат укрите, дано путлериста ги изтреби до крак.
79
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди година и половина, когато рашистите трупаха войски на границата, нямаше проблем. Нали били на тяхна територия и можели да правят каквото искат. Защо сега да е по-различно с Украйна, да правят каквото искат на тяхна територия?
78
11
 
12
 
! Отговори
НАТО е пълен Т.шак преди 1 година
Джавелини, Байрактари, всякакав вид гаубици, Хамърси, Хамъри и всакакъв вид бронирана Натовска техника, ракети Storm Shadow, Патриоти, Леопарди и 8 години Натовско обучение на ВСУ и накрая едно ГОЛЯМО НИЩО. АМА НИЩО ТА НИЩО чудовищни загуби на жива сила на Укронацистите. Снощи пак яко бой нищо им нямащите Патриотите тихички. Някой нормален вярва ли, че старите щайги ще променят нещо ? За тези претенциозни самолети им трябва идеална писта дали ще остане здраво летище в Окрайна ?