Захарова: Разрушаването на Каховската ВЕЦ трябва да се разследва международно

Реакцията на Запада била 100% предвидима във всички подобни ситуации
190
Захарова: Разрушаването на Каховската ВЕЦ трябва да се разследва международно
Снимка: БГНЕС

Ситуацията с разрушаването на Каховската ВЕЦ трябва да стане обект на световно проучване и разследване, заяви днес говорителката на руското външно министерство Мария Захарова пред радио "Спутник", предаде ТАСС.

"Естествено, това вече не е темата на деня или темата на седмицата, тя вече е поставена в исторически контекст - това, което се случи вчера в Каховската ВЕЦ. То наистина трябва да бъде обект на световно проучване, изследване и разследване", каза тя.

Захарова подчерта: "Реакцията на Запада е 100% предвидима във всички подобни ситуации. Това е безкрайното желание да се обвини Русия за всичко, което се случва, независимо дали то действително се е случило, или е плод на въображението". Освен това реакцията на колективния Запад "винаги ще бъде такава", добави говорителката на руската дипломация.

Тя обясни това като част от информационно-психологическата война и "безкрайното свързване с нашата страна на всичко негативно, което се случва в западните страни, извън тях и по периметъра, за да се поддържа истеричното отношение на собственото население към ситуацията около Русия, в Русия като цяло и т.н."

Захарова припомни взривяването на газопроводите “Северен поток” 1 и 2 и отсъствието на публично огласени конкретни резултати от работата на западните разследващи органи.

"Световната общност, световната журналистика просто трябва сега да подбере всички тези факти, които ние цитирахме, и да започне собствено разследване около тях в крайна сметка", посочи Захарова.

В резултат на частичното разрушаване на язовирната стена на Каховската ВЕЦ се стигна до неконтролируемо изпускане на вода и до големи наводнения. Наводнени са засега 14 населени места, а има риск общо наводнени да бъдат около 80 населени места. Жителите на близките села се евакуират.БТА/Пламен Йотински

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: Каховската ВЕЦ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 10 месеца
До Totenkopf 4. Вода за иригациите в запорожието и последователно за Кримския полуостров сега няма как да се достави. 5. Освободените от защита на Херсон ВСУ военни може и ще се прехвърлят на друго място за Контранастъпление.
52
5
 
4
 
! Отговори
До 47 преди 10 месеца
От 1 година този язовир е в окупираната РУСКА ЧАСТ. И ЗАХРАНВА КРИМ Ш АЕЦ ЗАПОРОЖИЕ С ВОДА. А ТЕ ОТ 1 ГОД СА РУСКИ. ТАКА ЧЕ ИЗВОДЪТ Е ОБРАТНИЯТ НА ТВОЯ.
51
3
 
9
 
! Отговори
Маша е наша преди 10 месеца
И е права - трябва да се проведе независимо международно разследване по въпроса.
50
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
знаема мааа, Вие и Украйна не сте нападали, нали Лавров така се изсули в Анталия, русски варвари
49
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
за подобно съоръжение трябват тонове експлозив заложен на точните места, току така не се взривява подобно съоръжение, както някои си мислят меткаш една ракета и айде
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
трябва а няма да стане защото и англичаните (ми-6 ) е задествана в този атентат
47
0
 
0
 
! Отговори
пришълецът преди 10 месеца
Зайде...това положенито гасапада:)))
46
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 10 месеца
До Totenkopf 1. Долен Днепър не само че широка река но е и ПЛАВАТЕЛНА за голям клас кораби(тоест дълбока е) нито ВСУ нито РФ могат да я форситрат. 2. РФ се отказа да защитава десния бряг на Днепър и то след като устрои МЕСОМЕЛАЧКА на ВСУ там именно защото без истински МОСТ не може да има сериозна логистика - тоест Военни действия. 3. 90% от залятите площи са на Левия Бряг(РФ) а случайно всички ВСУ укрепления на бяха над нивото на водата на Десния бряг(ВСУ няма тук да контра нищо си)
45
11
 
6
 
! Отговори
КОЛКО преди 10 месеца
трябва да си пр...ст че да вярваш на руzката пропаганда че украинците сами ще си разрушат язовира....
44
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 35 И ,какво точно пречи язовира на това контранастъпление,че не е много ясно.Украинците ще форсират реката ли или ще пренесат с дървени лодки танковете си.Я не се излагай с тия контранастъплението се видя,че няма да има успех и сега се търси друг начин да се намерят кинти,щото иначе секват.
43
11
 
8
 
! Отговори
РУZKИТЕ ТЕРОРИСТИ преди 10 месеца
викат дръжте терориста...
42
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Укрите разбраха че ще им вземат Одеса ....и си направиха вътрешно море :))) Няма съмнение кой го направи
41
1
 
6
 
! Отговори
Колкото се разследва преди 10 месеца
и "Северен поток" и обстрела на АЕЦ-а в Запорожие. На ясно съм, че трябва да кажат нещо такова поне за протокола, но на всеки е ясно, че няма да бъде обективно разследван случая. В тоя смисъл, защо се хаби енергия за подобни изказвания?
40
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В интерес на истината това си е чист бандеровски атентат с помоща на юсей НО тъй като европа са просто хиени ще трърдът обратнот о
39
9
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 10 месеца
НЕ Е ДАЛЕЧ МОМЕНТА В КОЙТО *** ЩЕ БЪДЕ ПРИКЛЕЩЕН В КРЕМЪЛ ОТ СОБСТВЕНОТО СИ НАСЕЛЕНИЕ И ЗАСТРЕЛЯН !
38
4
 
1
 
! Отговори
Ученика преди 10 месеца
Захарова със сигурност прави страшна мусака...
37
8
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 10 месеца
РЕЖИМА В МОРДОРСКВА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВРЕДЕН И ЗА НАСЕЛЕНИЕТО НА МОРДОРСКВА, ЗАЩОТО ГИ КАРА НАСИЛСТВЕНО ДА СЕ МОБИЛИЗИРАТ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ АГРЕСОРА Е МОРДОРСКОВИЯ! КОГАТО ФАЩ НАПАДНА ИРАК НЕ Е МОБИЛИЗИРАЛА НИКОЙ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ! *** Е ПРСТЪПНИК СПРЯМО СОБСТВЕНОТО СИ НАСЕЛЕНИЕ И СЕ УКРИВА В МОРДОРСКВА!
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ще има международно разследване. САЩ, Англия, Канада, Австралия и Нова Зеландия ще обединят усилия и ще разследват международно на 3 континента.
35
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Украинците да взривят язовирната стена на Волгодонск и да издавят руските военни в новите блокове които им построиха немците в Ростов на дон, за да се махнат от ГДР.
34
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
фактите са си факти, подобно съоръжение може да бъде взривено само от вътре и то от голямо количество експлозив, вероятно заложен назад във времето когато нивото е било по-ниско, от страната която контролира стената и ВЕЦ-а там, а това са руснаците, целта е ясна да се попречи на офанзива по южното направление