Захарова: Разрушаването на Каховската ВЕЦ трябва да се разследва международно

Реакцията на Запада била 100% предвидима във всички подобни ситуации
190
Захарова: Разрушаването на Каховската ВЕЦ трябва да се разследва международно
Снимка: БГНЕС

Ситуацията с разрушаването на Каховската ВЕЦ трябва да стане обект на световно проучване и разследване, заяви днес говорителката на руското външно министерство Мария Захарова пред радио "Спутник", предаде ТАСС.

"Естествено, това вече не е темата на деня или темата на седмицата, тя вече е поставена в исторически контекст - това, което се случи вчера в Каховската ВЕЦ. То наистина трябва да бъде обект на световно проучване, изследване и разследване", каза тя.

Захарова подчерта: "Реакцията на Запада е 100% предвидима във всички подобни ситуации. Това е безкрайното желание да се обвини Русия за всичко, което се случва, независимо дали то действително се е случило, или е плод на въображението". Освен това реакцията на колективния Запад "винаги ще бъде такава", добави говорителката на руската дипломация.

Тя обясни това като част от информационно-психологическата война и "безкрайното свързване с нашата страна на всичко негативно, което се случва в западните страни, извън тях и по периметъра, за да се поддържа истеричното отношение на собственото население към ситуацията около Русия, в Русия като цяло и т.н."

Захарова припомни взривяването на газопроводите “Северен поток” 1 и 2 и отсъствието на публично огласени конкретни резултати от работата на западните разследващи органи.

"Световната общност, световната журналистика просто трябва сега да подбере всички тези факти, които ние цитирахме, и да започне собствено разследване около тях в крайна сметка", посочи Захарова.

В резултат на частичното разрушаване на язовирната стена на Каховската ВЕЦ се стигна до неконтролируемо изпускане на вода и до големи наводнения. Наводнени са засега 14 населени места, а има риск общо наводнени да бъдат около 80 населени места. Жителите на близките села се евакуират.БТА/Пламен Йотински

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: Каховската ВЕЦ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
3
 
4
 
! Отговори
Упс преди 10 месеца
По същия метод като Кримския мост - с безпилотен катер! Всичко е заснето от сателитите.
72
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Укро нацистите трябва да се заличат
71
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да питам ЕС третополовите фенки , макар да знам , че е безсмислено да спориш с такива извращения. Крим се захранва с питейна вода от този язовир. Каква е логиката след като е окупиран от Русия, да го взривяват руснаци?
70
4
 
9
 
! Отговори
До 74 преди 10 месеца
Живото месо в Укр силно намаля. Сега вие тука сте наред!Скоро.
69
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Боби, с ракети нищо неможе да постигнеш на подобно съоръжение, евентуално някакви повърхностни поражение по горната част, които не са фатални, за язовири си има специални бомби, подскачащи бомби ама там няма как да бъдат използвани дори и да имат такива, отделен въпрос е че за да се постигне ефекта е трябвало да се метнат поне 5-6 такива, фактите са си факти, само заложен предварително експлозив може да свърши подобна работа, и то доста експлозив, което донякъде изключва диверсията
68
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много правилно, след като се установят виновниците от Кремъл трябва да бъдат доставени в Хага за сраведливо наказание.
67
3
 
7
 
! Отговори
фашистка ECCP преди 10 месеца
Е сега не пришивайте "фашистки" де що ви падне.... Фашизма е западно-европейско притежание а сега става и притежание на периферията тоест Бг и подобни.
66
3
 
7
 
! Отговори
Боби преди 10 месеца
До Българин "Абе стига сте ревали! Преди 15 месеца" Не Българино на 12.02.2014 десен сектор извърши ВЪОРЪЖЕН ПРЕВРАТ В КИЕВ от където започнаха всички истории
65
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ало българина,колко пък си българин щом защитаваш едни бандеровци дето скачаха на Майдана и крещяха,че ще трепят тоя и ония.После що Русия нахлула в тая измислица Украйна нали .
64
8
 
6
 
! Отговори
Слава Красная преди 10 месеца
Захарова,не се прави на интересна,това е ваше дело.
63
4
 
13
 
! Отговори
Хора преди 10 месеца
Скоро всички ще разберем какво чудовище Украйна са създали ЕС и САЩ ,и дано да не е късно.
62
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Факт, сега остава да кажеш и как го е взривила, като стената и централата се контролират от руснаците, метна ли са 2 гранати и айде стената подала:) ЦИРКАДЖИЯ
61
4
 
6
 
! Отговори
Да преди 10 месеца
Това е ескалация, на която ще бъде отговорено. И на Виктория Нюланд това хич няма да се хареса. Просто Русия няма да има друг избор, въпреки че и тя ще пострада. Както и ние. Сащ практикуват " демокрация" на Силата. Но това е РЕГРЕС. НЕ ПРОГРЕС НА ЧОВЕЧЕСТВОТО.
60
1
 
3
 
! Отговори
Абе преди 10 месеца
До АнонимеН На каква дрога си днес?
59
4
 
6
 
! Отговори
Боби преди 10 месеца
До Анонимен 51 принципно со прав ако съоръжението е 100% изправно но за последната една и половин години по него многократно ВСУ се обучава да стреля от обикновени снаряди до ХИМАРСИ. Нарича се Умора на Метала(структурата също) и в един момент стената колабира-рухва. Както се разбира и двете страни бяха изненадани.
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз.
57
7
 
9
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Абе стига сте ревали! Преди 15 месеца да не бяхте нахлували в чужда територия! Никой не ви съчуства за нищо! Язовири, села, войници, техника, цивилни, на никой не му пука, какво ще ви се случи вече!
56
3
 
8
 
! Отговори
Факт преди 10 месеца
Украйна взривява язовира за да се спасят от Руските войски който настъпват след провала на контранастъплението.
55
4
 
4
 
! Отговори
VladTepes преди 10 месеца
Браво на прес-алкаше Захарова.
54
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
и как украинците са го взривили, като Вие контролирате стената и ВЕЦ-а там, тая стена е така с ракети и артилерийски огън неможе да се гътне, трябва само от вътре и то огромно количество експлозив