Руски съпруги и майки се оплакват: Войниците ни нямат техника, амуниции

Наводнението от Нова Каховка е помело всичко
Обновена: 30 юни 2023 20:36 | 30 юни 2023 20:30, Нели Христова
234
Руски съпруги и майки се оплакват: Войниците ни нямат техника, амуниции
Снимка: БГНЕС

Семейства с руски войници, разположени по фронтовите линии на войната в Украйна, обвиниха руската армия, че изпраща техни близки в битка без подходящо оборудване или подкрепа, според доклади, цитирани в неотдавнашна оценка на Института за изучаване на войната (ISW ).

Според доклад на независимия руски информационен бюлетин Astra, съпругите на руските войници, разположени по източния бряг на река Днепър, твърдят, че съпрузите им са загубили "всичко" при наводнението след разрушаването на язовир Каховка този месец. Жените твърдят, че след опустошението военнослужещи от полка "са били прехвърлени в друга посока и без да имат почивка, веднага са изпратени в битка на първата линия".

"Още в първия ден те бяха разбити", каза жена пред изданието и добави, че близките им са "без уоки-токита, униформи, авиационна и артилерийска поддръжка".

Загрижени близки също отправиха призив към ръководителя на региона, губернатора на Ставрополския край Владимир Владимиров, съобщи Astra, призовавайки го да се обърне към членовете на техните семейства, които се нуждаят от медицинска помощ. В отговор обаче Владимиров заяви, голяма част от апела на съпругите е лъжа и той държи "ситуацията под контрол".

"Не позволявайте на злодеите от украинския център за информация и психологически операции, тези нацисти, да се възползват от ситуацията, запазете спокойствие", каза Владимиров, според видео на губернатора, публикувано в Telegram от Astra.

Докладът от Astra идва по същото време, когато видеоклипове на съпруги и майки на руски войници се разпространиха в социалните медии, призоваващи за допълнителна подкрепа за техните близки по фронтовата линия.

Във видео, съставено от потребителя на Twitter Димитри от медийния проект WarTranslated, независимо начинание, посветено на превода на различни материали за войната в Украйна, две групи жени, представляващи руски войници от няколко различни полка, изразиха своите опасения. Те твърдят, че техните роднини се бият на фронтовата линия без тежка артилерия или подходящи военни превозни средства, което ги оставя без възможност да се оттеглят или да потърсят медицинска помощ.

"Молим за помощ", каза една от жените във видеото, според превода на Димитри. "Обръщаме се към руското министерство на отбраната, президента на Руската федерация Владимир Путин с молба да обърнат внимание и да помогнат на нашите защитници с превозни средства и тежка артилерия."

Руски войници са се оплаквали в миналото, че са получавали неадекватно обучение или липса на артилерийска подкрепа, преди да бъдат изпратени да се бият. В друго видео, споделено от WarTranslated в четвъртък, група руски войници декларират, че отказват да продължат да се бият по фронтовите линии, след като са понесли тежки загуби.

Оплакванията от войници идват след седмица на сътресения в Кремъл, след като Путин се сблъска с пряко предизвикателство от шефа на "Вагнер" Евгений Пригожин относно начина, по който руските военни се справят с войната в Украйна. В отговор се появиха съобщения, че Кремъл "прочиства" своето военно ръководство и войски от всички потенциално нелоялни членове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А някого занимава ли го положението на украинските майки..Това ли измисли ,,съвестта на обществото ".ни.Грижите на руските майки.Че синовете им нямали топла храна и завивки.Ами пратете им...
169
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Извинете ме другари...но това е вулгарно.Да пишеш за тъжбите на агресора.То е същото да пишеш статия за немските войници през Втората Световна война.Немските майки оплаквали ли са се.Ами пишете и за Хитлер тогава.Тий се нарича обществена съвест.Или съвестта на обществото.Май никаква я няма.Щом пишем за руските майки.А някого занимава ли го положението на украинските майки.
168
0
 
4
 
! Отговори
Ники преди 9 месеца
Никой не държи тези войници на сила там. Като нямат обурудване и подкрепа да си вземат мешките и обратно в Русия
167
2
 
7
 
! Отговори
PLъх преди 9 месеца
разбира се,руснаците бият хохлов с лопати и брадви
166
13
 
24
 
! Отговори
Potress преди 9 месеца
Значи не е проблема, *** са там за да крадат, изнаислват, отвличат деца и убиват цивилни и военни украинци, проблема е, *** йямали с какво. *** дуоката е това руско общество. Чакайте някога да се осъзнаят, то трябва да има с какво да се осъзнаеш, а тия мислят с дебелото си черво!
165
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мислех да участвам във форума но няма смисъл. По лайковете виждам че Злото е взело надмощие , независимо дали са фалшифицирани или не са все тая.
164
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"руски войници декларират, че отказват да продължат да се бият по фронтовите линии, след като са понесли тежки загуби.")))Ах,какви лоши са тия украйнци ,направо нацисти .Руснаците дошли да убиват и да завземат украйнска територия,а пък украйнците ги убиват.Срамота ,да вземат да се управят и повече да не стрелят по руснаци.
163
0
 
12
 
! Отговори
Аинщайн преди 9 месеца
Да взимат пръчки и камъни
162
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Те и без техника мачкат НАТО та камо ли да имаха....
161
5
 
21
 
! Отговори
Малиии преди 9 месеца
Руските майки Сега се оплакват от липса на "амуниции"...а утре ще ОПЛАКВАТ убитите си деца!!! В русия всичко е сбъркано!!!
160
3
 
2
 
! Отговори
Киро Куролацията преди 9 месеца
Виа чухте ли *** к'во ви викам!?
159
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ва си...
158
4
 
10
 
! Отговори
Киро Куролацията преди 9 месеца
Да пратим на Украйна военна помощ - АМУНИЦИИ!!!
157
2
 
8
 
! Отговори
Загуба на време преди 9 месеца
Вместо да постват да ходят на червения площад - *** с тия фейсбуци и телеграми са отвикнали. Кво си мислят че некой ще ги забележи - тоя някой си праи селфита с таджикски красавици , пука му за глупаците на фронта, има откъде да вземе други
156
0
 
11
 
! Отговори
за Нели Христова преди 9 месеца
"АМУНИЦИЯ" е комплекта ремъци, с които се впряга кон, магаре...Онова, което си искала да напишем е "МУНИЦИИ". Абе нали журналЯТА трябваше да сте гАрмотни?
155
12
 
19
 
! Отговори
. преди 9 месеца
Рускините се правят на възмутени.Нали знаят,че животът на съпрузите,синовете им не струва нищо.Важно е *** да заграби още украински земи.
154
24
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Украинските войници нищо не защитават. Бандеровските бандити защитават собственият си жaлъk животец и за тази цел изпращат тези обикновенни украински младежи насила да воюват за техните интереси и за тяхната кауза. Пускат напред тези нещастни момчета, а те отзад ги подпират с дулото на оръжията си. Бандеровци влизат в бой само когато са обградени и няма накъде да бягат! През останалото време тяхната задача на фронта е да изпълняват ролята на заградителни отряди в тила на собствените си войници!
153
24
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Украинските фашисти трябва да се избиват под път и над път за да има мир и спокойствие на тази наша многострадална Земя!!! Убий украински фашист, спаси света!!!
152
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Зомбитата на киевската хунта претърпяха значителни загуби и се оттеглиха от Торският подстъп. Зомби нацитата въпреки недостигът на снаряди използва цялата си налична артилерия, за да блокира изходите към с.Торское, като по този начин се опита да деблокира участъка към пътя за Сватово. Те също така използваха неблагоприятните метеорологични условия, миннираха полетата в района на с.Торское - с.Ямпол. От всичко това единственото, което постигнаха е че осеяха с изоставени трупове района.
151
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вижте го тежкарчето на снимката бачка с цигарка в устата, а пушенето е вредно для вашего здоровя! Сигурно у джеба има и ботылачку!