Руски съпруги и майки се оплакват: Войниците ни нямат техника, амуниции

Наводнението от Нова Каховка е помело всичко
Обновена: 30 юни 2023 20:36 | 30 юни 2023 20:30, Нели Христова
234
Руски съпруги и майки се оплакват: Войниците ни нямат техника, амуниции
Снимка: БГНЕС

Семейства с руски войници, разположени по фронтовите линии на войната в Украйна, обвиниха руската армия, че изпраща техни близки в битка без подходящо оборудване или подкрепа, според доклади, цитирани в неотдавнашна оценка на Института за изучаване на войната (ISW ).

Според доклад на независимия руски информационен бюлетин Astra, съпругите на руските войници, разположени по източния бряг на река Днепър, твърдят, че съпрузите им са загубили "всичко" при наводнението след разрушаването на язовир Каховка този месец. Жените твърдят, че след опустошението военнослужещи от полка "са били прехвърлени в друга посока и без да имат почивка, веднага са изпратени в битка на първата линия".

"Още в първия ден те бяха разбити", каза жена пред изданието и добави, че близките им са "без уоки-токита, униформи, авиационна и артилерийска поддръжка".

Загрижени близки също отправиха призив към ръководителя на региона, губернатора на Ставрополския край Владимир Владимиров, съобщи Astra, призовавайки го да се обърне към членовете на техните семейства, които се нуждаят от медицинска помощ. В отговор обаче Владимиров заяви, голяма част от апела на съпругите е лъжа и той държи "ситуацията под контрол".

"Не позволявайте на злодеите от украинския център за информация и психологически операции, тези нацисти, да се възползват от ситуацията, запазете спокойствие", каза Владимиров, според видео на губернатора, публикувано в Telegram от Astra.

Докладът от Astra идва по същото време, когато видеоклипове на съпруги и майки на руски войници се разпространиха в социалните медии, призоваващи за допълнителна подкрепа за техните близки по фронтовата линия.

Във видео, съставено от потребителя на Twitter Димитри от медийния проект WarTranslated, независимо начинание, посветено на превода на различни материали за войната в Украйна, две групи жени, представляващи руски войници от няколко различни полка, изразиха своите опасения. Те твърдят, че техните роднини се бият на фронтовата линия без тежка артилерия или подходящи военни превозни средства, което ги оставя без възможност да се оттеглят или да потърсят медицинска помощ.

"Молим за помощ", каза една от жените във видеото, според превода на Димитри. "Обръщаме се към руското министерство на отбраната, президента на Руската федерация Владимир Путин с молба да обърнат внимание и да помогнат на нашите защитници с превозни средства и тежка артилерия."

Руски войници са се оплаквали в миналото, че са получавали неадекватно обучение или липса на артилерийска подкрепа, преди да бъдат изпратени да се бият. В друго видео, споделено от WarTranslated в четвъртък, група руски войници декларират, че отказват да продължат да се бият по фронтовите линии, след като са понесли тежки загуби.

Оплакванията от войници идват след седмица на сътресения в Кремъл, след като Путин се сблъска с пряко предизвикателство от шефа на "Вагнер" Евгений Пригожин относно начина, по който руските военни се справят с войната в Украйна. В отговор се появиха съобщения, че Кремъл "прочиства" своето военно ръководство и войски от всички потенциално нелоялни членове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не е вярно. В Руzzия има всичко. Питай Мразимир Сукки.
89
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"В сайта ли ще посрещате джулай морнинг?" Морето се пличка на 10 метра от мен. Но...брега е юг.
88
6
 
4
 
! Отговори
Ттт преди 10 месеца
Лошо, пари нема от ЕС за Укрия. Орбан не дава.
87
1
 
3
 
! Отговори
Безимен. преди 10 месеца
хайде сега пак да напишете написаното!! Нали от КВО СТАВА ТАМ НОВИНИ СТЕ НЯМАЛИ! Сега имате от съпругите новини!
86
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да питат джуджето с комплекси, дето ги изпрати там
85
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ми да им пратим и на тях оръжия. То ние пращаме на всички с повод и без повод, кво пречи и на тях да пратим. За да се получи хубава война всички трябва да си имат достатъчно оръжия.
84
4
 
6
 
! Отговори
Тиквеник преди 10 месеца
Това си е фейк новина отвсякъде !!! Стига сте писали тъпотии от някво затънтено бюро някъде в някой софийски блок. Отидете да видите дали нямат ракети хахахах
83
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя клип го гледах. Тези жени са пълни шматки. Понеже не смеят да се оплачат срещу безумната война на Путин те се жалват до него че мъжете им нямали муниции и техника. Една ог жените успяла да се свърже с мъжа си който и казал че от ротата от 150 души са останали 20 живи, другите не вярват че мъжете им са загинали и продължават да чакат на телефоните да им се обадят.
82
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Христо Грозев, българският Навални, на 20.04.2022: Русия има ракети до събота и има ресурси да води война за три месеца. Толкова за дълбоките анализи на евроатлантическия планктон.
81
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Оказа се че след като руснаците останаха без ракети още преди година, обстрела им с перални и сушилни продължава да нанася щети на Леопарди, Хъмвита, Брадлита и всякаква натовска скрап.
80
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Година и нещо след началото на войната още ли продължаваме с тая мантра за липсата на рубашки, патрони и ракети?
79
1
 
2
 
! Отговори
Рендету преди 10 месеца
По време на война, техниката и боеприпасите са винаги недостатъчно! Укропите са тотално в "аут", квото им даде НАТО това е, а складовете са опустошени, пак според открити заявления от НАТО! В Русия техника много, но тя трябва да мине през ремонт и модернизация, уви, голяма част от заводите, които бяха в състояния да проведат тази дейност бяха закрити, затова се чуства и лек недостиг, същото е с боеприпасите - закрити заводи. Путин и Запада допуснаха една и съща грешка!
78
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русия имат 140 милона населени. Дето се вика и оръжие не им трябва срещу шепата ХАИМАРСОВЕ и немски танкове. Да пратят няколко милина и ще прекагазят украйна, даже и с лопата. Е смъртността ще е малко по-височка, но няма да се усети на фон на 140 милона.
77
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен То не нема какво да се превзема. След Киев са карпати и Путин им го подарява пещерите.
76
3
 
0
 
! Отговори
читател преди 10 месеца
Жените да отиват на фронта и да си вземат съпрузите.
75
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
С превземанията Рашка приключи , сега е най -важно да се внуши на крепостните че цял свят е против РФ и затова не може да краде .
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А сега де, нямали амуниции и техника. Лопати нямат ли? Една атака с лопатите и Леопардите ще станат на кайма. След това с Арматите, Солнцепеците, Сарматите, Кинжалите, Цирконите, Су57 и Посейдоните ще ги довършите окончателно.
73
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пайде стига с вашите простотии ,вечеНикой не ги чете даже..руснаците нямат ракети ,крадат перални,нямат муниции..а целия ресурс на НАТО е безсилен срещу тях .
72
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен Превземат по неколко км на ден но там са 2000-3000 км граница. Укр нема да им останат с кой да ги пазат даже и ако ги земат.
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На път са да превземат Украйна