Руски съпруги и майки се оплакват: Войниците ни нямат техника, амуниции

Наводнението от Нова Каховка е помело всичко
Обновена: 30 юни 2023 20:36 | 30 юни 2023 20:30, Нели Христова
234
Руски съпруги и майки се оплакват: Войниците ни нямат техника, амуниции
Снимка: БГНЕС

Семейства с руски войници, разположени по фронтовите линии на войната в Украйна, обвиниха руската армия, че изпраща техни близки в битка без подходящо оборудване или подкрепа, според доклади, цитирани в неотдавнашна оценка на Института за изучаване на войната (ISW ).

Според доклад на независимия руски информационен бюлетин Astra, съпругите на руските войници, разположени по източния бряг на река Днепър, твърдят, че съпрузите им са загубили "всичко" при наводнението след разрушаването на язовир Каховка този месец. Жените твърдят, че след опустошението военнослужещи от полка "са били прехвърлени в друга посока и без да имат почивка, веднага са изпратени в битка на първата линия".

"Още в първия ден те бяха разбити", каза жена пред изданието и добави, че близките им са "без уоки-токита, униформи, авиационна и артилерийска поддръжка".

Загрижени близки също отправиха призив към ръководителя на региона, губернатора на Ставрополския край Владимир Владимиров, съобщи Astra, призовавайки го да се обърне към членовете на техните семейства, които се нуждаят от медицинска помощ. В отговор обаче Владимиров заяви, голяма част от апела на съпругите е лъжа и той държи "ситуацията под контрол".

"Не позволявайте на злодеите от украинския център за информация и психологически операции, тези нацисти, да се възползват от ситуацията, запазете спокойствие", каза Владимиров, според видео на губернатора, публикувано в Telegram от Astra.

Докладът от Astra идва по същото време, когато видеоклипове на съпруги и майки на руски войници се разпространиха в социалните медии, призоваващи за допълнителна подкрепа за техните близки по фронтовата линия.

Във видео, съставено от потребителя на Twitter Димитри от медийния проект WarTranslated, независимо начинание, посветено на превода на различни материали за войната в Украйна, две групи жени, представляващи руски войници от няколко различни полка, изразиха своите опасения. Те твърдят, че техните роднини се бият на фронтовата линия без тежка артилерия или подходящи военни превозни средства, което ги оставя без възможност да се оттеглят или да потърсят медицинска помощ.

"Молим за помощ", каза една от жените във видеото, според превода на Димитри. "Обръщаме се към руското министерство на отбраната, президента на Руската федерация Владимир Путин с молба да обърнат внимание и да помогнат на нашите защитници с превозни средства и тежка артилерия."

Руски войници са се оплаквали в миналото, че са получавали неадекватно обучение или липса на артилерийска подкрепа, преди да бъдат изпратени да се бият. В друго видео, споделено от WarTranslated в четвъртък, група руски войници декларират, че отказват да продължат да се бият по фронтовите линии, след като са понесли тежки загуби.

Оплакванията от войници идват след седмица на сътресения в Кремъл, след като Путин се сблъска с пряко предизвикателство от шефа на "Вагнер" Евгений Пригожин относно начина, по който руските военни се справят с войната в Украйна. В отговор се появиха съобщения, че Кремъл "прочиства" своето военно ръководство и войски от всички потенциално нелоялни членове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
3
 
3
 
! Отговори
аааахахахааааа преди 10 месеца
До Анонимен 117 Ами нормално е, при положение че вожда им се казва Путин. А като видиш и Митята Медведев и ти става ясно що Маскве е с най много гей барове.
109
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кажете нещо за украинските вдовици,изтрещели са?!
108
3
 
2
 
! Отговори
Давай Za преди 10 месеца
РуZнаците контролират времето, щото притежават HARRP
107
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Виктор бил Юго, а Русо бил Жан-Жак, а не може ли иначе, все пак! Керван бонапарти вървеше в пустинята, Дромедарий възлезе на персийски трон, императора пусна своя кон. какво толкоз му има, и звук не е лош, лошо е само, че след тях *** Там Том уж е с три имена, а се движи пешком, а това е ужасно опасен симптом. Зашото след него върви ЕдиКойСи, а след него иде Еди Какво Си и всеки от тях в себе си носи (колкото там да рева и да лая) единствена мисъл И таз мисъл е тая, че ти ще дойдеш в моята стая!
106
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Времето не беше непременно благоприятно и руснаците имаха много време, месеци, за да се подготвят. Те го направиха, окопаха се, на някои места копаха много дълбоко, Джон Кърби, координатор по стратегически комуникации в Националната сигурност съвет, каза на брифинг.За контранастъплението питам,става ли а?
105
8
 
4
 
! Отговори
Давай Za преди 10 месеца
До всички дето плюете по Русия....я докладвайте как върви контр***0фанзиват@ :)
104
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Искам да знам,какво се случва във Франция?Макрон слуша ли Елтън Джон?
103
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 113. Москва е града с най много гей барове в света.
102
6
 
13
 
! Отговори
Махатма преди 10 месеца
Оскотелите руски женщини не протестират защо изобщо мъжете и синовете им са изпратени да убиват хора в чужда държава, а видите ли, защото нямали достатъчно средства за убиване. Този руски народ отдавна е мъртъв, без да го осъзнава. Бог да ги прости. Ако го има!
101
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мирът се превърна в *** дума във Вашингтон и Лондон . Мрачната реалност е, че НАТО няма да преживее руска победа в Украйна, следователно Украйна ще бъде пожертвана на каквато и да е цена.Сбогом укрия.
100
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Според оценки на украинските медии между 50 000 и 100 000 хомосексуалисти се бият в редиците на НАТО ЧВК ВСУ.Скоро руснаците ще бъдат обвинени в целенасочено изтребление на ЛГБТ хора, а в западните учебници по история ще пишат, че "Путин нападна първата ЛГБТ държава през 2022 г., която беше оглавявана от евреи с намалена социална отговорност. Ще пишат в учебниците, че гейовете са спасили украинския народ от злите руснаци.Хахаха.
99
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Айде де,не ви ли омръзна да лъжете?Има Телеграм ,спрете се!!
98
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Голяма част от населението на Русия би простило на Путин и милиони руски жертви стига да им сервира някаква победа. В Русия не се цени човешкия живот. Малко са хората с Европейска нагласа към живота. Разбира се има го и фактора страх от властта, чиито мащаби ние дори не можев да си представим. Точно затова тая статия не ме учудва, жениците не смеят да се оплачат че близките им измират и не искат да спре войната, а искат още оръжия
97
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Във горичка на полянка, рyсофил и славянка. Цyни-гyни, вaди-тyри, народили руси славянки! Хем ебливи, хем крадливи, но най-вече завистливи! За преселенията на русофилите съшо има нова, оригинална и дълбоко свързана с реалността теория! Русофoбите тръгнаха на запад. Хунoгyйците тръгнаха на исток. Лапнигуйците отпътуваха на север. Рyсофилите яздиха на юг, А скoпeнцитe останахме в мoсковията!
96
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Лавров: Украйна обстрелва жилищни квартали, а не военни обекти, но ако България, като приятел на киевския режим, има други данни да ги разкрие Руската армия никога не избира граждански обекти за мишени на територията на Украйна, всички удари целят разрушаване на военната инфраструктура, съобщи на онлайн брифинг руският външен министър Сергей Лавров в отговор на въпрос, зададен от български журналист от БНР, предадават ТАСС и БТА. "
95
7
 
4
 
! Отговори
Давай Za преди 10 месеца
Нищо, те и през ВСВ нямаха. Един на трима имаше патрони, един на 10 винтовка!! Ама победиха
94
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Боли ги калашника руснаците за тия жълти новини руснаците ще ги има и ще се запазят докато в една статистика за Лондон например пишеше, че само 40% от населението там са англичани и тва без дори да има война тамКоя е губещата страна в действителност да отговарят първолаците
93
0
 
7
 
! Отговори
тасс преди 10 месеца
Гебрев къде е.Руската армия разчита на него,руските жени и те .
92
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В отвъдното няма да им трябва нищо...
91
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пирожкин е пътник. Путин не прощава на предателите на Русия. Скоро я Новичок, я някой 11-ти етаж....