Руски съпруги и майки се оплакват: Войниците ни нямат техника, амуниции

Наводнението от Нова Каховка е помело всичко
Обновена: 30 юни 2023 20:36 | 30 юни 2023 20:30, Нели Христова
234
Руски съпруги и майки се оплакват: Войниците ни нямат техника, амуниции
Снимка: БГНЕС

Семейства с руски войници, разположени по фронтовите линии на войната в Украйна, обвиниха руската армия, че изпраща техни близки в битка без подходящо оборудване или подкрепа, според доклади, цитирани в неотдавнашна оценка на Института за изучаване на войната (ISW ).

Според доклад на независимия руски информационен бюлетин Astra, съпругите на руските войници, разположени по източния бряг на река Днепър, твърдят, че съпрузите им са загубили "всичко" при наводнението след разрушаването на язовир Каховка този месец. Жените твърдят, че след опустошението военнослужещи от полка "са били прехвърлени в друга посока и без да имат почивка, веднага са изпратени в битка на първата линия".

"Още в първия ден те бяха разбити", каза жена пред изданието и добави, че близките им са "без уоки-токита, униформи, авиационна и артилерийска поддръжка".

Загрижени близки също отправиха призив към ръководителя на региона, губернатора на Ставрополския край Владимир Владимиров, съобщи Astra, призовавайки го да се обърне към членовете на техните семейства, които се нуждаят от медицинска помощ. В отговор обаче Владимиров заяви, голяма част от апела на съпругите е лъжа и той държи "ситуацията под контрол".

"Не позволявайте на злодеите от украинския център за информация и психологически операции, тези нацисти, да се възползват от ситуацията, запазете спокойствие", каза Владимиров, според видео на губернатора, публикувано в Telegram от Astra.

Докладът от Astra идва по същото време, когато видеоклипове на съпруги и майки на руски войници се разпространиха в социалните медии, призоваващи за допълнителна подкрепа за техните близки по фронтовата линия.

Във видео, съставено от потребителя на Twitter Димитри от медийния проект WarTranslated, независимо начинание, посветено на превода на различни материали за войната в Украйна, две групи жени, представляващи руски войници от няколко различни полка, изразиха своите опасения. Те твърдят, че техните роднини се бият на фронтовата линия без тежка артилерия или подходящи военни превозни средства, което ги оставя без възможност да се оттеглят или да потърсят медицинска помощ.

"Молим за помощ", каза една от жените във видеото, според превода на Димитри. "Обръщаме се към руското министерство на отбраната, президента на Руската федерация Владимир Путин с молба да обърнат внимание и да помогнат на нашите защитници с превозни средства и тежка артилерия."

Руски войници са се оплаквали в миналото, че са получавали неадекватно обучение или липса на артилерийска подкрепа, преди да бъдат изпратени да се бият. В друго видео, споделено от WarTranslated в четвъртък, група руски войници декларират, че отказват да продължат да се бият по фронтовите линии, след като са понесли тежки загуби.

Оплакванията от войници идват след седмица на сътресения в Кремъл, след като Путин се сблъска с пряко предизвикателство от шефа на "Вагнер" Евгений Пригожин относно начина, по който руските военни се справят с войната в Украйна. В отговор се появиха съобщения, че Кремъл "прочиства" своето военно ръководство и войски от всички потенциално нелоялни членове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Рускините са притеснени защо техните войници в Украйна са без оборудване за да убиват украинци.Необятна е руската душа.
149
4
 
17
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 10 месеца
Руските майки се загрижили за победата и че войниците са зле , и не питат защо синовете и мъжете им са там.И жените им изкуфели.
148
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Според българите, самоопределили се като монакчани, Монако стои на изконна българска земя. Първите казина са основани от братовчед на Аспарух. Първата хазарна игра е била прабългарският вариянт на "Тика има - тука нема". Играла се е с византийски черепи и топче конски косми! В подкрепа на това твърдение е намерен от Божидар Димитров в зелището на Созопол, древен артефакт, приличащ на рулетка с надпис "Monaco-Sozopolis"
147
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защо казионните ни историци не пишат за историята на БЕНЗИНА, НАФТАТА, ПЕТРОЛА?
146
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А тайният наблюдател на Сан-Стефанския договор барон Едмонд дьо Ротшилд не отплаваха ли с княз Николай Николаевич за тбилици в резиденцията на Романови и след подписването на Договора на 3-ти март, и да празнуват победата там? И 9м. след това на бял свят се пръква младенеца Йосиф Висарионович Джугашвили р. на 6ти дек 1878 - незаконен син на барона(датата 21 дек 1879 е корегирана) ... И кой ги прави тия неща? Нафтата! Нафтата! Нафтата! Петролчето! Петролчето! Кюлчетата под масата!
145
2
 
8
 
! Отговори
Край преди 10 месеца
Нормално е да нямат Амуниции. Те да не са магарета. С Амуниция се впрягат магаретата. На войниците им трябват Муниции - снаряди патрони мини Но то глупостта е присъща и масова.
144
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А Сухуми не беше ли владение на султана преди войната, а не стана ли руско владение след войната?
143
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защо ли бе построена ж.п. линията Варна - Русе? Като че ли не за извозването на бъдещия "кавказки газолайн" по Дунава към Виена, а за да вози Мидхад паша раята от вилаета си на трен ли? А годината бе ли 1865?
142
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Никой не споменава от столетие и половина, че: Православна Грузия е освободена от дядоивановата Русия също през 1878г. Защо? От общо 220000 убити (руси, румънци, финладци и опълченци 150000 руски щика падат на Кавказ.Защо? Защо ли?... А първият нефтопровод в света не преминаваше ли през Грузия - от Баку до Сухуми? И от кого беше построен този нефтопровод? Не бяха ли Ротшилдови през 1862г.?
141
7
 
3
 
! Отговори
Джулай морнинг преди 10 месеца
Краварите от рано са на смяна, не спят!
140
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ленин и Хитлер играят шах в Дома на Ротшилдовите във Виена през 1909г. на рисунка от учителката на Хитлер - Ема Льовенстрам. Въпреки че Ленинживее в Цюрих, да е близо до местния и финансово централен Дом на Ротшилдите, той е канен да посети други резиденции на своите господари. Хитлер е част от рода във Виена, неговия дядо е бил извънбрачен на Ротшилдово имение там. През 2009г. рисунката е била продадена на търг за 64,000 Евро, и отразява близостта на Ленин и Хитлер до своите господари.
139
1
 
1
 
! Отговори
Крият се преди 10 месеца
Зад фълшив морал *** нямат го правото нещо да кажат
138
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Къде са платените милиарди за самолетите. Самолетите ги няма. Посланника много доволен от помощта която бълг.правителство давало на украинците.
137
2
 
3
 
! Отговори
РУСОФИЛА преди 10 месеца
Сериозна пропаганда, ейййййй......!
136
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
11 Октомври 2015 11:13 Атака, победа, тълпата изрева, към джуджето злобно, с бялата коса. Братя атакисти, победа тра-ла-ла, изцепи се джуджето с разпенена уста. Имам черно яке, шапка и значка, патриот съм значи, атака, опа-ла. Нашата борба е за атака, и победа, и за тра-ла-ла, за победа и атака, и за бля, бля, бля. Волен президент, тълпата изгрухтя, а джуджето млясна, с лигава уста. Президент да стана искам, премиерче, може би, и тогава власт ще имам, за да правя аз бели.
135
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Идва бот с пет лайка на веднъж лъже слага си още пет лайка слага и пет антилайка на който го дразни и заминава под другия форум да ръси същите или други лъжи и измислици. Това какво е ? Не ми прилича на почтенност ?
134
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Идваш бот с пет лайка на веднъж лъжеш слагаш си още пет лайка и заминаваш под другия форум да ръсиш лъжи и измислици. Това какво е ?
133
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ПИСМО ДО ВАНКА С ТАНКА Даже кръстих дъщеря си Маня. Залъкът си давахме насила на Русия - тая дива сила. После цели девет петилетки, грабихте уран и руди редки. Грабихте и жито, папироси... Зарад тебе ходим голи-боси! Дружбата ни беше "свята", "чиста". Ние всички хранехме танкиста. А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка.... Пазеше и немците , и чехите. Ние тук възпявахме успехите. С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята.
132
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Доказателства ми дай не ми разказвай притчи ако нямаш доказателства значи лъжеш. Разказването на притчи не е доказателство а чиста проба лъжа. Но ето въпрос какво става с българското злато сега в момента къде отива колко се плаща ако има концесия плащат ли се вноските. Сега къде е бг златото ?!?
131
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бота който фалшифицира лайки и антилайки се разпознава по не особено грамотните си писания. Много активен рано сутринта в малките часове.