Путин: Швеция отново изгори Корана, Петър Велики не им е бил урок

Преди дни той отбеляза, че Русия не може да се "посяга на Корана"
3 юли 2023 07:36, Нели Христова
104
Путин: Швеция отново изгори Корана, Петър Велики не им е бил урок
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин порица неотдавнашната акция с изгарянето на Корана в Стокхолм, като припомни победата на руската армия, водена от Петър Велики, над шведите по време на Северната война, предаде ТАСС.

"В Швеция отново изгориха Корана. Петър Велики не им е бил достатъчен за урок", каза държавният глава. Видеозаписът на изказването на Владимир Путин е публикуван в канала му в Telegram от журналист на ВГТРК, автор на програмата "Москва. Кремъл".

По време на неотдавнашното си посещение в Дербент, Дагестан, Владимир Путин отбеляза, че в Русия не може да се "посяга на Корана", тъй като това е криминално престъпление в страната.

На 28 юни Салван Момика, 37-годишен имигрант от Ирак, организира акция в близост до катедралната джамия в центъра на Стокхолм с разрешение на полицията: той откъсна страници от Корана, изтри с тях обувките си, след което сложи сланина в книгата и я подпали. След акцията полицията го докладва за подбуждане на религиозна омраза (за провеждането на акцията в близост до джамията) и за нарушаване на забраната за палене на огън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хей Лилипут, кога сами сте победили някого? Всичките ви победи са били подпомагани от съюзници, дори и в тази война.Тъй като сте покорили множество малобройни народи и завладели териториите им вашите врагове са имали затруднения с логистиката.Ако имахте само 2 млн. кв. километра, момчето Адолф щеше да нокаутира и вас.
86
3
 
3
 
! Отговори
питанка преди 10 месеца
Питам се кога ли в Раша обрязването ще стане задължително... Не, че нещо, ама тия там начело в "лидера" толкова много и толкова силно се вричат във взаимна обич и любов с исляма, че ... просто се питам колко трудно ще е прекръстването от русия в Русистан...???
85
0
 
4
 
! Отговори
путларах акбар преди 10 месеца
Кадиров е братушка... на всите русофили
84
2
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 10 месеца
Петър Велики направи от Русия европейска държава,Путин я върна в Азия.
83
1
 
3
 
! Отговори
Мдан преди 10 месеца
Да Русия не посяга на Корана. Само посегна на живота на хиляди мюсюлмани в Чечня преди години. Сега посяга на живота на собствения си народ и народа на Украйна. Но на Корана не посяга.......к...во говорите.....ние да не сме зверове като Швеция
82
2
 
3
 
! Отговори
доктор Здравков преди 10 месеца
Владимир Путин съвсем изплиска легена! В Скандинавието е бъкано от мюсюлмани, мюсюлмани има в самата полиция.Путин вече взе да се излага с този руски император Петър I. Някои луди се мислят за Наполеон Бонапарт, той се мисли за Петър I. Точно той пък е най-големият русофоб! Не е уважавал дори руската православна църква, като организирал т.нар. "Пиянски синод" - сбирщайн от гуляйджии и развратници, сред тях е имало и англичанин!
81
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Видеозаписът на изказването на Владимир Путин е публикуван в канала му в Telegram" - Според написаното, Президентът Путин има канал в Telegram. Лъжете. Няма. Канал има журналистът Павел Зарубин.
80
0
 
0
 
! Отговори
Е, тогава преди 10 месеца
До Ще се молите....Ти ще пръд..ш, както го правиш тук и газ ще има за всички!
79
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ми то другаря Путин като го гледкам все е приел исляма отвсякъде вече. Щом вече е дружка с чеченския лидер и ги праща като главорези в Украйна да разиграват театро на свещена война между ислямисти и фашисти и това пропагандират из цялата Рус.
78
5
 
12
 
! Отговори
до 76 преди 10 месеца
Свобода в Швеция? Да ако си в мейнстрима. Опитай се да говориш срещу ЛГБТ там - ще те санкционират веднага. Малко ми напомня за виц от едно време: Руснак и американец спорят коя страна е по-демократична. Американеца казва - при нас може да отидеш пред пентагона и да кажеш че американският президент е Tъn и никой няма да ти направи нищо. Руснака му отговорил - ами и при нас е така - всеки може да отиде на червеният площад и да каже че американският президент е Tъn. :-)
77
1
 
3
 
! Отговори
до 77 преди 10 месеца
Подстрекатели? В Швеция е позволено по закон! Това е проблемът. Не конкретно някой си изперкал. Не Русия им пише законите! Не руската полиция дава официално разрешение и охранява действието. И е признай на желание за заблуда да не се осведомяваме и да съдим както е писал Ботев: "богат е , казват, а го не питат колко е души изгорил живи..." Междру другото, шведското племе са били наемни войници във всички!!!!( вкл. османска) армии на нашия континент, нападали са включително на наша територия....
76
3
 
8
 
! Отговори
Путин преди 10 месеца
Откакто ми казаха, че съм твърде къс за да съм Петър Велики, реших да подражавам на хан Узбек от "Златната орда"- направих си кичозен дворец, приех исляма, тормозя руснаците и ми е много по-добре.
75
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мнението на една туркиня за ДПС : Гласувайки за ДПС българските турци изгубиха надеждата да живеят спокойно в България. С вашия електорат, драги ми ДПС, насадихте изкуствена омраза между българи и турци. Лошо ли ни беше, когато българите толерираха езика ни и ни разрешиха да го изучаваме като свободно избираем? Но не, вие искате той да е задължителен. Вие сложихте мегафоните в джамиите и ги надухте до макцимум децибели да дразните християните!
74
6
 
5
 
! Отговори
toti преди 10 месеца
Оказа се че това са Руски подстрекатели на които лично им се плаща !!!А целта е Турция да не гласува за влизането им в НАТО ..ЕЛЕМЕНТАРНО ОКСАН !!!
73
4
 
6
 
! Отговори
До 61 преди 10 месеца
Ако се робува на догми и табута ще сме още като страните от близкият изток .Можем да мечтаем да сме на нивото на Швеция като свобода на изрзяване и защита на граждански права . Не случайно и много мигранти са тръгнали към страни като Швеция - не е заради страхотният климат . Проблем е ако само Корана е позволено да се гори , но не е така правилата важат за всички , същото ще е и ако Библията някой реши да изгори
72
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Османската империя не е държава на турците, а е държава на исляма и етническите турци са репресирани до 18 век в тази държава и тогава думата "турчин" е обида, означавала презрян. За тях има специален закон, който им забранява да заемат каквито и да е длъжности в администрацията на империята, а също и в армията.
71
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А Отто фон Бисмарк от кой етнос е, а?
70
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И дедо Шимон за колко дни ни оправи,а?
69
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Османци" не е народ, нито етнос. Това е една династия - фамилия. Интерестно е, че името Отоман означава европейската дума "атаман" - предводител (казашкото атаман в украински и оттам - атаман в руски)
68
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И Българската е създадена по същия начин *** - Ататюрк е бил най-голям приятел на Сакъзкобурготите, които са етнически турци като него