Русия загуби в Украйна около 87 на сто от довоенната си армия

Има 315 000 убити и ранени
13 дек 2023 17:30, Стела Стоянова
324
Русия загуби в Украйна около 87 на сто от довоенната си армия
Снимка БГНЕС, архив

През почти 22-та месеца на войната с Украйна загубите на Русия възлизат на 315 хил. убити и ранени - това е приблизително 87% от общия личен състав, с който тя е разполагала по време на нахлуването.

Това съобщават "Ройтерс" и CNN, цитирайки разсекретен доклад на американското разузнаване. Към февруари 2022 г. руското министерство на отбраната е имало на разположение 360 хиляди бойци.

Освен жива сила руската армия е загубила 2200 танка от 3500 налични, както и 4400 от 13 600 бойни машини на пехотата и бронетранспортьори от началото на конфликта.

„Такива загуби накараха Русия да понижи наборните си стандарти и да наеме затворници и възрастни хора“, пише "Ройтерс".

Politico пише, че загубите на руската армия по време на активното настъпление в направлението Авдеевка-Новопавловка възлизат на 13 хиляди души убити или ранени. "От октомври повече от 13 000 руски войници са били убити или ранени, а над 220 военни превозни средства са унищожени по оста Авдеевка-Новопавловка в Източна Украйна", каза говорителят на Съвета за национална сигурност Адриен Уотсън.

Данните за загубите са били разсекретени, за да се повлияе на отпускането на финансова помощ за Украйна. „Сега е по-важно от всякога да продължим да подкрепяме Украйна, за да може тя да продължи да държи линията и да си върне територията“, каза Уотсън.

Президентът Джо Байдън сега се опитва да прокара през Конгреса пакет от помощ от 111 милиарда долара за Украйна, Израел и индо-тихоокеански операции, който включва най-малко 60 милиарда долара за Украйна. Той обаче е блокиран от републиканците, които настояват помощта да бъде обвързана с по-строги мерки срещу имиграцията на южната граница. Украинският президент Володимир Зеленски, който е във Вашингтон, се опита да убеди скептично настроените законодатели да отпуснат пари на Украйна. Резултатът обаче не е много оптимистичен.

53 души са пострадали, 20 от които са в болница, при нощната атака на Русия срещу Киев. Според украинските ВВС са били свалени всичките 10 балистични ракети и 10 дрона, но има значителни последствия от падането на отломките. В Депровския район е пострадала детска болница - счупени са всички стъкла, а на територията й има огромна дупка. Пострадал е и многоетажен жилищен блок, както и част от водопроводната мрежа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още по темата: армияУкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
1
 
4
 
! Отговори
Не е истина преди 4 месеца
Искате да кажете, че Русия ще смаж колективният запад и НАТО на територията на Украйнската ССР с едва 13% от довоенната си армия?!
197
0
 
4
 
! Отговори
Костурица преди 4 месеца
Пропаганда' пропаганда ой, ой..ой, ой
196
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
При 87%загуби и продължават да настъпват? Това ако го прочете човек с минимум военни знание и ще ви каже ,че не сте с умът си. Това да не ви е електронна игра, или филм? Изкарахте ги тия руснаци като армията на мъртвите от Игра на тронове....
195
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абсолютни глупости, много са предозирали
194
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
1 300 000 "захитници" морталеску. Дерзайте?
193
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А НОВИНАТА ЧЕ УКРИТЕ ЗАПОЧНАХА ДА ОТИВАТ ПРИ БАНДЕРА ОТ НАШИТЕ НЕ"КАЧЕСТВЕНИ" МИНИ НЕ КАЗВАТЕ. ПЪРВИТЕ ТРИМА "ЗАХИТНИЦИ" ОТПЪТУВАХА, КОГАТО ПОСТАВЯЛИ МИНАТА ВЪВ МИНОМЕТА ТЯ ИЗБУХНАЛА. И ДОБРА РАБОТА Е СВЪРШИЛА.
192
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Такива небивалици пише пропагандата ройтерс и сиенен хаха .. ами нахлувайте да превземете Русия, какво чакате още хаха
191
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това значи 80 хил. Убити и 220 Хил. Ранени. Болшинството ранени са със осколъчни леки ранения!!! Талива се връщат обратно в строй. Някои от тях са ранени 2 и 3 пъти и са включени в тази цифра... Такива които са ранени и не са пожелали или не са били вече годни да се върнат на фронта са приблизително половината от ранените то ест около 100 Хил. За сравнение украинските "загуби" ( ранени и убити са приблизително 1 милион!!!
190
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Щом се броят руски трупове значи ситуацията е супер зле за Украйна!
189
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 228 82-ОМБР Хаха! Бракувани севернокорейски ли? Видя ли клипа с украинеца, дето ни попръжваше, след като разглоби НАША, "вазовска" мина и в нея.....НИЩО! Още военна помощ да им дава Тагаренко и сие. Аз се чудех на клипа, дето сноп мини се изсипа от украински дрон върху руски танк и не последва нищо.
188
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 234 заглавието е маниполативно. В статията пише друго.
187
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
После що им викат"ммиссирки". Довоенната армия на РФ е около милион и си стои непокътната Стелче!!! С 350хил.влязоха в Украйна. Затова е СВО. Предимно резервисти, чеченци и наемници. Не от зор, а умишлено си пазят редовната армия. Чакат "миролюбивите"натовци. Извърши се мобилизация на резервисти за да сгъстят редиците на фронат и да спрат пробивите на укрите по незащитените територии. Затворници се ползват и от САЩ за улични боеве, както в Артьомовск и Мариупол.
186
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нещо не са Ви верни сметките ,как от 2 000 000 армия при 87% загуба ,загубата е 315 000 ?
185
3
 
8
 
! Отговори
Добре върви преди 4 месеца
Значи до седмици заминават и останалите 13% от войската и войната свършва!
184
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Война с десетки хиляди жертви а днес-то го обърна на индийска сапунка....
183
3
 
15
 
! Отговори
Бай Дрън преди 4 месеца
Аз не съм виновен, че не сте чели за доклада, появил се през Дискорд. Нали затова ореваха орталъка. Говореше се за големите украински загуби. Д ес ни предоставят уж расекретен доклад ,а руските загуби. Само че ако в Украйна е бъкано с агенти на ЦРУ, в Русия няма как това да стане, за да се преброят загубите. В България работят над 2000 агенти на ЦРУ, в тоя сайт предполагам също са доста, включително пускащите безсмислени коментари под статиите.
182
2
 
12
 
! Отговори
Бай Дрън преди 4 месеца
Е то тоя секретен доклад бе сниман преди половин година и там се говореше за стотици хиляди убити, ама украинци. Сега преименувахме украинци нанруснаци ли? И докато убитите украинци могат да се преброят лесно от ЦЩрщУ, то убитите руснаци няма как. Но е лесно да заменим думичката украинец с руснак :)
181
3
 
13
 
! Отговори
Абе преди 4 месеца
Що не кажат колко са украинските загуби, а? Наскоро се промъкна цифрата 1.5 милиона! Доста любопитно.
180
4
 
12
 
! Отговори
САЩисан вие на луна преди 4 месеца
Козяка мучи, кервана си върви..
179
4
 
6
 
! Отговори
САЩисан вие на луна преди 4 месеца
Козяка ***, кервана си върви...тъй ще е тя.