Русия загуби в Украйна около 87 на сто от довоенната си армия

Има 315 000 убити и ранени
13 дек 2023 17:30, Стела Стоянова
324
Русия загуби в Украйна около 87 на сто от довоенната си армия
Снимка БГНЕС, архив

През почти 22-та месеца на войната с Украйна загубите на Русия възлизат на 315 хил. убити и ранени - това е приблизително 87% от общия личен състав, с който тя е разполагала по време на нахлуването.

Това съобщават "Ройтерс" и CNN, цитирайки разсекретен доклад на американското разузнаване. Към февруари 2022 г. руското министерство на отбраната е имало на разположение 360 хиляди бойци.

Освен жива сила руската армия е загубила 2200 танка от 3500 налични, както и 4400 от 13 600 бойни машини на пехотата и бронетранспортьори от началото на конфликта.

„Такива загуби накараха Русия да понижи наборните си стандарти и да наеме затворници и възрастни хора“, пише "Ройтерс".

Politico пише, че загубите на руската армия по време на активното настъпление в направлението Авдеевка-Новопавловка възлизат на 13 хиляди души убити или ранени. "От октомври повече от 13 000 руски войници са били убити или ранени, а над 220 военни превозни средства са унищожени по оста Авдеевка-Новопавловка в Източна Украйна", каза говорителят на Съвета за национална сигурност Адриен Уотсън.

Данните за загубите са били разсекретени, за да се повлияе на отпускането на финансова помощ за Украйна. „Сега е по-важно от всякога да продължим да подкрепяме Украйна, за да може тя да продължи да държи линията и да си върне територията“, каза Уотсън.

Президентът Джо Байдън сега се опитва да прокара през Конгреса пакет от помощ от 111 милиарда долара за Украйна, Израел и индо-тихоокеански операции, който включва най-малко 60 милиарда долара за Украйна. Той обаче е блокиран от републиканците, които настояват помощта да бъде обвързана с по-строги мерки срещу имиграцията на южната граница. Украинският президент Володимир Зеленски, който е във Вашингтон, се опита да убеди скептично настроените законодатели да отпуснат пари на Украйна. Резултатът обаче не е много оптимистичен.

53 души са пострадали, 20 от които са в болница, при нощната атака на Русия срещу Киев. Според украинските ВВС са били свалени всичките 10 балистични ракети и 10 дрона, но има значителни последствия от падането на отломките. В Депровския район е пострадала детска болница - счупени са всички стъкла, а на територията й има огромна дупка. Пострадал е и многоетажен жилищен блок, както и част от водопроводната мрежа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още по темата: армияУкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
8
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
Когато на 28. Февруари написах в блога на Киро Брейка, че руснаците ще си тръгнат от Украйна с избити зъби и силно накуцвайки, дежурните русофили ме оплюха, а той ме блокира. На четвъртия ден беше ясно, че нещата на Путин не се получават.
137
3
 
3
 
! Отговори
Туркмен преди 4 месеца
Не издържам в България. Ще избягам в Русия. Там ще съм сред свои. Дано ме мобилизират, да се бия в отечествената операция. Утре заминавам за Варна, от там със сал до Одеса. Вълнувам се...
136
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
200 милиона са загиналите, нямат оръжия и плачат за мама...... А форумните уркофили мачкат ли мачкат....... Нещо за лятната украинска офанзива моля?!?
135
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ха ха ха, хо хо хо. Бе що така, при такъв разгром на руснаците, контранаступа забуксува? Даже спря и сега плааавно тръгва в обратна посока, димек Киев. А като гледам има доста руски клипове от техните дронове как хвърчат украински шорти и потници барабар с някой крак или ръка прикачени към тях. От украинските клипове пък виждам безкрайни полета с пресни гробове. Това почти всекидневно. А нещо ще напишете ли защо зеления наркоман се е нацупил и е отказал речта си пред американския сенат?
134
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Значи това Няма Нищо общо с Реалността!!-:) Путин все още не е Нарекъл тази " военна операция" че вече е " война"! Рече ли го,ще се " Мобилизира" всеки в Русия който е Годен да държи АК - 47! Но той си Трае до днес! Путин се опитва Да Не Ангажира Редовната руска армия! Събра" платени и всякакви там ,и резервисти разбира се и удържа положението до момента!-:) Та какво реално Е " загубил", че нещо Не ми е ясно? Ясно ми е,че Русия се Мобилизира и Произвежда Оръжие в Количества от всякакъв род! -:)
133
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Расийката е приключила вече. 80те казваха, че санкциите не работят, а СССР фалира. Целия свят им слага пак санкции, пак ще фалират.
132
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дано и 100% да загубят.
131
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 82-ОМБР Няма как да отидеш където и да било, ти си за лечение, поради непоправимо увреждане на главния мозък. Изпуснали са те от съответните лечебни заведения, а такива не ги пускат да пътуват в чужбина
130
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 82-ОМБР Няма къде другаде да си гледал "интервюто" освен в Киев. Там ако кажеш друго или те пребиват, или те пребиват и пращат на фронта без обучение, или те пребиват и вкарват в затвора, за да те изтезават всеки ден. Ти понеже всеки ден се пънеш с глупости в прослава на укрофашагите, що не вземеш да идеш там, да гледаш такива интервюта всекидневно?
129
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русия загубила 87%? Абе лъжете на широко - пишете направо 120% ние ви вярваме на всяка нагла измислица, която публикувате тука!
128
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
У американците всичко ли е секретно? Даже руските загуби държат в тайна. А руснаците съобщават за украинските загуби всеки ден. Натрапва се мнението, че този секретен доклад са го съчинили сега по спешност.
127
1
 
11
 
! Отговори
Абе верваме ви силно преди 4 месеца
Не са 87 процента , над 100 процента са ! А зелята не само, че няма загуби ами има прираст на населението с поне 90 процента !
126
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Някои експерти пишат че Русия ще се разпадне на малки руски републики,демек СССР
125
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Руснаците са го закъсали за денги! Има предложение в държавната Дума, да се дари по един надник (15 долара) за аперацията! Аз предлагам русофилите, солидарно с русофобите да дарим по една заплата на братята укри, за да свърши по бързо това безумие! СЛАВА УКРАИНЕ!
124
1
 
1
 
! Отговори
Али преди 4 месеца
Абе тук само Рашковци пишат
123
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Стела Стоянова която работи по публикацията явно не разбира от проценти и не може да смята!Руската армия до започване на войната е 1130000,конгреса в САЩ излезе в отпуск за празниците,някой ще чака помощ!
122
0
 
4
 
! Отговори
Ъхъъъъ..... преди 4 месеца
Верваме, верваме.......
121
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Чакайте украинките да се върнат някога , след като вече се установиха в страни където доходите са 10 пъти на тези в Украйна. Украйна ще се стопи до населението на Румъния , а бяха 40 милиона.
120
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Демек Русия сега няма армия и чудно как Путин воюва сам срещу фермата и техните роби!Да бяхте малко помислили и сметнали преди да препишите,щото се излагате !
119
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А укрите са изгубили половин милион и още 6 милиона които няма да се върнат и след войната.