Русия загуби в Украйна около 87 на сто от довоенната си армия

Има 315 000 убити и ранени
13 дек 2023 17:30, Стела Стоянова
324
Русия загуби в Украйна около 87 на сто от довоенната си армия
Снимка БГНЕС, архив

През почти 22-та месеца на войната с Украйна загубите на Русия възлизат на 315 хил. убити и ранени - това е приблизително 87% от общия личен състав, с който тя е разполагала по време на нахлуването.

Това съобщават "Ройтерс" и CNN, цитирайки разсекретен доклад на американското разузнаване. Към февруари 2022 г. руското министерство на отбраната е имало на разположение 360 хиляди бойци.

Освен жива сила руската армия е загубила 2200 танка от 3500 налични, както и 4400 от 13 600 бойни машини на пехотата и бронетранспортьори от началото на конфликта.

„Такива загуби накараха Русия да понижи наборните си стандарти и да наеме затворници и възрастни хора“, пише "Ройтерс".

Politico пише, че загубите на руската армия по време на активното настъпление в направлението Авдеевка-Новопавловка възлизат на 13 хиляди души убити или ранени. "От октомври повече от 13 000 руски войници са били убити или ранени, а над 220 военни превозни средства са унищожени по оста Авдеевка-Новопавловка в Източна Украйна", каза говорителят на Съвета за национална сигурност Адриен Уотсън.

Данните за загубите са били разсекретени, за да се повлияе на отпускането на финансова помощ за Украйна. „Сега е по-важно от всякога да продължим да подкрепяме Украйна, за да може тя да продължи да държи линията и да си върне територията“, каза Уотсън.

Президентът Джо Байдън сега се опитва да прокара през Конгреса пакет от помощ от 111 милиарда долара за Украйна, Израел и индо-тихоокеански операции, който включва най-малко 60 милиарда долара за Украйна. Той обаче е блокиран от републиканците, които настояват помощта да бъде обвързана с по-строги мерки срещу имиграцията на южната граница. Украинският президент Володимир Зеленски, който е във Вашингтон, се опита да убеди скептично настроените законодатели да отпуснат пари на Украйна. Резултатът обаче не е много оптимистичен.

53 души са пострадали, 20 от които са в болница, при нощната атака на Русия срещу Киев. Според украинските ВВС са били свалени всичките 10 балистични ракети и 10 дрона, но има значителни последствия от падането на отломките. В Депровския район е пострадала детска болница - счупени са всички стъкла, а на територията й има огромна дупка. Пострадал е и многоетажен жилищен блок, както и част от водопроводната мрежа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още по темата: армияУкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сopocoидните тъпaнaри първо са с изпържени мозъци от перманентно пиянство и дрогиране, повечето от тях са били двойкаджии и се съмнявам дали един от тези шимпaнзeта може да изчислява проценти, даже се съмнявам дали знаят таблицата за умножение. Като им четеш пpocтaшкия стил на писане, ти става жалко, че такива уpoди хабят ресурсите на планетата.
157
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ми кат има изброените болести, как да не yмpe!
156
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Спокойно и търпение! Русия трябва да се унищожи много бавно, да не стане някой сакатлък от рода на световна война! Жебата трее се свари бааавно бааавно!
155
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русия се готви за изтощителна война! Руснята се финансира от С Корея и Иран, а Украйна от Америка и Европа! Кой ще се изтощи първи? Накрая тея нeщacтници от трите диктатури ша бачкат за по една лимонада!
154
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ей сега руснаците се изтеглят, а украинците поемат на поход към Москва... Мечтата на Хитлер се сбъдна!
153
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Някой русофил е донесъл на Захарова, че ще разкулачим MOЧA, и сега тя в един глас със Радев заплашва българите. Кой русофил ни предаде? А?
152
5
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
Париж е превзет от англичани, австрийци и Прусаци. Руското участие е било символично и руснаците са били под чуждо командване. Наполеон пребива руснаците включително и по обратния път на връщане, когато се опитват да му правят проблеми. А неговият уж "победител" Кутузов, е отровен същата година заради "заслугите" си.
151
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
!? А с контранастъплението какво стана е писачи платени!!?????
150
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да бе Сата НАТО и за Това руснаците накрая са били в Париж и Берлин,а да и ти беше тръгнал с леопарда към Москва и кво стана стигна ли?Досаждаш с простотиите си,явно мисленето ти причинява болка.
149
11
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
Просията е участвала в три коалиции срещу Наполеон. И не ги е нападал той, а те него. И трите пъти ги е попилял и се принуждават да подпишат мирен договор. И когато се измятат от договора и не го изпълняват, отива в Просията, попилява ги за четвърти път и влиза в Москва. .
148
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А Украйна колко загуби?
147
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кой каза милиард? Аааа тия парички са за поддръжката на новата яхта на дрогата!
146
10
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
Нещо не сте наясно с историята. Нито Наполеон, нито Хитлер, са били "разглобени" в Просията. Хитлер са го разглобили англо-американците в Северна Африка, Италия и Нормандия. А Наполеон като цяло е разбивал руснаците където ги набара. В частност и при Бородино, след което е влязъл в Москва, живял е в двореца на руския цар, офицерите му са евали руските аристократки, и след един месец са си тръгнали, заради нападение на англичаните и бунт в Испания.
145
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аз съм напълно сигурен, че САЩ и Украйна ни спестяват бройката за да не изпаднем в шок. Убеден съм, че са изтепали най-малко 145-146 милиона руснаци и вече наркомана ходи в САЩ като просяк за долари, не заради Путин, а защото войската му е на Китайската граница и рие с копита към Пекин! Нека човека използва инерцията, тъй да се каже.
144
0
 
4
 
! Отговори
Alek преди 4 месеца
Hahahahahahaaa
143
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 82 ОБМР.Кой не руснаците ли дойдоха тук или украинците да реват и просят.Кажи някой да е излязал и да проси за Русия,покажи един руски бежанец държавата да го храни.Е такива няма и няма,и да видиш.Това да не ти е украински сайт аз да ти пиша против Украйна,а ти казвам тук е България и нямат място тук нито украинците нито ти.Като искаш и си загрижен за тях в тръгваш.към Украйна.
142
8
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
нещо свършиха парите,а Украйна ----- Никакви пари не са свършили. Нито пък оръжия. Само Дания днеска обяви нов 1 млрд евро за оръжия, муниции и обучение.
141
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да бе Сата НАТО,ама само на приказки това всички го могат.Що не погледнеш,че нещо свършиха парите,а Украйна се превърна в гробище.Даже гробовете се копаят от багери предварително,ама ти си лаеш уркопростотиите.Те това ти е Украйната сега.Айде бегай да просиш
140
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Искам да отбележа, че данните на САЩ са много консервативни, тоест броят само най-най-доказаните загуби. Но има и огромно количество недокументирани такива. Като цало реалната бройка е между 400-500 хиляди души. Същотл е и при техниката.
139
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 173 Ами ,айде тръгвай към Украйна и там реви за нея колкото си искаш,а не да ни занимаш с украинските си простотии.