Кремъл не вижда причина за преговори с Украйна

Песков отправи и критики срещу предложения от Зеленски мирен план
Обновена: 20 дек 2023 15:27 | 20 дек 2023 15:27, Нели Христова
40
Кремъл не вижда причина за преговори с Украйна
Снимка: БГНЕС

Кремъл заяви, че в момента не съществува необходимата основа за мирни преговори между Русия и Украйна, а предложеният от Киев мирен план е абсурден, тъй като изключва Русия, предаде Ройтерс.

"Наистина смятаме, че темата за преговорите в момента не е актуална", заяви пред медиите говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той добави, че Великобритания е провалила шансовете за мирно споразумение през 2022 г., като е оказала натиск върху Киев да откаже проектоспоразумение, предложено малко след като Русия изпрати войски в Украйна.

"След това нямаше никакви предпоставки за преговори, а имаше още по-малко предпоставки, след като Украйна всъщност юридически забрани всякакви преговори с руската страна", подчерта Песков.

През октомври 2022 г. украинският президент Володимир Зеленски подписа указ, с който официално обяви перспективата за каквито и да било украински преговори с Путин за "невъзможна", след като Русия заяви, че е анексирала четири региона в Южна и Източна Украйна.

Песков отправи и критики срещу предложения от Зеленски мирен план, известен като неговата "мирна формула", който според говорителя на Кремъл се стреми да постигне мир без участието на Русия, пише БТА.

"Най-малкото, това е абсурден процес", заяви Песков.

Мирният план на Зеленски, състоящ се от 10 точки, призовава за изтегляне на руските войски, прекратяване на военните действия и възстановяване на държавните граници между Украйна и Русия, припомня Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
До До 23 преди 4 месеца
Мдаа! види се колко си чел и колко знаеш история! Язък, че имаш такива титли значи! Ако ги имаш де! Щото така като чета какво пишеш май май идея си нямаш от история! Ся за парите дадени от САЩ еми за тебе не знам ти "си" "историка" ама като гледам Франция и Германия и Италия как се развиватт със парите дадени от САЩ след ВСВ и като гледам Българя Румъбия и другите любители на рашстан след ВСВ дето НЕ са взели пари от САЩ и айде историко ти кажи КОЙ е по-добре! историк! той да мисли не може!!!
31
3
 
4
 
! Отговори
РККА преди 4 месеца
Слава на Русия!Слава на Путин!Победата е наша!
30
2
 
6
 
! Отговори
До 23 преди 4 месеца
Мислиш ли че парите дадени от Америка и Европа, няма да се върнат двойно и тройно,това за жълтиците,загиналите никога няма да се върнат,това за боя,и каквото са взели руснаците няма да го отстъпят това за солта,поне мисли реалистично .Ако можеш да мислиш де. Ааа и Америка вече спря да дава пари,гласувано е в сената .
29
2
 
5
 
! Отговори
До 23 преди 4 месеца
Ами аз поначало история,имам бакалавърска от СУ,а ти къде си учил.относно какво е плащано чети за Версайския договор, и се опитай да го вържеш с ВСВ ,чети и за судетите,ааа и има едно нещо Ялтенска конференция, по въпроса защо сме в руската сфера,върни се през 19 век и виж кой се е застъпи за нас Британия ли,Австро Унгария ли.А относно Украйна, не я приеха в НАТО, няма да влезе и в ЕС,изгуби 1/5 територия, и то най развитата индустриално,също и крайбрежието, а не си мисли че парите дадени от юс
28
4
 
2
 
! Отговори
готвач преди 4 месеца
Мунче, ако ше ручаш ЩИ - оди си в Русия. Зелева супа не ручаме тука. Оди да се о*ъкваш там,дето ти е на сърце. Не о*ирай България. Май си си харесал червеното бутонче, щото душата ти е червива.
27
0
 
3
 
! Отговори
щи преди 4 месеца
До уха щом като задаваш въпроси като "вие кои сте", означава, че не си си написал домашното.
26
5
 
3
 
! Отговори
уха преди 4 месеца
Забелязвам ,че на местните *** не им харесва Песков - дето е опъвал униката на Будьони. То файда е нямало, отрочето се прочу с криминални прояви в ингилизия. И с фалшиво участие в СВО-то. Ама спокойно, такова е обкръжението на Путин. А вие кои сте?
25
5
 
4
 
! Отговори
.!. преди 4 месеца
значи рашистан пак реве! реве, че САЩ давали HIMARS на Украйна! Е ко ревете бре! вие нали НЕ воювате с Украйна! ко ви бърка кой какво дава на Украйна! После ревът, че се давали дронове на Украйна! Еми ко ревете бре вие нали НЕ воювате с Украйна! И при положение, че не воювате с Украйна за какви мирни преговори ми ревете сега!? Бах ти "умното" сте бре!!!!
24
3
 
13
 
! Отговори
художника преди 4 месеца
Украйна днес щеше да е богата и просперираща държава, ако беше спазила Минските споразумения.
23
7
 
4
 
! Отговори
До Мили украинци преди 4 месеца
Аха, само, че Украйнците плащат на рашистан още от преди ВСВ! само сталин избива над 10млн Украйнци! и пак да кажа това е преди ВСВ! Така, че се вижда как се плаща на рашистан! Сега не знам какво точно са платили Германия и Франция на САЩ преди и след ВСВ, но се вижда, че и двете държави икономически културно научно и прочие и прочие са далеч далеч преди рашистан! та зем малко да понаучиш история и да помислиш малко, ако можеш де, преди да пишеш глупости!!!
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В района на Донбас, руския актьор Иван Охлобыстин бе улучен от куршум. За щастие бронежилетката го е спасила.
21
5
 
3
 
! Отговори
uha преди 4 месеца
Верваме на Песков, все пак е он**ждал унуката на Будьони, не че на нея кандисал - още два пъти е се заженвал. Та такава му е клетвата за вярност. И Путин,като падне, ще зареже.
20
6
 
12
 
! Отговори
Мили украинци преди 4 месеца
В България имаме поговорка, Ако не целуваш ръка,ще целуваш...., можехте да си задържите територията, можете да минете и без война.Но повярвахте на запада, трябваше да дойдете при нас да ви обясним приказката за солта,боя и жълтиците.А сега хем бой ще ядете,хем сол ще ближете,хем жълтици ще плащате....на Америка де.
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пич, така и така истински суверенните държави в света се броят на пръстите на едната ръка. Другите не са държави, а протекторати, васали и откровени слуги като нас.
18
15
 
8
 
! Отговори
Крим не е руски преди 4 месеца
скоро ще бъде освободен от руските окупатори итерористи. Българите сме с Украйна.
17
1
 
5
 
! Отговори
Демократ преди 4 месеца
До 13. Пич, хубаво мислиш, ама ако ти си от страната на слабия, как ще се чувстваш. Айде излез от средновековието и влез в 21 век. По твоята логика нали разбираш, че така на планетата ще останат 5-6 големи "силни" държави. Това харесва ли ти?
16
6
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 месеца
ниво политика : шестокласник шахматист. който отказва реми повечето пъти губи мача.
15
14
 
9
 
! Отговори
... преди 4 месеца
значи рашистан трябва да научи един много важен урок! И той е, че едн може да започне война! Но за мир са необходими 2-***! пък и ето тяхното желание и изпълнено! И украйна не иска да говори с рашистан! така, че висчко им е наред! ко само ми ревът!!!???
14
5
 
9
 
! Отговори
абе преди 4 месеца
Дали пък да не го поправим този паметник и ако стане нещо, да се правим на луди и да викаме, че американците са го нарязали. Може и да мине, знае ли човек. Ама то и да искаме, няма кой да го поправи ...
13
10
 
7
 
! Отговори
украйна няма нищо , преди 4 месеца
нищо не може да даде на РФ . И да има мир е както с минските споразумения . сега поне не се спазват минските споразумения , а в киев през ноща вият сирени . хахахаха хвалят се и лъжат занужни и зелиски . проси както са просили най-големите чардараши . актьорски източва стари оръжия и злато . хаха