Още 14 дни руските власти ще държат тялото на Навални

То е изпратено за химическа експертиза
20 фев 2024 09:38, Нели Христова
65
Още 14 дни руските власти ще държат тялото на Навални
Снимка: БГНЕС

Представители на Следствения комитет на Русия информираха адвокатите и майката на Алексей Навални, че тялото на починалия в колонията опозиционер е изпратено за химическа експертиза, която ще продължи 14 дни. Това съобщи прессекретарят на Навални Кира Ярмиш.

Федералната служба за изпълнение на наказанията съобщи на 16 февруари, че руският политик Алексей Навални е починал в колония в Ямало-Ненецкия автономен окръг. Сутринта на 17 февруари майката на Навални пристигна в ИК-3 в Харпе и получи известие за смъртта му. Ръководството на колонията съобщи, че тялото на Навални е в моргата на Салехард. Когато майката на политика пристигнала там, й казали, че няма труп.

Кира Ярмиш каза, че следственият комитет е отказал да предаде тялото на роднините, докато проверката не приключи. Както каза криминалистът Олга Фатеева, разследващите органи понякога не позволяват освобождаването на тялото с години.

Предполага се, че тялото на Навални е в моргата на областната клинична болница в Салехард, пише Нова газета Европа, като се позовава на източник. Тялото на Навални беше откарано в моргата вечерта на 16 февруари.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ама що не се хванете Боце, тримата канадци, Гнома, Шиши, Тагаренко ооп, забравих г-жа Тодева, и с един батальон аскери от десантната бригада от Филибето да върнете на демократите тялото на Загиналия в Заполярния кръг Навални? Знаете руски език,можете да стреляте , а руснаците само като ви видят с тези яростни физиономии, веднага ще офейкат!
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще го балсамират и предадат на Запада да го сложи в Мавзолея на жертвите на Путин.
50
5
 
1
 
! Отговори
В ОТЧАЯН ОПИТ ЗА преди 2 месеца
ВЪЗКРЕСЯВАНЕ, НАДЯВАМ СЕ ! С ТИЯ ТЕХНИ НЕЖНИ ДУШИ ТОВАРИЩИТЕ ОТ КРЕМЪЛ СИГУРНО МНОГО ТЕЖКО ПОНАСЯТ ЗАГУБАТА НА Алексей Навални ??? ИЛИ СА ИЗПАДНАЛИ В ДЪЛБОКА ДЕПРЕСИЯ И ЩЕ ИМ БЪДАТ НУЖНИ ЦЕЛИ 2 СЕДМИЦИ, ЗА ДА СЕ ВЪЗСТАНОВЯТ ОТ БЕЗУТЕШНАТА СИ СКРЪБ ? ГОРКИТЕ КРЕМЪЛСКИ ТОВАРИЩИ, ЖИВИ ДА ГИ ОПЛАЧЕШ !!! АЗ ЛИЧНО ГИ ПРЕДПОЧИТАМ ОХЛАДЕНИ И ГАРНИРАНИ СЪС СВЕЩИ !
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не бе, ще си го боцкат отзаде докато не се е разлложил напълно, че ще им липсва. Последните години в затвора какво мислиш, че му се е случвало?
48
7
 
8
 
! Отговори
Некъф преди 2 месеца
Като обработят тялото за да прикрият следите от убийството и ще го върнат на близките!Страх тресе кремъл ако видят тялото на Навални с следи от насилие!
47
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе Фейк БГ май на чужд гроб плачете вече няколко дни? Какъв е хонорара за такова фалшиво напъване?
46
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Споко бе, за тялото на Навални. Не са се изтрепали да го искат нито западняците, нито жена му. Тя след като направи поредния тур из Европа и САЩ да цитира лозунги, които преди това и дават от посолството, е много заета от Грозев. Ако и остане време Грозев да и слезе от гърба и са и останали още малко пари от краденото от Нахални, някой ден нататък може и да прати някой да вземе тялото и да го погребе. Тя самата си има важна работа - да я онакова USA агента Грозев всеки ден.
45
4
 
6
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 месеца
Ще държат тялото със седмици и после ще го кремират за да заметат следите какво са му сторили.Това е руската демокрация.
44
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В Англия ги държат стандартно между 30 и 45 дни.. Без експертизи и без да са "опозиционери", "борци" и "дисиденти"... Просто такъв е редът и никоя вдовица не ходи да атакува моргата. Защото ще я арестуват!!
43
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това уважавам на братушките. Друго си е да те погребат с експертиза.
42
3
 
4
 
! Отговори
дреме ми преди 2 месеца
България има много други проблеми за решаване. Тялото на г-на изобщо не представлява интерес за хората.
41
2
 
4
 
! Отговори
няма нищо за чудене преди 2 месеца
Води се проверка/разследване. При всяко подобно производство тялото не се освобождава за погребване докато не приключат със всички изследвания.
40
5
 
6
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Хайде подъвчете още ден два темата и стига толкова. Имаме реални проблеми в България.
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До ДС мафията. Еми едва ли има с кого да пием кафе понеже комунсти няма вече.
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Демократ 38. Кой го интересува какво те интересува ?
37
4
 
14
 
! Отговори
ДС мафията преди 2 месеца
Един познат переше комунистически пари в началото на 90те и после ДС генералите му казаха да им предаде фирмите си и авоарите, той не искаше после го поканили в офиса им на кафе и след това получи едновременно и инфаркт и инсулт което е невъзможно по принцип и го разкарваха с една кола докато умре и така го занесоха в бърза помощ. Така, че не пийте ако комунист ви черпи кафе.
36
5
 
7
 
! Отговори
Демократ преди 2 месеца
До 34. Мнението на увреден съветски мозък въобще не ме интересува.
35
3
 
9
 
! Отговори
ПУТИНИСТ ШИЗОФРЕНИК преди 2 месеца
САМОУБИЛ СЕ Е ЗА ДА НАВРЕДИ НА "ДОБРИЯ" ПУТИН И "НЕ" ТЕРОРИСТИЧНИЯ МУ ЧЕРВЕН РЕЖИМ
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До do 30. Нямам доказателства за това. Ти след като си събрал от диванчето такива си е твоя работа.
33
3
 
4
 
! Отговори
do 30 преди 2 месеца
Много ги щадиш и подценяваш кремълските главорези.