Не ми била от ребро създадена Ева, Адам от друго се лишил...

Теорията на учения хвърли християните в шок
Обновена: 30 дек 2015 10:47 | 30 дек 2015 10:44,
158
Не ми била от ребро създадена Ева, Адам от друго се лишил...
Снимка: Flickr

Наскоро ученият от Американския еврейски университет в Бел Еър Зайони Зевит заяви, че Ева далеч не била създадена от реброто на Адам. Била създадена от... пенисът му.

Разбира се, теорията на еврейския учен хвърли християните в лек шок, пише "DailyMail".

Ученият споделя, че това обяснява защо мъжете нямат кост в интимните си органи и си имат четен брой ребра, а не нечетен.

Зевит е специалист по анализ на библейски текстове и по древни семитски езици. Според него в Стария Завет се споменава думата "tsela", която обаче не се превежда като "ребро", а първоизточникът имал предвид приаповата кост в половия орган на Адам.

С отнемането на тази анатомична кост древните текстове оправдавали по някакъв начин факта, че мъжката потентност е неспособна към незабавно възстановяване.

Хипотезата на Зевит е била публикувана във вестник "Biblical Archaeology Review". В резултат читателите били крайно възмутени от идеята на Зайони Зевит, и някои дори си отказали абонаментите.

Читателят Сю Глейз от Мериленд писал на списанието: "Искам да изразя своето огромно разочарование и също така желая да прекратя моя абонамент за списанието ви. Тезата на Зевит е богохулство и застрашава устоите на християнската вяра".

Друг недоволен, Рев Рандал, написал, че изданието вече приличало на таблоид и също се отказва от абонамент. Теорията била определена като груба, смешна и зле обоснована.

Разбира се, други намерили теорията на учения за правдоподобна. Питър Бентли от Хонгконг например споделил в писмо, че тезата на Зевит е толкова добре обяснена, че пренася читателя направо в градините на Едем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
0
 
! Отговори
Йордан до Нийм преди 8 години
Здравей отново Нийм!Ще се радвам да говорим по въпросите, за които пишеш. Много мога да науча от теб. Има и много въпроси, които бих искал да задам.Можеш ли да ми пишеш в скайп, моят адрес там е: dan_radevКогато получа съобщение от теб там, ще се уговорим как да продължим да си пишем: например email. Благодаря.С най-добри благопожелания: Йордан
100
0
 
4
 
! Отговори
дете на Орион преди 8 години
Сега ако обяснят как ако Адам и *** са първите хора, то нали имат двама сина - Каин и Авел. Ами Каин ли е родил или Авел и как е станало забременяването на мъж от мъж? Или може би по модела на Христос - Господ го е забременил? :DРетроградна авраамическа секта, е това е тази "религия", както и Ислямът. Юдаизмът вече да не го коментирам, той е изповядвам от тумора на човечеството.
99
1
 
1
 
! Отговори
Нийм преди 8 години
До 141Здравей, сега видях коментара ти. Ако може да се отвори тема в някой сайт където да коментираме християнски въпроси би било добре.
98
1
 
0
 
! Отговори
До Ниим преди 8 години
Здравей, Нийм. Има ли възможност за връзка с теб в Интернет. Ще ми бъде приятно.
97
0
 
1
 
! Отговори
Йордан преди 8 години
Благодаря за коментарите, Нийм! Шема Израел, Адонай Елоено, Адонай Ехад.
96
1
 
0
 
! Отговори
Миро преди 8 години
До ОБЕКТИВНО ПОГЛЕДНАТОГадаеш за това кой какви пари усвоява, и правиш логически скок че за това "системата" била виновна. Ако искаш, може да пробваш да си докажеш твърденията.
95
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За евреите вицове няма--всичко е истина.
94
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И после евреите се чудят защо са най-мразените същества на света.
93
0
 
6
 
! Отговори
Bagain преди 8 години
Освен ако едемската градина не е градина а тестови полигон , а ябълката не е ябълка а логическа задача
92
4
 
9
 
! Отговори
Нийм преди 8 години
До 131По милост Божия разбирам и от пророчества. Гласове не чувам освен тихото гласче вътре в мен което ми казва да не правя някоя постъпка ако тя е лоша или да направя някоя постъпка ако тя е добра. Можеш да наречеш този тих глас, гласа на духа или съвестта. Аз не съм важен, важен е Бог и неговия Христос - Господа Иисуса. Бог прави в някой да расте Словото Божие и да има разбиране. Аз бих искал всички християни да имат знание и разбиране за Словото Божие за да имат твърда основа на своята вяра
91
4
 
11
 
! Отговори
Нийм преди 8 години
До 131Когато човек обича Бог, Бог му разкрива истината. Истината е в Светите Писания, в Словото Божие. Когато четеш и когато търсиш отговори започваш да научаваш. Светите писания са истинска съкровищница на знания които човек и цял живот да търси пак ще открие само малка част. Има и хора християни които имат знания и споделят своите знания с хората както и аз правя. Има и книги по християнска тематика, включително от дълбока древност.
90
3
 
16
 
! Отговори
ОБЕКТИВНО ПОГЛЕДНАТО преди 8 години
А ВИЕ ЗНАЕТЕ ЛИ ТОЗИ ЕВРЕЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ КОЛКО ПАРИ Е УСВОИЛ ЗА ТОВА "ВЕЛИКО НАУЧНО ОТКРИТИЕ "? ЗНАЕТИ ЛИ ЧЕ ЗА "НАУЧНИТЕ ОТКРИТИЯ " ПОДОБНИ НА ТАЗИ ГЛУПОСТ С КОИТО ВИ ЗАМЕРЯТ ВСЕКИ ДЕН ,НА ЗАПАД ОТДЕЛЯТ МИЛИЯРДИ ВСЯКА ГОДИНА И ГИ ВКАРВАТ В СТАТИСТИКАТА НА НАИСТИНА "НАУЧНИ ОТКРИТИЯ "? ЗАПАДА ТОТАЛНО ДЕГРАДИРА ! ВСИЧКО СЕ Е ПРЕВЪРНАЛО В БИЗНЕС -НАУКА ,ОБРАЗОВАНИЕ ,МЕДЕЦИНА ,ЖУРНАЛИСТИКА ,КУЛТУРА ,ПРАЗНИЦИ ,СОЦИЯЛНА ДЕЙНОСТ ,ЕКОЛОГИЯ И ТН...НЕЩО Е ДЪЛБОКО СБЪРКАНО В ТАЗИ СИСТЕМА !
89
4
 
3
 
! Отговори
до нийм преди 8 години
Нийм ли си , какво ли си - ти па от къде изпадна, та така дълбоко разбираш "светите писания"?И сигурно разбираш и всички "пророчества" - ясно, като бял ден?А гласове свише явяват ли ти се ?
88
4
 
5
 
! Отговори
Нийм преди 8 години
Вие които хулите Словото Божие си нямате представа какво говорите. Говорите за райската градина. А знаете ли че когато се говори за асирийците те са определени като едно от дърветата в райската градина? Говорите за неща които не разбирате. Вадите си глупашки изводи и ръсите зли коментари.
87
5
 
6
 
! Отговори
Нийм преди 8 години
Хора които не познават Светите Писания и нямат вяра в Бога и Христос да коментират Библията и да я анализират е безпредметно тъй като Светите Писания имат множество пророчески термини и думи които са обяснени другаде в Светите Писания и това което правят те е да драскат по повърхността на истината. Понеже нямат вяра и Бог не им дава разбиране. Злобата и цинизма на хора които мразят и иронизират Словото Божие е ясно видима.
86
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те евреите са ендогамни и не признават термина кръвосмешение....половината са спали с дъщерите си или с братовчедките си според Библията
85
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не е вярно мъжете имат и едно ребор наречено "плаващо"
84
3
 
6
 
! Отговори
Нийм преди 8 години
Не богохулствайте защото сами си правите зло. По отношение на злото. Бог го допуска за определено време както лошия герой в пиеса за да изпълни целите си.Накрая ще има разделение между добрите и злите, за добрите награда а за злите наказание. Господ Исус Христос като разказва притчата за нивата и сеяча и я тълкува ни казва че добрите и злите са оставени да "растат" в този свят докато стане време за жътва за да не би "жетварите" които са ангелите като изкубват плевелите/злите да изкубят и добрите
83
1
 
7
 
! Отговори
Нийм преди 8 години
До 77Искам да отговоря на 77 защото наистина от бързането не успях да му отговоря добре на въпроса. Кака за Бог хиляда години са един ден? Защото за Бога времето тече различно. Той е Вечносъществуващия. Затова и е наречен Стария по дни. Ще дам пример с това как приравняват котешките години на човешките, макар и живеят котките и хората едно и също време котките остаряват и измират много по-бързо а човек го прави забавено. Всевишния съществува вечно затова за Него 1000 години са като ден.
82
2
 
8
 
! Отговори
духове и таласъми преди 8 години
Че защо му е притрябвал на Адам пеннис след като си нямал ***! Че и окостен при това! Брей че умен евреин! Някой все още интересува ли се от тези глупости. 21 век сме все пак!