България – люлка на човечеството! Доказателството: Зъб!

Грекопитекът от Чирпан е датиран отпреди 7,25 милиона години
Обновена: 16 юни 2017 09:11 | 16 юни 2017 09:07, Златко Желев
54
България – люлка на човечеството! Доказателството: Зъб!
Проф. Николай Спасов с находката. Снимка: Reuters

Досега, повечето учени - археолози смятаха, че нашите праотци са дошли от Африка, но малък екип български изследователи намериха доказателства за произхода на Homo sapiens на територията на България, възстановявайки фосили от пресъхналото речно корито край село Рупките, на север от Чирпан, съобщава Франс прес.

През 2002 г., петгодишният внук на местния палеонтолог-любител Петър Попдимитров намира нещо, което прилича на вкаменелост на зъб с три корена.

Още по темата

"В началото си мислехме, че това е остатък от някакво животно", споделя пред АФП 76-годишния Попдимитров.

"Но зет ми, който е зъболекар, ми каза, че това вероятно е човешки зъб", продължава той.

Агенцията припомня, че германски войници през Втората световна война, копаейки бункери в България са откривали подобни челюсти, което е потвърдено и от екипа на проф. Мадлен Бьоме от университета в Тюбинген, Германия.

"Т.нар. грекопитек от Чирпан е датиран отпреди 7,25 милиона години. Това променя досегашните теории, че всички наши предци идват от Африка. Напротив, заедно с фосил, намерен край Атина, откритието вероятно означава, че човешкият род е тръгнал от нашите места, а после се е преместил в днешна Африка", твърди проф. Николай Спасов от Националния природонаучен музей.

В момента Спасов и шефът на парижката лаборатория по еволюция на човека д-р Дени Жераадс продължават разкопките в търсене на още останки на загадъчния човешки братовчед.

Най-близкият съвременен родственик на човека е шимпанзето. Кога е започнало отделянето на човешката линия от тази на шимпанзето и къде е живял последният им общ предшественик, е въпрос, широко разискван в палеоантропологията. Според съвременните теории разделянето е станало преди около 5-8 млн. години и това се е случило в Африка.


54
Напиши коментар Коментари
46
2
 
1
 
! Отговори
Градинец преди 1 седмица
,,Складове на извор,,ХАЛКА БУНАР, И КАМЕННАТА КАРИЕРА В С. гРАДИНА,ОТКЪДЕТО В УЧИЛИЩЕТО СЕ ПАЗИВКАМЕНЕЛОСТ Офосилни вкаменелости в чирпанския край,не изследвани от никого е дъното,крайбрежието и самият бряг на така наречения карстов ИЗВОР,,ХАЛКА БУНАР,, кОЛКОТОфутболна топка е вкаменена ставна ябълка от кариерата ,пази се в кабинета по биология в училището на с. Градина.Около тези животни е имало и хора,които са загивали и .а се вкаменявали.Ставата е от цял скелят.Дир. беше Г. Бялков Първомай
45
1
 
2
 
! Отговори
До Калеко Алеко преди 1 седмица
Ти рече да се пошегуваш, но случайно попадна в десятката. Другото латинско име на "братовчеда" е Оuranopythecus macedoniensis. Цялата тълпа тъпунгели, която се опитва да се глуми с нещо, действително значимо, не вдява, че става дума за нашите земи, а не
за българи, самочувствие и т.н. Простите хорица не могат да надскочат боя си! Гордостта ни трябва да е от това, че наши учени са направили нещо епохално, за което ЦЕЛИЯТ СВЯТ ГОВОРИ! Подигравката можа да се случи тук, а не в Кения, ЮАР, Етиопия!
44
1
 
1
 
! Отговори
Петърчо преди 1 седмица
До Калеко Алеко

Алеко, Алекоооо то луната е македонска ти за една чирпанска област ще разсъждаваш чия е.
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Един пък е написал книга, че тук в България са написани първите букви и цялото човечество от тук ги взема и започва да пише!!!!!!! Тук са създадени първите букви на звукозаписното писмо.Дасе чудишна акъла им,като че ли няма германци,френци и др. та ние сме го направили писмото. Сега и зъбчето!
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това е млечен зъб от Лилито
41
10
 
5
 
! Отговори
1 преди 1 седмица
Отвличат ни вниманието с глупости! Никой не го интересува дали са намерили най- стария зъб, а как живеят хората в момента! Остава, като македонците да започнат да доказват, че останките от човека са на българин!
40
1
 
3
 
! Отговори
eni4er преди 1 седмица
А.солташака намериха ли го
39
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вижте си заглавието и после ще се смеете на Македонците. Присмял се хърбел на щърбел
38
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Значи не произхождаме от маймуни, а от " мега пра българи" ...това обяснява защо човешкият род е на това дередже .......
37
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Въпросът сега е как е паднал зъбът. Бил ли е избит при бой, соматолог ли го е извадил (което може да означава че ние сме създателите на стоматологията), и т.н. ...
36
5
 
5
 
! Отговори
Стамен преди 1 седмица
Тоя пък що си изкарал зъба и си го гледа!?
35
4
 
14
 
! Отговори
Петърчо преди 1 седмица
Това е детски млечен зъб на Лили Иванова.
34
9
 
2
 
! Отговори
Илия преди 1 седмица
От Светата земя - Израел, където е заседнал Ноевия ковчег - от там тръгва разселването, но първо на изток, а след падането на Вавилонската кула - се пръскат по целия свят.
33
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
заглавието наистина е адски македонско ахахахаха
32
1
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 седмица
Споко .... Трайте си да не чуят братята македонци, че като нищо ще объркат с.Рупките - Чирпанско, със с.Рупите в Петричко-Санданския край и накрая ще се окаже, че Първия чиляк не е българин, а Македонец ... !!!
31
1
 
28
 
! Отговори
Винету преди 1 седмица
8 милиона години еволюция ... и крайният резултат е Валери Божинов.
Някъде нещо се обърка.
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До bluesky1 26
На този булевард винаги има по един такъв.
29
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защо се присмиваме на това откритие? И защо всички прегръщат теорията, че човекът е произлязъл от Африка?
28
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 1 седмица
До Анонимен
Смятай
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 16
Каква ти Македония? Има една "държава" укропия .....и тя там....тя май задмина всички ни!!!