Бойко натирва провинциалистите

Архитект тръби, че след време София ще бори задръстванията с 5 подземни и 20 надземни паркинга
3 апр 2008 11:49,
173
Бойко натирва провинциалистите
Снимка: БГНЕС

В София предстои строителството на пет подземни паркинга с общо 4 хил. места за автомобили. Това каза главният архитект на столицата Петър Диков по време на работна закуска с членове на Българо-американската търговска камара.

Два от паркингите ще са в близост до метростанции (до Шератон и под пл. „Княз Александър I), а другите ще се намират в района на пл. „Възраждане“ и в района на „Цар Борис III“.

Освен това предстои строителството на още 20 малки паркинга, предимно в кварталите на София.

Първите процедури за строителството на подземните паркинги се предвижда да стартират до месец.

Скоро предстои и старт на втора процедура за строителството на втората линия на метрото, като горната граница на заплащането ще бъде най-ниската оферта от предишния конкурс.

„Държавата не дава инструмент на общината за ограничаване на идването в столицата на хора от провинцията“, каза от своя страна кметът на София Бойко Борисов, което по думите му е една от причините за задръстванията от автомобили в града и за недостатъчното детски градини.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
ти си е*баси смешника, честно. "Културна среда"?!?!?! За София ли говориш бе? За шоплука ли, дето в цяла България няма по-смешен народ... И за правилен говор? Че "он така си говорим" правилен ли е бе, шопе?
111
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Boiko se6nika...tap kato gaz
110
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Ако имаше работеща икономика в провинцията, никой нямаше да ходи в ***, усойна София. Семействата на т.нар кореняк софиянци също са дошли от провинцията и то главно от селата. Защото преди да стане столица, София е била един от най-западналите и бедни градове в България. Така че айде да престанете с това деление София-провинция. Смешно е.
109
0
 
1
 
! Отговори
ZEN преди 16 години
..."краища на страната.Жалки сте вече!"... ние може да сме жалки, родените и израснали в Столицата, но сме с ниво над вашите безуспешни усилия да се докажете като хора, тук в София. Всичко това, което родените в София са написали против Вас и подобните Ви, не се дължи на вродена омраза (каквато обаче Вие и повечето СЕЛЯНИ притежават относно Софиянци), а негодувание от привичките и манталитета, който имате! Не желая да Ви обиждам по никакъв начин, но с най-голямо удоволствие бих Ви бил шута в посоката от която сте се довлекли тук! Бих желел да Ви помогна да осъзнаете, че за всички ще е добре, след като сте попаднали в друга културна среда, идвайки от майната-си, да се постараете да се инкорпорирате в нея. И забележете - научете се да говорите правилно, преди всичко!С радост бих възприел идеята за софийско жителство (въпреки, че е анахронизъм), но след като провинциалистите дошли в София, не осъзнават къде се намират, е нужно да се вземат и адекватни на техните характерни особености мерки.За идната Нова Година искам да пожеля на всички Селяни (а, това са повечето дошли от провинцията), щастливо и бързо завръщане по родните места и там да си останат завинаги. Амин!
108
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
abe mnogo hubavo sii e re6il 4oveka selqanite obratno v selata
107
0
 
1
 
! Отговори
прованс преди 16 години
Ей, гражданино - столичанин, как ще ми обясниш факта, че навсякъде в провинцията е по - чисто от *** - София? Нали провинциалистите предимно в провинцията живеем, там си цапаме и там си чистим!
106
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
104ti mislqa 4e dumata pojarnikar e izli6na v slu4aqa
105
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Бойкоооооооооооо, тури си един *** на бюрото, да не забравяш откъде си тръгнал хаххахахахахаха
104
0
 
1
 
! Отговори
юноша бледен преди 16 години
Ами и "провинциалистите", които са по-голямата (и по-добра) част от населението на България да обърнат гръб на Мутрата-пожарникар и тогава да го видим!!!!
103
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Грешка беше за # 95
102
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
защо София се пълни? има работа! нека се върнем няколко месеца назад и да си спомним как солиден инвеститор искаше да отвори фабрика в Сливен и никъде другаде, а така да осигури работа за много местни хора. беше му даден ултиматум да я построи в София. Защо? за да се открият в столицата нови работни места, ОТНОВО!; за да се плащат на софийска община данъци и такси; за да излиза по статистики за "развитието на общините и техния напредък" направете си изводите, със сигурност пропуснах нещо... края на историята е, че човекът с парите си отиде!!!
101
0
 
1
 
! Отговори
Грозилчо преди 16 години
Той Буров още го е казал.Когато селянина окачи цървулите на пирона и тръгне за града стой та гледай по голям гражданин от него няма.Е те точно такива са тези дето днес претендират да са кореняци
100
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Личи си че не ти е излизал з.....а от помичрската софия,или дори да ти е излизал си ходил само по морето и то лятото където се изсипват всички софиянци.Защото ако си ходил в Казанлъ,Русе,Димитровград та дори и Кърджали където са само турчлаци си щял да забележиш,че не са ти виновни провинциалистите защото няма по чисти градове от тях.И мога да ти го кажа със сигурност защото няма град в който да не съм бил.
99
0
 
1
 
! Отговори
Селянина преди 16 години
Като чета коментарите разбирам защо е такава държавата и защо има министри като Румен Петков.Драги сънародници с малки изключения просто ми се повръща от вас.Злобата завистта нетолерантността и простотията са завладели душите ви.Не мога да разбера с какво живеещите в София превъзхождат останалите българи.Не разбирам откъде това самочувствие и откъде това желание да си над другите.Когато имаш претенции трябва да имаш образование възпитание и култура а не само да ревеш колко си велик
98
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Олелеееееееееееееееееееееееее............тъпацииии иии,ами вашите родители,баби и дядовци откъде дойдоха бееее?Да не слязоха от Марс или дойдоха от Ню Йорк??Не!Те са от ПРОВИНЦИЯТА,която вие така усърдно плюете и уж сте над тия неща!Хаххаха!!!Големите столичани!Смееех!София не е България и България не е София,вие това не го ли проумяхте вече?*** от София,си остава ***,както тоя в Кюстендил например.Колко души в София са останали,които са кореняци-мноооого малко.Повечето от населението на София в момента е потомство на тези от провинцията,които са се заселили и сега децата и внуците им са комплексарчета,които имат претенции,че са големите столичани.Точно те са най-заклетите "столичани",които най-яростно се плюмчат непрекъснато срещу хората от другите краища на страната.Жалки сте вече!
97
0
 
1
 
! Отговори
Al Bundy преди 16 години
az като съм от русе,кво да застрелвам румънците ли?Ако е клиент или турист ей от бабово да е даже,по добър няма,ама ако пита за работа,еи фледай го още един селянин неговата мама,така ли.Ами софианци първо да затворят летището тогава останалите по реда,значи чужденци може българи не може,браво на нашите умни софийски съграждани.
96
0
 
1
 
! Отговори
селянка преди 16 години
всички селяни ще си живеят в софия колкото и когато си искат. нито пожарникаря бойко нито някой друг може да си позволи да ги ограничи. и престанете да ми ревете като вдовици за ..... по скоро се управлява ама с много мнооого сиво вещество, каквото господ се е постиснал при б.б. така че предявете претенции към него защото тези паркинги по време на неговият мандат няма да бъдат построени както и много други лелеяни от него обекти. и на8края да казвам ли онзи виц- как вълната пречела.
95
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Ето тук във форума е много очебиино нивото на провинциалиста. Агресивен, нагъл, груб със супер високо мнение за себе си. Погледнете около блоковете в които има по голяма концентрация на провинциалисти и ще им видите мръсните душици. В Студентски град е много показателно там всичко е от някъде и около блоковете е ***. Каквито и помии да изливат тук няма да си променят провинциалния манталитет, където и по света да отидат пак си остават провинциалисти.
94
0
 
1
 
! Отговори
Al Bundy преди 16 години
столичани мн претендират за чистота и екология;да де ама същите застрояват морето и балкана,не провинцията,която е дошла за 1 заплата,като секат гора и унищожават плажове не питат никой,а сега голям проблем ,че с крадени пари имат джип пък няма къде да го карат,заради задръстванията.Абе българин ли е не ми го хвали.
93
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Вземи се осведоми малко, защото издаването на разрешенията за строеж и одобряването на проекти не се извършва от кмета а от главния архитект на дадена община