5 бона глоба, ако тупаш килима през балкона

Същата санкция ще се налага и за форсиране на автомобил на място
16 сеп 2008 09:43,
120
5 бона глоба, ако тупаш килима през балкона
Снимка: Dnes.bg

Глоба до 5000 лева ще бъде налагана на всеки, който подпали контейнер за смет, предвижда нова Наредба на Столичната община за обществения ред.

Същата санкция ще се налага и за изтупване на килим от балкона и за форсиране на автомобилен двигател на място.

Изрично е забранено прането на килими с питейна вода. Забрана има за драскането по сградни фасади, повреждането на некролози, разхождането на домашни кучета без намордник, хвърлянето на бомби или пиратки на обществени места и т.н.

Новият нормативен документ, който предстои да бъде приет от столичните общинари през октомври, отменя досегашната наредба и има някои нови елементи:

- с един час се съкращава разрешеното време за ремонти в сгради етажна собственост и те вече могат да се правят между 8 и 14 часа и от 16 до 19 часа, вместо до 20 часа;

- съкращава се рязко и времето, през което може да се свири и преподава на музикални инструменти, както и да се музицира. В бъдеще това ще се прави легално от 9, а не от 8, както беше досега, до 14 часа и от 16 до 19 часа, а не до 22 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Интересно ако за тупане на килима ми сложат глоба 5000 лв,то колко трябва да е за фирмите,които превърнаха всяко свободно кътче в София и около София в строително сметище,или това са техните фирми и за тях глоби няма,а трябва да обират парите на обикновениа-я норад.Ще ви дам само един пример-за замърсяване на въздуха"Изола_Петров"е глобен с макс.глоба от 500лв,не няма грешка 500лв.
78
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
крайно време е да има сериозни глоби за тези простотии.не е достатъчно само възпитание и съвест.яко да ни се бърка в джоба-това е оправията , като навсякъде по света.не може да си хвърляш *** през прозореца(къде са расли тези хора не знам, ама тука в големия град нали са анонимни и тези неща стават, ако се върне в малкия град дали така ще направи или всички съседи ще почнат да го сочат с пръст),не може да паркираш, като арабин в пустиня, не може да си извърлящ опаковките от шоколад за детенцето ти в градинката и т.н защото то гледа и попива, не може да ти се изсере кучето и да не почистиш(да казваш:ама то тези помиари само цапат-и от този сорт глупости).като чакаме на самосъзнание ето до къде сме я докарали-мръсотия и смрад-а после се някой друг ни е виновен.
77
0
 
0
 
! Отговори
Gold преди 15 години
Не съм бил в Норвегия, но моя позната живее там от 5 години и когато й споделих тая случка от Германия, също каза, че не е била свидетел на такива неща в Норвегия. Разказвала ми е само за група пияни младежи на най-задната седалка на автобус, които обаче не правели зулуми (както често се случва у нас), а само през цялото време пеели весели песни на висок глас :) При подобен случай в Будапеща група пияни германски туристи оповръщаха автобуса и потрошиха две седалки......
76
0
 
0
 
! Отговори
Sven преди 15 години
В интерес на истината не съм присъствал на подобни случки,но съм съгласен с теб че е възможно.Навсякъде има такива хора,които създават подобни проблеми.Конкретно аз не съм бил в Германия и не мога да коментирам за там,но в Норвегия подобни сцени не съм виждал.
75
0
 
0
 
! Отговори
Gold преди 15 години
74, ако не бяха обидите, бих казал, че изказването ти е изпълнено с хубав сарказъм по отношение на немците. А специално за обидите, сещам се за лафа: "волът като рие, го хвърля на гърба си". Ако пак не ти е ясно за какво става дума, пояснявам ти: явно ти си типичен представител на онази част от българите, за които казваш "selqnin prost tup smotan negramotnik" (за правописа ти като цяло, просто не подлежи на коментар). Най-вероятно не си ходил изобщо в Германия и приказваш наизуст разни митове и легенди. А и да си ходил, е било на места, които подлежат на добър контрол и няма как да си се сблъсквал с такива случаи.
74
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
каква полза от глобите, когато няма кой да ги събира? Личен пример: Имаме едно съседче, което ни тормози със силна музика. Ченгетата идваха няколко пъти и само му правеха забележки да си намали музиката. Толкова им били правомощията. За нещо по-сериозно, например да му се състави акт, трябва първо да пишем жалба от общината, от там да изпратят комисия, която да прецени дали има нужда от измерване на шума, след което се пише до някаква синоптична служба, да дойдат да измерят шума. Т.е. с много труд и постоянство от страна на домоуправителя, би могло да се уреди някаква глоба за младежа, която обаче той би могъл да оспори и т.н.Трябва да се разкарат всякакви измислени наредби и да си има един общ закон за цяла България. Да снабдят ченгетата с измервателни уреди и да налагат глоби. Но според мен, от глобите ефект няма. Най-добре ще е да се въведе обществено полезен труд.
73
0
 
0
 
! Отговори
do gold 71 преди 15 години
abe q se osuznai v germaniq kakto kazva6 nadali nqkoi pravi taka neto si se zabludil samo tuka v bg to moje taka germancite ne sa takiva hora a sa disciplinirani za razlika ot nas bulgarite beee selqnin prost tup smotan negramotnik ne6to si se zablodil ako sudi6 po sebe si za drugite mnogo gre6i6 beeee
72
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Че кой е луд да си пере килима или да си мие балкона с минерална вода? Чешмяната изобщо не може да се нарече питейна. Вечер мирише на белина, през деня на кал. Ако завържете една марля, пълна с памук под чучура, може да се нагледате на доста интензивно кафеникаво оцветяване след десетина часа. А ако кожата на ръцете ви почне да се бели, не бързайте да обвинявате само производителите на препарата за чинии.
71
0
 
0
 
! Отговори
Gold преди 15 години
Свен, явно не си виждал, например в Германия, как немец - шофьор на куриерска фирма, мята незагасен фас в суха трева тогава, когато няма полицай да го види. Отидох и го настъпах, за да го изгася, след което го попитах защо замърсява така и създава пожароопасност. На което той отговори: "Не ми прави забележки, аз си плащам данъци и ще правя каквото си искам, като не ти харесва, махай се от Германия" (текста на отговора е леко цензуриран, всъщност си звучеше направо "по нашенски"). И това не беше изолиран случай, бях свидетел на много такива случаи, направени от немци. Така че много по-съществено е да има сериозни глоби и добър контрол, не опират нещата само до съвест.
70
0
 
0
 
! Отговори
IvanAsen преди 15 години
Спокойно, това е само за София. В Търново няма да има подобни забрани и глоби,тук е рая на анархията.
69
0
 
0
 
! Отговори
aa преди 15 години
do 56 emi kupi si prahosmuka4ka be *** prost
68
0
 
0
 
! Отговори
Sven преди 15 години
Излизал съм извън БГ ,всичко зависи от гледната точка.Да не забравяме,че Европа се превърна в едно огромно глобално село,съответно тя не е такава каквато е била някога.А и подобни глоби са пресилени,защото българските заплати не отговарят на европейските.
67
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
Същата санкция ще се налага и за изтупване на килим от балкона и за форсиране на автомобилен двигател на място.да дойдат в Търново пред Петрол-а на изхода за София привечер да видят какво става.... Незнам гонките дали са законни или незаконни, незнам форсирането на двигатели и 'паленето' на гуми дали е незаконно, незнам карането на АТВ-та по тротоарите и зелените площи дали е незаконно, но знам, че това е един от най-големите квартали на града и тук живеят хора и по улиците има малки деца!
66
0
 
0
 
! Отговори
Sven преди 15 години
Цвети ,много точно си се изразила,всичко в БГ е криворазбрано...Започва се отзад напред.Защо не забранят на грозните каруци да минават в столицата???Каква е тази демонстрация на спазване?
65
0
 
0
 
! Отговори
Alexandra преди 15 години
Predi 2 godini apartamenta na maika mi steshe da izgori , zastoto selskoto idiotche deto zivee nad neia si hvyrli zapalenia fas prez balkona . Fasa popadna na moketa v spalniata i , zapochna da dimi i moketa se podpali - dobre , che az biah v nas na gosti ( maika mi beshe na rabota ) i zagasih ogynia - inache steshe celia apartament da izgori . Vse pak se nalozi da smenime moketa . I sega vi pitam - ako na vas se sluchi nesto podobno ( ne dai Boze ) , stiahte li sega da me psuvate i obizdate kakto napraviha niakoi ot vas i dali steshe da vi se struva globata ot 5 bona ogromna kato se ima predvid kolko struva edin apartament ????!!
64
0
 
0
 
! Отговори
gogo преди 15 години
Добре де тая наредба добре! Ама кога ще има наредба и глоби за ония Тапаци дето ги пишат тия наредби??
63
0
 
0
 
! Отговори
europe преди 15 години
Много си далече от истината приятелю, може би не си излизал от страната. Такова понятие съвест и култура няма, пак ти го казвам няма. Всичко е глоби, глоби и пак глоби. България и българите също само това ще ги оправи.
62
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ех пък и вие... Кога са се спазвали каквито и да било писани правила в БГ, че и тези ще се спазват?
61
0
 
0
 
! Отговори
Tsveti преди 15 години
Живеем в държава с морал от кумонизма и правила от демокрацията,а най-вече с безобразно корумпирана и флегматична администрация.И сега си представете новите правила на целия този хаус и то как само ще се прилагат.СТРАШЕН ЦИРК-КРИВО РАЗБРАНА ЦИВИЛИЗАЦИЯ.После се чудим защо всичко младо напуска България а възрастните остават.Защото тук не се живее.ТУК СЕ КРАДЕ<ДАВАТ СЕ ДОНОСИ<И ВСЕКИ СИ МИСЛИ КАК ЩЕ ПРЕЦАКА БРАТ СИ ЗА ПАРИ.
60
0
 
0
 
! Отговори
Sven преди 15 години
В нормалните държави тези закони се спазват,но не защото има глоби и т.н.а защото те са отговорни към държавата си и имат съвест.Всичко опира до манталитет,възпитание и съвест.Ако тези качества не ги притежава един човек,ако искат и 20 хиляди да му вземат той ще си бъде същия ограничен елемент.