5 бона глоба, ако тупаш килима през балкона

Същата санкция ще се налага и за форсиране на автомобил на място
16 сеп 2008 09:43,
120
5 бона глоба, ако тупаш килима през балкона
Снимка: Dnes.bg

Глоба до 5000 лева ще бъде налагана на всеки, който подпали контейнер за смет, предвижда нова Наредба на Столичната община за обществения ред.

Същата санкция ще се налага и за изтупване на килим от балкона и за форсиране на автомобилен двигател на място.

Изрично е забранено прането на килими с питейна вода. Забрана има за драскането по сградни фасади, повреждането на некролози, разхождането на домашни кучета без намордник, хвърлянето на бомби или пиратки на обществени места и т.н.

Новият нормативен документ, който предстои да бъде приет от столичните общинари през октомври, отменя досегашната наредба и има някои нови елементи:

- с един час се съкращава разрешеното време за ремонти в сгради етажна собственост и те вече могат да се правят между 8 и 14 часа и от 16 до 19 часа, вместо до 20 часа;

- съкращава се рязко и времето, през което може да се свири и преподава на музикални инструменти, както и да се музицира. В бъдеще това ще се прави легално от 9, а не от 8, както беше досега, до 14 часа и от 16 до 19 часа, а не до 22 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
hm преди 15 години
забранете поставянето на некролози по дърветата, бе политици!!!сега се връщам от Несебър - ужасна гледка: вековни дървета облепени с некролози - мухлясали, позеленели, нови и от памтивека! все едно град на призраци - по4ивка на море... мъртъвците си почиват на море, а туристите се дразнят!
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А колко е глобата ако си депутат и не се явиш на парламентарен контрол?
57
0
 
0
 
! Отговори
Sven преди 15 години
Много ми е интересно,кой и как ще се съблюдава за спазването на всички тези неща!?Единственото,което може да се получи-допълнителна враждебност между съседи.Хайде кажете ми как ако някой си разхожда кучето в 2:00 през ноща и то ми лае под прозореца и разлае и други кучета,кой ще оправи ситуацията?Кой ще премахне колите от тротоарите за да не вървят майките с количките по улицата?Изобщо...
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тея луди ли са? И къде да си го тупам? И болонката ми с намордник навън?!!!
55
0
 
0
 
! Отговори
k преди 15 години
a v dvijenie moje li da forsiram?
54
0
 
0
 
! Отговори
katan преди 15 години
Дано сработи НАРЕДБАТА!!!Патя си от невъзпитани съседи повече от 25 години !Кой нормален европеец си тупа килима от балкона или си пере китениците/или подобни/ в банята ? Има си места и хора за тази работа срещу миниумално заплащане ...
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
***, като не знаете НЕ ГОВОРЕТЕ. Автомивките работят със собствени кладенци, ама откъде да го знаете като цял ден гледате голи мадами по интернет. Как може да има толкова *** хора не мога да си го обясня, при това и нагли. Заради тях нищо не може да се направи тука.
52
0
 
0
 
! Отговори
europe преди 15 години
абе всичко е много хубаво, но малко закъсняло. В нормалните страни отдавна са наложени подобни мерки и бъркат директно в джоба на хората. Това са митове, че западноевропейците били културни и възпитани, всичко опира до санкцията и глобата! Много добре се вижда какво правят т.н. чужди туристи по милите ни курорти. Няма ли контрол , няма и оправия! Много правилно решение на общината, но да има реални глоби, а не всичко да остане само на приказки!
51
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
които мислят че глобите ще накарат хората да спазват безумни правила - бе хора, вие луди ли сте?
50
0
 
0
 
! Отговори
KAKVO!!?!? преди 15 години
Абе всичко е ОК ... но хайде ми кажете със какъв тип вода да се исперат килимите ако не с ПИТЕЙНА?!?!?! ....Автомивките с каква вода работят!?!?!?!?!?!?! АБЕ *** ИСТОРИЯ!!!!!
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ами като не искаш да си даваш заплатата от няколко месеца, просто спазвай наредбите! елементарно е!
48
0
 
0
 
! Отговори
tolkin преди 15 години
ще спестиш 14 500, ако посещаваш автомивка и автосервиз
47
0
 
0
 
! Отговори
бебата преди 15 години
Дано само да не остане на книга,напълно съм съгласна с това,всеки който замърсява трябва да се глобява и то жестоко.Трябва за хвърлена хартийка глобата да е 5 бона,за изхвърляне на строителни отпадъци и *** от балкона 20 бона.Само така ще се научи безотговорния българин да пази чистота.
46
0
 
0
 
! Отговори
жител в блок преди 15 години
всичките тези предложения са много добри. Надявам се да ги приемат, защото животът със съседи, които постоянно те тормозят с най-различни простотии, може да бъде ад. И освен това, дано да има някой, който да следи дали тези закони и наредби ще се спазват, макар че се съмнявам.
45
0
 
0
 
! Отговори
C0ldblooded преди 15 години
@едва ли не НормалнияПич ти как си представяш някой с 5-600лв. заплата в София да плаща 5к глоба а? На равни вноски за 20г? Или може би да вкарват в затвора за това че си си изпрал килима с питейна вода? Тия не само че са се самозабравили ами има и такива като теб да ги подкрепят..
44
0
 
0
 
! Отговори
o преди 15 години
Az sum na posledniq etaj v nova kooperaciika i 6te si tupam selskite kilim4eta prez balkona i 6te si fosriram ladi4kata pred blok4eto i ga6tite 6te si prostiram i muzi4ka s purjolki i biri4ka 6te si vkarvam...Neka me globqvat...
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ми тъй ката гледам 15 хиляди бона ще плащам на ден-5000-да измия колата, 5000-че съм изтупал стелките, 5000-докато и подавам газ на място докато загрее:)
42
0
 
0
 
! Отговори
Flare преди 15 години
Присмял се хърбел на щърбел.Нима е по-добре: "***", "несе", "Парво" "правелно" или "БГ-език"?Да напишеш нещо с няколко правописни грешки е лошо, но допустимо. Да поправяш други за същото, което и ти правиш е лицемерие.
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
то това за правописа се отнася и за теб 40
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
номер15 - много си *** несе пише сушоари,а сешоари.Парво се научи да пишеш правелно на БГ-език и тогава пиши коментари.