5 бона глоба, ако тупаш килима през балкона

Същата санкция ще се налага и за форсиране на автомобил на място
16 сеп 2008 09:43,
120
5 бона глоба, ако тупаш килима през балкона
Снимка: Dnes.bg

Глоба до 5000 лева ще бъде налагана на всеки, който подпали контейнер за смет, предвижда нова Наредба на Столичната община за обществения ред.

Същата санкция ще се налага и за изтупване на килим от балкона и за форсиране на автомобилен двигател на място.

Изрично е забранено прането на килими с питейна вода. Забрана има за драскането по сградни фасади, повреждането на некролози, разхождането на домашни кучета без намордник, хвърлянето на бомби или пиратки на обществени места и т.н.

Новият нормативен документ, който предстои да бъде приет от столичните общинари през октомври, отменя досегашната наредба и има някои нови елементи:

- с един час се съкращава разрешеното време за ремонти в сгради етажна собственост и те вече могат да се правят между 8 и 14 часа и от 16 до 19 часа, вместо до 20 часа;

- съкращава се рязко и времето, през което може да се свири и преподава на музикални инструменти, както и да се музицира. В бъдеще това ще се прави легално от 9, а не от 8, както беше досега, до 14 часа и от 16 до 19 часа, а не до 22 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
СУПЕР новина. Ако това стане и наистина има ред ще е много добре. Хората трябва да се научат, че трябва да се съобразяват със съдедите си. А ако не им харесва да хващат горите...
98
0
 
0
 
! Отговори
Разсилен преди 15 години
Абе ти наистина ли си толко' *** или просто си... ***? Никъде не е написано, че не може да си правиш ремонт на жилището. Просто не моше да се ремонтира преди 8 сутринта и след 8 вечерта. А за форсирането на двигател на място само ще ти кажа, че едно момче, което продава в денонощния под нас беше решилило, че ще си форсира колата, всеки ден между 4 и 5 сутринта. Аз обаче го разубедих на втория път. Третирах го с една щанга, която държа да седалката в моята кола и вече не форсира.
97
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А ако си спреш колата на Цариградско и слезеш да пикаеш, така че всички виждат, а колата прави задръстване, колко е глобата?
96
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Въпроса е кой ще ги контролира. Знаете ли, че ако се изплюеш на улицата - глобата е от 5 до 50лв.!!! А сега някой да каже, познава ли, чувал ли е че някой плювач е глобен/санкциониран
95
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
i az iskam da muziciram
94
0
 
0
 
! Отговори
tolkin преди 15 години
След като *** превзеха главния град, те установиха своите правила: хаос, злоба, безчовечност, свинщина. Техният девиз бе: Мачкам всеки по пътя ми, за да живея аз. Всичко тука е мое, аз не съм отговорен за нищо. Настъпиха грозните и зловещи дни на града в мрак, помия и страх. Вече никой човек не можеше да живее без ужас и погнуса. Хората се снижиха, много избягаха, а другите се притаиха без звук в своите дребни крепости, за да не ги усетят ***.Съветът на старейшините не можеше да се пребори сам с ***. Затова той написа Наредба като оръжие за хората. Но те не знаеха как да го използват, защото много години бяха плячкосвани от ордите и сърцето им беше станало колкото семка, а Съветът не си вдигаше телефоните. Не се знае кога дните на мрака ще свършат, защото няма кой да напише историята.
93
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В тая наредба има ебаахти глупостите. Да не форсираш автомобил на място и да не можеш да си правиш ремонт на жилището. Тея *** общинари наред ли са!!!!!! Трябва да се избият с камъни!!
92
0
 
0
 
! Отговори
Сигoтyри Haкypa преди 15 години
Имаш няколко варианта: или ще си наемете студио, където да свирите, или ще си звукоизолирате една стая, или ще репетирате само в почивните дни, или ще ми свириш на дедовия :)
91
0
 
0
 
! Отговори
Сигoтyри преди 15 години
Имаш няколко варианта: или ще си наемете студио, където да свирите, или ще си звукоизолирате една стая, или ще репетирате само в почивните дни, или ще ми свириш на дедовия :)
90
0
 
0
 
! Отговори
Станислав Малчев преди 15 години
Но защо само за нашета столица говорим немога да разбера аз..Какво става с Пловдив/Варна/Добрич.... и така нататак ?Каквото и да тръгнат да оправят, ще е само в столицата, а ние останалите да стоим и да се гърчим така ли ?..Е айде де..
89
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
...за всичките тези неща може да те глобят само ако те види инспекторът на общината в момента на нарушението. Ако види вече горящата кофа или купчината изхвърлен *** под балконите, няма как да се докаже кой е виновен.
88
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе що ви не- аз на вас майката бе ***, ще си разхождам кучето с намордник когато си изловите всички ***. Майка ви крадлива д-ееба, изкрадохте парите за приюти, и не ви дреме, а сега "кучета с намордници" ... абе я у лево бе еееееееееее.. ще ме хванете за долуподписания.
87
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво, точно така - само където са изпуснали да отбележат - че щом искат такива санкции да слагат на гражданите - какви са им другите права, а именно - да следят общински служители и какви далавери въртят... Кога ще измислят от такава Наредба от СО? Г-н Кмете на София помислете и за тях- стига са правили далавери на гърба на столичани. Я се разходете из София и вижте личните им автомобили какви са - дали са от заплата само и спестени закуски от 1-ви клас. Относно кучетата - кой кучета ще се проверяват- то ако има въобще регистрирани, до колкото ми е известно щом кучето е на повод - не е задължително да е с наморник- явно сте се объркали пак с Вашите наредби и закони и разни там други... За килима - ок, ще го нося пред общината и там ще го тупам- щом не става през балкона... С тази Наредба -отново се подиква към корупция- оня от общината ще дойде и ще ми каже - че глобата е 5000 лв. и ще ме изнудва да му дам поне 1000 да не ми пише акт... С тая Наредба няма да се постигне нищо освен богати общински служители и покрай тях полицаи... Браво Кмете, трябва да се подържат и бившите колеги и настоящите.
86
0
 
0
 
! Отговори
Трънд преди 15 години
на панчарево да напраят една тепавица или да ходим на ръка да ги перем заедно с бат бойко като в доброто старо средновековие. lol
85
0
 
0
 
! Отговори
AZ преди 15 години
Изрично е забранено прането на килими с питейна вода- e oks,a s kvo da gi miq s mineralna ili s RedBull coca cola...82-83 se obarkax tam...
84
0
 
0
 
! Отговори
Бамби преди 15 години
Хора,прочетох един-два коментара,но те нямаха почти нищо общо с темата.Както и да е.Аз свиря в група,членовете на която са на работа до 18:00-19:00ч.Репетициите ни са само вечер от 19:00-20:00ч. до 21:00-22:00ч.За предстоящи концерти и албуми няма да говорим,но някой тук мисли ли,че чрез тази нова наредба може да бъде стимулирана една българска група?Колкото и ъндърграунд да е,важното е ,че всички сме супер надъхани да правим музика и не искаме някакви *** прищевки да ни пречат...
83
0
 
0
 
! Отговори
AZ преди 15 години
Същата санкция ще се налага и за изтупване на килим от балкона и за форсиране на автомобилен двигател на място.da toz put mai az se izbu6ix...sorka
82
0
 
0
 
! Отговори
AZ преди 15 години
edin put ne napisaxa edno vqrno zaglavie.....Глоба до 5000 лева ще бъде налагана на всеки, който подпали контейнер за смет, предвижда нова Наредба на Столичната община за обществения ред...a ne za tupalka...basi kak me nervqt tiq...vseki den se bu6qt...
81
0
 
0
 
! Отговори
Андон Иванов преди 15 години
Интересно ми е докога ще продължава държавата ни да обира нормалните хора като си измисля закони от едно тайно място отзад?!? Що за глупост е това? Дай да не си тупаме килимите, да не си ги перем, да не палим колите си и тем подобни... а дали няма да измислят закон който да ни забранява да дишаме активно!? Да се разхождаме по парковете? Що не измислят и "Данък за изхожданото количество фикалии"? Интересно ми е с каква вода имам право да изпера?!? Да ходим с водоноските до местната река и да пълним освен? Къде са сега Хеи да се намесят... щото на мен не ми се струва особено хигиенично, да перем килимите си в разни водоизточници с неизвестен произход и състав на водата... Няма значение, че въпросната тъкан се използва за настилка на пода в жилището... къде държавата обмисли варианта за тези семейства които имат деца, които ежедневно лазят по въпросните килими? Ето заради такива интересни закони хората се изнасят от България и ще си останем една малка държавица, колкото и години да минат...
80
0
 
0
 
! Отговори
Гено преди 15 години
Не съм съгласен за форсирането само на двигателя на кола ,защото не е редно човек може да си поправя колата пред блок....къща .... и да я форсира по ред причини. Иначе правилно правят само да добавят в наредбата . Глоба за корупция на депутати 10г. затвор.