Студентският град – днес бардак, утре казарма?

Предложиха пропускателният режим в общежитията да се извършва от студенти от МВР- Академията
17 фев 2009 22:43,
58
Студентският град – днес бардак, утре казарма?
Снимка: Dnes.bg

Участниците в дискусия по повод бъдещето на Студентския град предложиха да се изгради нов студентски кампус извън София, да се поставят видеокамери по улиците в Студентски град и пропускателният режим в общежитията да се извършва от студенти в Академията на МВР.

Дискусията "Студентски град - сигурност, удобства и бъдеще" беше организирана от Института за политика и развитие към Единната народна партия, фондация "Конрад Аденауер" и фондация "Демокрация днес" към СДС.

Модератор на форума бе депутатът от ЕНП Елеонора Николова.

В дискусията се включиха политици, представители на студентската общност, университетите, общината.

Сред проблемите, които бяха представени по време на първата част "Студентският град - удобства и сигурност", са липсата на пропускателен режим, многото увеселителни заведения, липсата на транспорт и добра инфраструктура, престъпността, реституцията на части от университетите.

Трябва да върнем терените на висшите училища и да обособим общежитията в малък кампус с контролиран достъп, заяви главният архитект на София Петър Диков.

Той поясни, че се работи по проект за трамвайна линия до Студентския град. Диков допълни, че до края на тази година дотам ще стигне и метрото.

Според директора на СДМВР комисар Николай Янев и началника на Седмо РПУ комисар Петър Неделчев най-сериозните проблеми в момента са липсата на пропускателен режим в Студентския град и в общежитията, както и големият брой заведения там - 151.

Янев поясни, че в момента се използват допълнителни сили, за да се покрива Студентският град, и поради това е отчетено намаляване на престъпността.

В момента много от общежитията се охраняват от хора на възраст между 60 и 70 години.

Само при една проверка в общежитията са установени 96 лица, които нямат право да пребивават там, каза Неделчев.

Янев постави проблема с обезпечаване на Студентския град с камери. В СДМВР има изготвен проект, но в бюджета не са отделени нужните 3 милиона лева за осъществяването му. Ако това се изпълни, много от проблемите на улицата ще бъдат забравени, коментира Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Desislava преди 15 години
Една трезва мисъл не прочетох досега!Дайте адекватни идеи и решения,а не само да се подигравате и гаврите!
18
0
 
1
 
! Отговори
pi4a преди 15 години
Ще си сложа маскировъчен *** на хея!няма ли и там да ми сложите камера бе ***-милиционеро-комунистически-педерастични-*** осери?защо не се занимавате с:моркова,ряпата ,скункса,зелето ,а си играете на БИГ БРАДЪР?*** червена фашизоидна ***!!!
17
0
 
1
 
! Отговори
Ванчо Програмиста преди 15 години
Аз се надявам да сложат камери, по този начин ще се появат толкова порно клипове, че порноиндустрията в Щатите банкрутира.
16
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Не е ли нарушение на човешките права такава дискриминация??? Ткаова наблюдения е вмешателство в личния живот на хората. И пак според нашето законодателство могат да те снимат ако си публична личност или има СРС, така че НЯМА ДА ГО БИДЕ ТОВА. Ще се направи необходимото.
15
0
 
1
 
! Отговори
batko joro преди 15 години
mi kvoto i da praviqt batko vi joro pak shte studentkite :)
14
0
 
1
 
! Отговори
Мартин преди 15 години
Ах, колко плоски хора взимат решения. Няма заведения, няма проблем. И какво ако сложат решетки на Студентски град, а на следващия ден претрепят човек в Лозенец. И там ли кампус? То пък един капмус ще е - та те изолации и дограми започнаха да сменят едва от 2-3 години насам към ту 3-4 предходни деситилетия, откакто го има този КВАРТАЛ /никога не е бил дори и бегъл опит за български Оксфорд/. И защо отговорността към работа и учене и възможностите за забавления да са взаимноизключващи се? Затворете ми някое любимо място или пък ме спрете да си виждам приятелите и тогава ще се види този площад Батенберг колко хора може да побере! От 10 години работа, учене и местопребиваване са ми свързани със Студенстки град и няколко *** типа сега ще ми обясняват как да си подреждам живота... Няма как да стане!
13
0
 
1
 
! Отговори
напушеният журналист преди 15 години
купчина ! това е студентски град!нека направят общежитията по 200 лева на месец, тогава да му мислят селяните!
12
0
 
1
 
! Отговори
Името преди 15 години
Спряха ме 4 минути след като ми изгоря единия фар и на следващата пресечка ме спряха пак...
11
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Бардак си беше и преди а сега сигурно е полицеискоселски помиярник......
10
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Свободата и сигурността са взаимно изключващи се. Трябва да избираш или едното или другото. Аз съм на 20 години и тази година ще стана на 21. Моето поколение е известно с нашето умение да превключваме. Може би това, че сме си напълнили главите с по-малко знания (които се наричат обща култура, но от определено ниво нататък става наизустяване на безсмислени факти) спомага да си запазим невроните за по-съществени неща.
9
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
molq vi se napravete im i nqkolko punkta za prodajba na narkotici i alkohol,4e te gorkite ina4e nqma da nasmognat.da u4at li ili da tar4at 4ak do centara za porednata doza.eh mamka vi narkomansko-studentska
8
0
 
1
 
! Отговори
към 4. преди 15 години
ха, хареса ми коментара, да не си чел констан? браво на момчето, уж умно, чело, слушало, а пък ругае, хе хе
7
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Селяци ама министри а подобните им маймунки ги удобряват.............
6
0
 
1
 
! Отговори
Сатанаил преди 15 години
Това НЯМА как да стане.1.На самите студенти не им отърва да няма заведения2.На някои колежки няма да им изнесе, че не може да идват чичковците с лимузините и да ги ...черпят по водка с ред бул3.На колегите няма да им изнася, понеже няма да има в коя кръчма да се напиват и да се мисля за мъже...4.На общината няма да и изнася понеже няма да има от къде да гуши сухото(заведенията)5.А студенти както виждаме и четем си ги бият навсякъде(дори и в центъра)Не трябва камери,полиция,БТР и танкове...трябва тези които се имат за студенти да са сутденти...а не да мислят само къде да се напият и с кой да си го сложат !
5
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Студентско Село е свърталище на партизантски изродски чеда престъпни....
4
0
 
1
 
! Отговори
C0ldblooded преди 15 години
Всяко общество готово да се откаже от свобода в замяна на сигурност не заслужава нито едното от двете. Айде сега си направете Big Brother....***
3
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
дано не се вдигнат цените на услугите,че в тая кризаа...
2
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ха ха ха ква казарма,от *** ли ...... не се Ебаваите с Българина тоспода крадци......
1
0
 
1
 
! Отговори
Moran преди 15 години
Ще умра от смях.Хайде,докарайте танковете и БТР-ите,не отбивайте номера така.Малка ни е армията,обаче все ще се намери някой.