Хомосексуалисти (не)очаквано без подкрепа от църквата за парада си

Според богословите общество ни не иска да приеме за нормални хомосексуалните взаимоотношения
20 юни 2009 21:23,
145
Хомосексуалисти (не)очаквано без подкрепа от църквата за парада си
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Студенският съвет към Богословският Факултет СУ “Св. Климент Охридски” и православни християни, духовници, както и братствата на столичните православни храмове организират на 21 юни от 11.30 ч. литийно шествие за забрана на гей парада.

Целта на шествието е „предотвратяване на обявения за 27 юни гей-парад и заявяване на нежеланието на българското общество да приеме за нормални хомосексуалните взаимоотношения, както и всяка друга извратеност”, заявиха организаторите на събитието.

„Ние не сме против правото на самоопределение на всеки, но не смятаме, че е полезно и здравословно за обществото афиширането, особено наглото парадиране с обратните сексуални наклонности”, посочват те.

Организаторите допълват, че „гей парадът не е безобидно шоу, а е опит да се отвоюва територия и да се заличи границата между нормално и ненормално“.

„Още по-лошо - ненормалното да се покаже като по-стойностно от нормалното“, подчертават организаторите.

Сборният пункт за шествието е площадът пред храма „Св. Александър Невски” между 11.15 и 11.30 часа.

Протестиращите ще преминат през следния маршрут: Храм „Св. Александър Невски” - ул. „Г.С.Раковски” - бул. „ЦарОсвободител” - площада пред Катедрален храм "Св. Вчца Неделя” - бул. „ Витоша” - храм „Св. Георги Победоносец” - НДК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 14 години
Добре де, хайде - кажете ми кой точно е казал, че да си хомосексуален е по-стойностно от това да си хетеро? Единственото което често се казва, е че и сред хомосексуалните има много интелигентни хора и това е факт - писатели, художници, певци. Никой не мрази песните на Фреди Мъркюри или Елтън Джон нали? И нима смятате че те са "ненормални"? Просто не са по-различни да речем от други хетеросексуални, като Арнолд Шварценегер или Роберт де Ниро.
103
0
 
0
 
! Отговори
The Saint преди 14 години
Не сте ме разбрали правилно - НЕ МИ ПУКА ЗА ОБРАТНИТЕ - да правят каквото искат, само не искам да шумят по медиите със сексуалната си ориентация и да ме карат да ги приема щом не искам. Не смятате ли, че БГ се напълни с ***, които за пари си продават всичко - г.., п...а, дори и принципите! Аз съм против това. На никой не му пука за образование или ценностна система! Проституцията стана престижна професия сред 18-годишните...ето за това ме боли!
102
0
 
0
 
! Отговори
до номер 95 преди 14 години
Всъщност какво искаш да кажеш с това? Че трябва да чакаме някой да убие няколко обратни мъже (или жени) за да се стреснат хората и да излязат на улицата? Много се съмнявам и ти дали си обратен или само се представяш за такъв, въпреки че не ме засяга ни най-малко какъв си.
101
0
 
0
 
! Отговори
мравка преди 14 години
Дали са поканили патрона си серГЕИ?
100
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 14 години
А защо няма статия за гей прайда а има само за протестни шествия?Това ли е демократично?И никой никъде не е афиширал, че това, което мнозинството смята за ненормално е по-стойностно от това което се смята за нормално. Няма такова нещо! Моля, ако някой някъде е чул някой да казва противното - цитирайте - кажете "Еди кой си каза така и така".
99
0
 
0
 
! Отговори
Koнтрола преди 14 години
Нашите очи са отворени за разлика от вашите. На вас обратните са ви отворени други неща, но не и очите. Именно вие мислите, че съществувате само вие. Именно вие си правите паради на тема сексуална ориентация. Никога няма да видите парад на мужете, които правят секс с жени или на жени, които правят секс с мъже защото това е нещо нормално и най- вече лично. По тази причина нормалните хора не смята за необходимо да навират личния си живот в лицето на останалите.
98
0
 
0
 
! Отговори
ина преди 14 години
Отворете си очите за света около вас и ще разберете,че не съществувате само вие и вашите разбирания. Сексуалността е личен избор и този парад НЕ е с цел да парадираме. Просто да ми казват ,че съм сбъркана...извинявам се,но със сигурност съм много по "правилна" от колкото по големият процент от вас,чиято единствена работа е да седят по форумите и да пишат коментари по теми,които не ги засягат! Айде живи и здрави ;)
97
0
 
0
 
! Отговори
некой преди 14 години
от сърце ти ги желая;))
96
0
 
0
 
! Отговори
Евгени Георгиев преди 14 години
Аз подкрепям гейовете.Така има повече жени за нас.:)
95
0
 
0
 
! Отговори
некой преди 14 години
до ЕМОми аз не го правя и не ходя по такива мероприятия...в днешно време няма нужда от такова нещо...иначе тази традиция идва от щатите,ню йорк...когато през 70те или 80те години полицаи убиват 3ма мъже защото са били обратни ..и от там тръгва традицията на тоя парад...та така..а в БГ всичко е с главата надолу и един такъв парад се използва от бг обратните за техни си цели..каквито и да са те...да правят квот щат..не се вънувам от такива простотии..
94
0
 
0
 
! Отговори
Емо преди 14 години
Добре! Кажи защо го правите?
93
0
 
0
 
! Отговори
Емо преди 14 години
Ина знаеш ли какво е ПАРАД? Аз съм участвал на 3 такива-като курсант.
92
0
 
0
 
! Отговори
некой преди 14 години
аз 20-30 години не съм ходил на такъв парад..нямам и нужда да ходя
91
0
 
0
 
! Отговори
nekoj преди 14 години
що бе пич..да не те карам да се ч..каме?...
90
0
 
0
 
! Отговори
Емо преди 14 години
Хайде бе,г-да ***,направете си един остров-"ПЕДЕРАСТЛАНДИЯ",живеите си там,и не ни занимавайте вече! Защо преди 20-30 години не правихте гей паради?
89
0
 
0
 
! Отговори
некой преди 14 години
до БОБ...жива *** съм си...ама само в къщи
88
0
 
0
 
! Отговори
некой преди 14 години
до BOB....обратен съм и то много готин...
87
0
 
0
 
! Отговори
до ина преди 14 години
ина,ако обичате,вие сбърканите не парадирайте толкоз.Да си хомосексуалист не е гордост.Напротив.Думата *** е обидна за всеки нормален човек и такава ще си остане.Айде без показност ако обичате.Завирайте си го където си искате,никой не ви пречи.Ама не пречете на нас и на децата ни.РАЗБЕРЕТЕ,ЧЕ *** СТЕ ЕДНО ГОЛЯМО НЕДОРАЗУМЕНИЕ НА ПРИРОДАТА.Нищо повече.
86
0
 
0
 
! Отговори
Bob преди 14 години
Недей да лъжеш! Личи си че си хетеросексуален грозник когото не поглеждат нито жени, нито мъже...
85
0
 
0
 
! Отговори
ина преди 14 години
Абе никой не парадира,правят парада заради себе си,нито ще ви караме да го гледате по телевизията ,нито да ставате свидетели на самият парад! Престанете да се бъркате в чуждите работи преди да сте оправили собствените си животи. Казвам ви,че ако някой ден дечицата ви разберат ,че харесват хора от своя пол ще си промените мнението коренно! Това е индивидуален избор излагате се тука по форумите с тесногръдите си ограничени изказвания! В БГ наистина нещата са с поне 50 години назад...