Таксата за детска градина в София скача до 80 лв.

Софиянци получават много добра услуга, смята Фандъкова
30 ное 2009 07:28,
246
Таксата за детска градина в София скача до 80 лв.
Снимка: БГНЕС

Между 50 и 100% ще бъде увеличението на таксите за детските градини в София, обави кмета на столицата Йорданка Фандъкова.

По думите й обаче предстои финансистите да определят точната сума, и то с оглед на разчетите на бюджета за следващата година.

Заедно с повишаването на таксите щяло да се обсъжда и дали има нужда от още облекчения за някои от семействата.

"Софиянци получават много добра услуга", категорична е тя.

Още по темата

Фандъкова се похвали, че през тази година са построени 16 нови детски градини, а 56 са ремонтирани.100% от кухните получили ново оборудване.

В края на миналата седмица кметът Йорданка Фандъкова обави, че започва преговори с родителски огранизации за вдигане на таксите за забавачка.

По думите й с направените инвестиции през тази година осигуряването на заплати и храна в детските градини Столичната община всеки месец отделя по 225 лева на дете, а получава като такса от родителите едво 40 лева.

"За да продължи инвестиционната политика на общината в пълния й обем, ще трябва да помогнат и родителите с увеличаването на таксата", каза тогава Фандъкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аз одавна съм се отказала а се бутам с *** за детски. Къде с 35 лв там и без тях. Ай сиктир!
165
0
 
0
 
! Отговори
ние сме на частна преди 14 години
И защо вдигането на таксата да е неоснователно, а липсата на градини да е основателно??? Искам да работиш в детска градина 2 г. (може да се пробваш и в училище) не 2 месеца, 2 години.. да сменяш памперси, да храниш, преобличаш, да не повишаваш тон, да не стресираш, да възпитаваш... ДА ОТГОВАРЯШ ЗА ЖИВОТА ИМ - за смешните парици от 40 лв. ТАка че, моля те да погледнеш и ти в чуждата градинка...тази, на хората които гледат децата ти...е, май вдигането на таксите е основателно!!!
164
0
 
0
 
! Отговори
Пена преди 14 години
Абе що не вземете да си купите сирене от магазина без пари. Не става! А що да може да си купувате социални услуги без пари! Нали тия хора после трябва да ходят да си купят сирене и нишката се скъсва!
163
0
 
0
 
! Отговори
Малинка преди 14 години
Кажи сега и 3-те си имена и къде работиш?
162
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Давам им детските- 35 лв. Връщам ги на държавата! Те и без това си ги взимат обратно като вдигнат таксата за градината, а и са с 5 лв. отгоре. На "добра воля", нали? Хахахахааааааа
161
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не разбирам тоя език. Пробай на български:)
160
0
 
0
 
! Отговори
Таня преди 14 години
Кръвната ми група е А-,на теб ли ти трябва? Пиши ми по грамотно , че трудно ти се разбира, да не си пропускал уроците по правопис и граматика?
159
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Децата са нещо лично, а всеки ходи по тротоари, ползва пътища и т.н. Детските са добра воля на социалната дъжава. Колко дали се добре. Не знам в щатите някой да ти дава детски. Ще ти се изсмеят като вземеш да им претендираш.
158
0
 
0
 
! Отговори
valq преди 14 години
A kolko si sigurno w dobre otgledanoto ti dete - i kolko ot tezi pari 6te ptidat za zaplati na tezi kojto najstina ni gledat decata ?a darzavata da si poeme otgowornostta za soc pridobiwki i detski nadbawki a ne da oweli`awa taksite a zaplatite na u4itelite "za ka4estwenata usluga"i togawa da diga tasata
157
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ама защо въобще трябва да плащам данъци?
156
0
 
0
 
! Отговори
Пецо преди 14 години
Жената е много свестна и това го признават и враговете й!
155
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ама защо някой трябва въобще да ти дава детски. кой ти е виновен да ти издържа децата. Това трябва ти да си го правиш. Изкривена соц. логика още ви гони.
154
0
 
0
 
! Отговори
Кмета преди 14 години
Сигурен съм, че Фандъкова ще бъде най-некадърният софийски кмет от 100 години насам.
153
0
 
0
 
! Отговори
До Таня преди 14 години
Таняяяя, дай си номера на гръвната група и се преготви за голямо кръводаряване хахахаа
152
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ТЕЛЕВИЗИЯ СКАТ И САЙТА ДНЕС.БГ - ПОСЛЕДНИТЕ КРЕПОСТИ НА ТРОЙНАТА МАФИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
151
0
 
0
 
! Отговори
маика преди 14 години
абе ти в български научен институт жлизал ли си? е там се получава заплата 350 и по-малко даже. така че недей да коментираш много като не знаеш
150
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Браво! Ето, че се появи едно адекватно мнение тук. Подкрепям!
149
0
 
0
 
! Отговори
Таня преди 14 години
Таня, от къде сте, какво работите? 3-те Ви имена, моля.Ако напиша, че се казвам Малинка във форума, това значи ли, че не съм пъзла?Ха!
148
0
 
0
 
! Отговори
възмутен преди 14 години
След като са сметнали, че едно дете струва 225лв на месец, то тогава на какво основание дават 35лв на месец детски. Като към тези 225лв семейството трябва да добави и пари за дрешки, лекарства и други разходи. Сметките нещо не излизат. Занчи на държавата и струва 225лв и затова да вдигнем цената на детските градини, а не смятат колко излиза отглеждането като цяло за да вдигнат детските. Не че много хора ги вземат, то от *** и до тях не може човек да се вреди.
147
0
 
0
 
! Отговори
Таня преди 14 години
Прочетох Ви коментарите, ...стана ми ясно, че има хора с различни мнения. Обаче не ми стана ясно, защо всички сте Анонимни - страхувате ли се да си напишете имената? Страхливци...пъзльовци.. .- ей за тва ще плащаме...и ще си останем АНОНИМНИ....както във форума!