Общински полицаи тръгват из София

Новата служба заработва от 1 януари
Обновена: 29 дек 2010 20:00 | 29 дек 2010 19:45,
58
Общински полицаи тръгват из София
Снимка: Булфото

От първи януари ще започне работа Общинската полиция в София като за нормалното функциониране на службата ще са необходими 300 души.

Това съобщи агенция Фокус като цитира председателя на Комисията по обществен ред и сигурност към Столичен общински съвет Ангел Джамбазки.

Първоначално между 100 и 150 души ще започнат работа.Те ще контролират спазването на наредбите на Столична община, регулирането на трафика, ще охраняват масови мероприятия и др.

„Полицаите, които ще работят в общинската полиция в София, са полицейски служители и методически се намират в структурата на МВР. Оперативно те ще бъдат подчинени на кмета Йорданка Фандъкова“, обясни Джамбазки.

Ръководството на новата структура най-вероятно ще бъде възложено на зам.-кмета Иван Сотиров.

Средствата за функционирането на общинската полиция ще се отделят от бюджета на Столична община. 

Общинските полицаи ще се водят т.нар. извънщатен състав на МВР, за да не се разширява щатната бройка на служителите в министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: Общинска полиция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
2
 
! Отговори
Гого преди 13 години
Никаква файда няма да има от тези търтей.
55
2
 
3
 
! Отговори
читател преди 13 години
След като МВР изхарчи през текущата година над 110 милиона само за подслушване, дайте и на тия 20-30 милиона, да има с какво да слухтят...
54
1
 
4
 
! Отговори
читател преди 13 години
Честита на всички данъкоплатци!Тъй като 65000 служители на МВР са малко, трябва да храним още мутри!Пари за детски градини няма, за ремонт на училища няма, за дупките по улиците няма, а за още хрантутници, има, още рекетьори на улицата да ни тормозят!И с какви права ще се ползват? В кой закон са описани правомощията им?Хайде още и старите дружинници да възстановим, и бдителните комсомолци и пионери, и да си дойдем на думата!!!Путинизацията на страната - първа задача на това правителство!
53
1
 
4
 
! Отговори
министър Цървуланов преди 13 години
Започват на 1.01. и се питате конкурса за назначение кога се е провел - той се проведе под ръководството на ББ , а списъка с назначените го даде един генерал от ДС, има 3-4 от големите охранителни фирми в България човека. Та хорта са назначени- само бивши военни и полицаи, да спестим пари от закупуване на пистолети, от прегледи , разрешителни и т.н. Пък и тези *** най-лесно се ръководят, а и така хем ще наглеждат с държавни пари и частните обекти на този дето даде списъчето.. Честито ви!!
52
1
 
3
 
! Отговори
@ преди 13 години
Андрешко винаги е мразил властта :-) Новините за полицаи, катаджии, съдии и др. винаги са вдигали трафика на новинарските сайтове да небета. Българинът някак не иска да повярва че трябва да спазва толкова много правила но ще му се наложи колкото и да се дърпа. Весели празници!
51
2
 
10
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Извънщатни били... все едно няма да вземат заплати, за да си барат мъдурите, както и щатните. И под командването на мармозетката фъндъкова - думи нямам просто.Поредната глутница търтеи и лапачи - то достатъчно ушеви *** има и сега - проблемът е не че са малко, а че НЕ СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА !!!
50
4
 
13
 
! Отговори
Shark преди 13 години
300 души, значи 300 нови лапачи на държавната софра. Нали няма пари бе, кво стана. Или за МВР има, да назначават там селските тикви, а за наука и образование няма. Така ли е Дянков и Цветанов, недоносчета такива.
49
0
 
3
 
! Отговори
niama znachenie преди 13 години
много от хората в полицията не си вършат работота,за съжаление те пречат на тези който искат да свършат нещо, а има и такива. Относно материалната база преди да знаете не е редно да коментирате. Принтерите и компютрите си ги набавят сами в някои отдели. Това значи, че някои семейсва на полицай се лишават от определена част от бюджета си за да може да си вършат работата. Да не говарим, че след това всички консумативи излизат пак от личният джоб.
48
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Престъпността е най големият работодтел.Тя осигурява работа на огромната армия от лентяй,а именно:полиция,съд прокури,часни охранители,търговци на резетаи врати,видео наблюдение и още Бог знае колко съпътващи.Е..как да се бориш срещу такъв работодател?Щом назначават нови ченгета,а бандитите са навън,битката е загубена отдавна.
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Полицаите, които ще работят в общинската полиция в София, са полицейски служители и методически се намират в структурата на МВР".
46
3
 
4
 
! Отговори
Asen преди 13 години
Sistemno ima narushiteli na zakonite!Katastrofi,poboi,krajbi .Sreshtu tova vsichki protestirame .Kogato postaviat ,poveche hora da inforsvat zakonite ,PAK PROTESTIRAME!NI SE VODIME<NI SE KARAME!
45
5
 
2
 
! Отговори
Nina преди 13 години
Тона прави пък по 80 панелни гарсониерки на година в София. Всяка година с тези пари могат да се уредат толкова самотни майки с деца.
44
4
 
18
 
! Отговори
Невада преди 13 години
300 души по 700 лева = 210 000 на месец х 12 месеца 2 520 000 за година за заплати.Още по 1 000 лева за облекло и снаряжение = 300 000. Издръжка за помещения, парно, вода, принтери, компютри и тем подобни = немам представа.Но като теглим чертата на година ще са нужни поне 4 000 000 лв. за тия 300 безделници.
43
3
 
10
 
! Отговори
Жандармерия преди 13 години
На тия *** ще им се полага лек автомобил, бронежилетка, лично оръжие, униформа ? Сигурен съм, че по цял ден въобще, ако ги видите некъде по улиците , я ще бъдат в некое капанче на безплатно пиене или да рендосват некоя закъсала уличница. Вредата ще бъде по-голяма от ползата.
42
1
 
10
 
! Отговори
Цървулан Цървуланов преди 13 години
Ъъ, такоа значи питате ся за конкурса кога е бил - той се проведе под ръководството на ББ , донесе ми едно списъче - дал му го някакъв бивш генерал от ДС , държи 3-4 от големите охранителни фирми в София човека. Та хорта са назначени- само бивши военни и полицаи, да спестим пари от закупуване на пистолети, от прегледи , разрешителни и т.н. Пък и тез *** най-лесно се ръководят, а и така хем ще наглеждат с държавни пари и частните обекти на този дето даде списъчето.. Операция "МЕГА НАГЛИТЕ"
41
3
 
5
 
! Отговори
Баба Вуна преди 13 години
Нали са освободени бройки от щата преди това, нали се сменят длъжности и остават вакантни места ***..
40
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Общинските полицаи ще се водят т.нар. извънщатен състав на МВР, за да не се разширява щатната бройка на служителите в министерството. Я СЕГА ВЛЕЗНЕТЕ В СТРАНИЦАТА НА МВР-то и вижте как гледат да не увиличават щатните бройки. Конкурси за техни хора има КОЛКОТО ИСКАШ. Егати демагогията.
39
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Давайте, назначавайте. Само не видях в страницата на МВР да е имало подобни конкурси :) Ако не с друго то в МВР с това са известни- КОРУПЦИЯ ПРИ НАЗНАЧАВАНЕ НА КАДРИ И ШУРОБАДЖАНАЩИНА. После от такива очакваме да се борят с корупцията :)) хаххахахаххахахах. Смешна държава.
38
2
 
17
 
! Отговори
Калин преди 13 години
пак ли милиционери.. .то не са диша от комунизъм вече... бая *** има за охранване.
37
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
пич, това са мненията на червенитквеноолигофренчетата във форумате са против всичко, което би ни доближило до една съвременна европейска държававъздишат си за времето на Станишев, коегато са изпълнявали наккви връзкарскисинекурни длъжности и са крали на воля, но сега им спряха хранилката и озлобяхаа озлобеният комунист е опасно животно !