Сидеров: МВР работи с двоен стандарт при "Баня Баши"

От три производства две са на атакисти, обяви министър Цветанов
Обновена: 3 юни 2011 12:22 | 3 юни 2011 11:00,
153
Сидеров: МВР работи с двоен стандарт при "Баня Баши"
Снимка: Архив Булфото

„Целта от провокирания инцидент е постигната, дали едната, дали другата страна, но той е полезен реално и за ДПС, и за "Атака", заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов за сблъсъците между мюсюлмани и привърженици на "Атака" пред джамията в София.

По време на парламентарния контрол той отговори на въпрос на Волен Сидеров дали са установени мюсюлманите, нападнали участници в митинга на „Атака” при „Баня Баши“.

„Ще ви моля за обективност и детайлно обяснение на това – какво установихте до момента по време на разрешения митинг на „Атака” пред столичната джамия на 20 май. Активисти на „Атака” бяха нападнати от „мирно молещи се мюсюлмани” с тръби и камъни“, настоя Сидеров.

Цветанов отчете, че са образувани три досъдебни производства, две от които са срещу хора на „Атака“. По думите му обвинения са повдигнати срещу най-агресивните участници в сблъсъка.

„От проведените процесуално-следствени действия са установени: лицето, което се е намирало върху сервизно помещение на джамията, ритало тонколони и размахвало нож, лице, което е размахвало водосточна тръба, лице, хвърлило предмет по джамията, и други лица“, обясни силовият министър.

Още по темата

Човекът, който е ранил депутатката Деница Гаджева, остава неизвестен. Цветанов обясни частично свършената работа по конфликта с липсата на достатъчно доказателства и видеоматериали в началото на разследването.

Сидеров обвини министъра, че полицията действа с двоен стандарт.

„Има задържани само представители на „Атака”, а не от обратната страна. Каква е причината за двоен стандарт? Пред очите ни служителите освобождаваха т.нар. мюсюлмани, въпреки че те също участваха в сблъсъка – защо те бяха освобождавани още на място“, попита той.

„Нямаме никакъв мотив да прикриваме когото и да било. За нас е важно полицията да не бъде ползвана в политически говорения “, отговори Цветанов. Той призова да не бъде използвано МВР като страна в този спор.

„Колкото по-бързо затворим тази тема, ще бъде по-полезно за всички, които участваме в политическия живот“, категоричен бе министърът.

Всички факти и обстоятелства се докладват на Софийската районна прокуратура. Разследването продължава, припомни Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи си загрижен за тях. Да не искаш да ставаш член?
125
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
България заема първо място по изградени джамии на глава от мюсюлманското население в Европейския съюз! У нас съществуват повече джамии на глава от населението дори от мюсюлманска Турция! Това сочи справка с източници като ЦРУ, мрежа на европейските фондации "Джамиите в Европа" и на д-р М. Амир Али.
124
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да проверих-10 дни чистиха улици.
123
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Атака е фактор, с който трябва да се съобразявате. И едва ли някой от тук пишещите ще може да го промени. Вие тренирайте обиди и псувни, ама ще му накривите шапката на Волен.
122
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
125, а ти отиде в районното да провериш случая или просто беше един от агитката?
121
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
121 на 3-ти март бях на гости при приятели за празника.В селото им го празнуват много тържествено на площада.Имаше и танци и песни с участието на много деца.Да-а, но имаше и 4-5 *** със знаме на атака в едната ръка и с шише в другата.Тия не спряха да подвикват "атака-победа" почти през цялото време.Останаха да си допиват и след празника.На сутринта се оказа, че са ги арестували, понеже изпочупили пейки, кошчета за смет и автобусна спирка, а за капак драскали със спрей по стените "атака".
120
3
 
1
 
! Отговори
мразещ фашисти преди 12 години
Така ли бе ***? А когато МВР прибираше харота на куп посред нощите ти каква песен пееше??? Сега като видяхте дебелия и взехте да квичите като вдовици за х..й. Само мачкане за вас, бой по дебелите кратуни!!!
119
2
 
7
 
! Отговори
Mushmorok преди 12 години
Сидеров е прав, не само за джамията, но е трудно овците да станат вълци... Ей хора събудете се!!!!
118
1
 
4
 
! Отговори
Зак преди 12 години
А защо не се дава такава гласност на почупения офис на Атака в Студентски град няколко дни след конфликта на центъра. Ясно е, че става дума за вендета, но никой не обелва и дума за това.
117
1
 
5
 
! Отговори
Зак преди 12 години
За много неща съм осъждал Сидеров и партията му, но в този случай заставам зад тях. От много години този звук по няколко пъти дневно дразни не само мен, но и всички наоколо в близост да джамията. При положение, че на други места в страната джамиите са много по-тихи и не пречат никому, смятам това за чиста етническа провокация. Още по-нагло е да излезеш извън храма да се молиш. Нека имат и втора джамия хората, но без подобни провокации.
116
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нямат никакво право какви са тия глупости бе,те са клали наред и са напоили земята с кръвта на българите а сега претенции имат.Претенциите да си ги предявяват в Турция тук е България и тя е на българите.
115
4
 
5
 
! Отговори
за Българин преди 12 години
Изказваш се неподготвен.Турците са владели тези земи цели 500 години и имат исторически права над тях. Колкото са български,толкова са и турски. Имат право и на джамии.
114
0
 
1
 
! Отговори
Mushmorok преди 12 години
Военно обучение е по-необходимо!
113
0
 
7
 
! Отговори
ерол преди 12 години
много болни хора има в тоя форум,учете малко психология:)
112
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Събуди се заспал народе докога ще оставяме други държави да дирижират политиката у нас..Сидеров единствено защитава интересите на нашата родина.
111
1
 
3
 
! Отговори
Mushmorok преди 12 години
БНС ги няма никакви, ВМРО са ***, които за пари биха отишли при всеки - това ли са националисти - не мерси!
110
0
 
1
 
! Отговори
Mushmorok преди 12 години
БНС ги няма никакви, ВМРО са ***, които за пари биха отишли при всеки - това ли са националисти - не мерси!
109
0
 
1
 
! Отговори
Stanly преди 12 години
Докато има телета ще има касапи ; кой каквото ще да мисли но всички пищещи тука са телета които си чакат касапа Болен Лидеров по му прилича да е ибрикчиа но за съжаление в България е касап : да се надчваме телетата един ден да станат бикове нищо друго не ни спасява
108
2
 
2
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Който е истински патриот - или БНС или ВМРО - други варианти не виждам.
107
2
 
5
 
! Отговори
Българин преди 12 години
105, 106 - не ми ползвай никът.Аз пък НЯМА да гласувам за Атака, поне не и докато тоя болен индивид не се махне. Две години тези *** като безгласни букви подкрепят антибългарската и промангалска политика на ГРОБ, макар тя да противоречи отвсякъде на предизборната и програма. Когато честните Българи се събрахме на протест срещу мангалският бандитизъм, Болен отиде да се бие с някакъв жерналист, чието единствено престъпление бе, че е турчин.Само симулират патриотизъм, никога вече Атака !!!