Сидеров: МВР работи с двоен стандарт при "Баня Баши"

От три производства две са на атакисти, обяви министър Цветанов
Обновена: 3 юни 2011 12:22 | 3 юни 2011 11:00,
153
Сидеров: МВР работи с двоен стандарт при "Баня Баши"
Снимка: Архив Булфото

„Целта от провокирания инцидент е постигната, дали едната, дали другата страна, но той е полезен реално и за ДПС, и за "Атака", заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов за сблъсъците между мюсюлмани и привърженици на "Атака" пред джамията в София.

По време на парламентарния контрол той отговори на въпрос на Волен Сидеров дали са установени мюсюлманите, нападнали участници в митинга на „Атака” при „Баня Баши“.

„Ще ви моля за обективност и детайлно обяснение на това – какво установихте до момента по време на разрешения митинг на „Атака” пред столичната джамия на 20 май. Активисти на „Атака” бяха нападнати от „мирно молещи се мюсюлмани” с тръби и камъни“, настоя Сидеров.

Цветанов отчете, че са образувани три досъдебни производства, две от които са срещу хора на „Атака“. По думите му обвинения са повдигнати срещу най-агресивните участници в сблъсъка.

„От проведените процесуално-следствени действия са установени: лицето, което се е намирало върху сервизно помещение на джамията, ритало тонколони и размахвало нож, лице, което е размахвало водосточна тръба, лице, хвърлило предмет по джамията, и други лица“, обясни силовият министър.

Още по темата

Човекът, който е ранил депутатката Деница Гаджева, остава неизвестен. Цветанов обясни частично свършената работа по конфликта с липсата на достатъчно доказателства и видеоматериали в началото на разследването.

Сидеров обвини министъра, че полицията действа с двоен стандарт.

„Има задържани само представители на „Атака”, а не от обратната страна. Каква е причината за двоен стандарт? Пред очите ни служителите освобождаваха т.нар. мюсюлмани, въпреки че те също участваха в сблъсъка – защо те бяха освобождавани още на място“, попита той.

„Нямаме никакъв мотив да прикриваме когото и да било. За нас е важно полицията да не бъде ползвана в политически говорения “, отговори Цветанов. Той призова да не бъде използвано МВР като страна в този спор.

„Колкото по-бързо затворим тази тема, ще бъде по-полезно за всички, които участваме в политическия живот“, категоричен бе министърът.

Всички факти и обстоятелства се докладват на Софийската районна прокуратура. Разследването продължава, припомни Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
2
 
2
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Мушморок,- В ТУРЦИЯ ЕДНА ДЖАМИЯ СЕ СТРОИ КОГАТО ИМА 30 000 РЕГИСТРИРАНИ МЮСУЛМАНА...
85
5
 
6
 
! Отговори
Предварително благод преди 12 години
Предварително благодаря на българските избиратели, че през есента ще ни отърват от пожарникаря, от ЕТ "герб" и от а,така!
84
0
 
2
 
! Отговори
Хей rumen221-чо.. преди 12 години
Абе Руменчо, отдавна не си копирал някои безумен текст :)
83
0
 
2
 
! Отговори
Do rumen221 преди 12 години
I bez tova ne sym ochakval edin atakist da ima um za poveche ot edna tema
82
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В България има най-много джамии на мюсюлманин от цяла Европа. Даже в Турция се падат по малко. На 1 джамия в Турция се падат 915 мюсюлмани, а в България - 625...
81
3
 
2
 
! Отговори
насилие срещу нацият преди 12 години
В комплект с "а,така", трябва да бъде забранен със закон и ЕТ "герб". За насъскване на етническа омраза и за практикуване на политически мотивирано насилие срещу нацията!
80
0
 
3
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели, Да видим какво пише в Конституцията на България за правата на гражданите: - Чл. 57. (1) Основните права на гражданите са неотменими. (2) Не се допуска злоупотреба с права, както и тяхното упражняване, ако то накърнява права или законни интереси на други.Чл. 58. (1) Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите. (2) Религиозните и другите убеждения не са основание за отказ да се изпълняват задълженията, установени в Конституцията и законитеКакво е положението в България- В България има 50 000 ревностни мюсулмани и 1 000 000 ревностни християни, да де ама и 5 240 000 атеисти и деца, които не осъзнават що е религия и атеизъмКакво е положението в София:- Има около 300 ревностни мюсулмани, около 100 000 ревностни християни и още 1 300 000 атеиста и децаКотституционен извод:- Дори тези 300 мюсулмана и да имат право да бъдат призовани с глас (не със стереоуредби) от ходжите за молитва, щом НАРУШАВАТ ПРАВОТО НА 1 400 000 АТЕИСТИ И ХРИСТИЯНИ в София, да не бъдат призовавани за ислямски молитви (на празник да, но не и по пет пъти на ден), то по Конституция, следва ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ ТОВА СИ ПРАВО ИЛИ ДЪРЖАВАТА И ОБЩИНАТА ДА ГИ ЗАСТАВИ да уважават правата на другите!!! - Да се поставят високоговорители на джамия, нещо дето го няма в Корана, е ПОДШУШНАТО НА ХОДЖАТА ОТ ДЯВОЛА!!!АЙ ШАЙТАН!!!
79
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Грехота е да не знаеш името на следващия президент на България - казва се ВОЛЕН СИДЕРОВ. Това е най - смелия политик в България.
78
0
 
1
 
! Отговори
Mushmorok преди 12 години
Както е известно, 99,8 % от населението на Турция изповядват исляма. 70 273 130 млн. души в Турция имат на разположение около 80 000 джамии с цел изповядването на своята религия. Средно една джамия в Турция обслужва 878 вярващи, а в България една джамия обслужва 557 души, или казано по друг начин - ако в Турция за 865 423 мюсюлмани са изградени 985 джамии, то в България за 865 423 мюсюлмани са изградени 1500 джамии! В християнска и европейска България на глава от мюсюлманското население се падат
77
0
 
1
 
! Отговори
до Стефан преди 12 години
Според мен Стефчо, на теб доста по-важни неща не са ти също така ясни... За съжаление де, тъй като не ми е приятно да виждам от коментарите тук, че сънародниците ми паднаха в капана, който им организираха едни хора дето си правят реклама (част от тях ненормални)..
76
0
 
2
 
! Отговори
Иванка преди 12 години
Кажете ми нормално ли е този който се защитава да бъде обвиняем а този който го напада да е свидетел.Каква е тази съдебна система,има ли изобщо такава която фунционира както трябва а не в полза на лични интереси.
75
2
 
5
 
! Отговори
Атака преди 12 години
Ако турците не наглееха и някой ако си беше свършил работата по-рано, да се махнат тези говорители, то нямаше да се стигне до такива действия!А това, че полицията гледа нещата с двоен стандарт, то е ясно от самосебе си - полицията е РЕПРЕСИВЕН огран, а не такъв в полза на правда и на народа!Полицията служи за власт имащите и богатите, а армията служи на народа!
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе ти не си добре, с голи ръце срещу нож ... 100 от атака срещу 200 от джамията :? Как ще нападнеш повече хора от теб
73
0
 
1
 
! Отговори
кучемраз преди 12 години
да но цветанчо бъде чаламбосан във ***!
72
0
 
1
 
! Отговори
Брато преди 12 години
Каквото и да е търсел, каквото и да е викал - ако на теб ти отраж част от ухото, ще видя после какво ще разправяш. Всеки си мисли, че на него няма да му се случи. Как не пита, защо оня който го е сторил е бил въоръжен в молитвеният им храм а ? Адвокат ли му стана ?
71
0
 
1
 
! Отговори
до rumen221 преди 12 години
Давай Руменчо - имаше нужда от една латерна тук..:)
70
1
 
1
 
! Отговори
Стефан преди 12 години
Не ми стана ясно защо полицията блъскаше само симпатизантите на Атака а мюсюлманите бяха леко избутвани назад...Това не е ли двоен стандарт ми кажете за едните грубо отношение а за другите едва ли не закрила...
69
2
 
4
 
! Отговори
До Брато 64 преди 12 години
Кой копае гроб другому сам пада в него.Отишъл е да нарани мюсюлманите сам се е наранил
68
4
 
3
 
! Отговори
до Брато-то преди 12 години
Според мен на "момчето" му липсва част от мозъка.. Ако ти беше там и беше чул тези "момчета" какво крещят и ако беше видял какво правят, щеше да си абсолютно съгласен с мен! :) Майка си ли е търсило това момче?.. Не е ясно...
67
0
 
1
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
63-ти,Когато една и съща тема се повдига десет пъти, нали не очакваш да имам десет различни мнения...!!!