Сидеров: МВР работи с двоен стандарт при "Баня Баши"

От три производства две са на атакисти, обяви министър Цветанов
Обновена: 3 юни 2011 12:22 | 3 юни 2011 11:00,
153
Сидеров: МВР работи с двоен стандарт при "Баня Баши"
Снимка: Архив Булфото

„Целта от провокирания инцидент е постигната, дали едната, дали другата страна, но той е полезен реално и за ДПС, и за "Атака", заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов за сблъсъците между мюсюлмани и привърженици на "Атака" пред джамията в София.

По време на парламентарния контрол той отговори на въпрос на Волен Сидеров дали са установени мюсюлманите, нападнали участници в митинга на „Атака” при „Баня Баши“.

„Ще ви моля за обективност и детайлно обяснение на това – какво установихте до момента по време на разрешения митинг на „Атака” пред столичната джамия на 20 май. Активисти на „Атака” бяха нападнати от „мирно молещи се мюсюлмани” с тръби и камъни“, настоя Сидеров.

Цветанов отчете, че са образувани три досъдебни производства, две от които са срещу хора на „Атака“. По думите му обвинения са повдигнати срещу най-агресивните участници в сблъсъка.

„От проведените процесуално-следствени действия са установени: лицето, което се е намирало върху сервизно помещение на джамията, ритало тонколони и размахвало нож, лице, което е размахвало водосточна тръба, лице, хвърлило предмет по джамията, и други лица“, обясни силовият министър.

Още по темата

Човекът, който е ранил депутатката Деница Гаджева, остава неизвестен. Цветанов обясни частично свършената работа по конфликта с липсата на достатъчно доказателства и видеоматериали в началото на разследването.

Сидеров обвини министъра, че полицията действа с двоен стандарт.

„Има задържани само представители на „Атака”, а не от обратната страна. Каква е причината за двоен стандарт? Пред очите ни служителите освобождаваха т.нар. мюсюлмани, въпреки че те също участваха в сблъсъка – защо те бяха освобождавани още на място“, попита той.

„Нямаме никакъв мотив да прикриваме когото и да било. За нас е важно полицията да не бъде ползвана в политически говорения “, отговори Цветанов. Той призова да не бъде използвано МВР като страна в този спор.

„Колкото по-бързо затворим тази тема, ще бъде по-полезно за всички, които участваме в политическия живот“, категоричен бе министърът.

Всички факти и обстоятелства се докладват на Софийската районна прокуратура. Разследването продължава, припомни Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
5
 
8
 
! Отговори
FIAT преди 12 години
АТАКА ПОБЕДА!!!
65
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мюсюлманите в България имат най-много джамии от целия християнски свят! Братя идва ново турско робство! Волен е прав, трябва да го подкрепим
64
1
 
3
 
! Отговори
Брат преди 12 години
Също така в Корана пише, че ако неверника не мине в правата вяра - посечи го !!!!
63
3
 
7
 
! Отговори
.. преди 12 години
АМА ЦВЕТАНОВ ОЩЕ ПО-ИЗВЕСТЕН КАТО НАЙ-ГРОЗНИЯ МИНИСТЪР В ЦЕЛИЯ СВЯТ ТАКА И НЕ ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСА ЗАЩО НЯМА ЗАДЪРЖАНИ МЮСЮЛМАНИ, ЗАЩО МОМЧЕТО КОЕТО БЕШЕ ЗАДЪРЖАНО ТРЯБВАШЕ ДА МИНЕ ПРЕЗ ОНИЯ МАЙМУНИ?? МВР - НА *** СИНОВЕ! РОДООТСТЪПНИЦИ И ***.
62
2
 
10
 
! Отговори
Брато преди 12 години
Знаете ли например, че момчето което е арестувано от атакистите има 15 см прорезна рана на главата и му липсва част от ухото. А сега ако ми обясни Цв Цв как така няма двоен стандарт, да те нарежат и да пускат тоя който ти го е сторил.
61
2
 
2
 
! Отговори
Do rumen221 преди 12 години
copy pastecopy pastecopy pastecopy paste...........copy paste
60
0
 
8
 
! Отговори
Държавен служител преди 12 години
ГЕРБ (Гастро - езофагиална рефлуксна болест, лекува се с операция)
59
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Кучемраз - не си измисляй - правоверните признават Христос за пророк и в ислямът е залегнало уважението към християнството. В Коранът е написано: "В домът на Иса (сиреч църквата) с оръжие не влизай !!!"
58
0
 
1
 
! Отговори
Mushmorok преди 12 години
Само АТАКА се обяви против намаляване на уседналостта на 4 месецаУседналостта за изборите тази есен падна на 4 месеца. Против това скандално решение на парламента за промяна в изборния кодекс вчера се обяви единствено АТАКА. "Този път инициатор за изборния туризъм, за съжаление ще бъдат не само БСП и ДПС, но и ГЕРБ", заяви зам.-председателят на Народното събрание от АТАКА Павел Шопов по повод приетото решение. Изненадващото предложение направи Искра Фидосова, шеф на правната комисия в НС,
57
3
 
6
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Прав е, колкото и да не съм съгласен с провокацията пред джамията !!! Атакистите са арестувани, а от другата страна всички са "неизвестни извършители"... нищо, че цяла България ги видя по телевизията !!!Ето как т.нар. "държава" сама насърчава етническата и религиозна омраза - едните се арестуват, за другите законите не важат.Но - министър на вътрешните работи - Цецо *** - главен прокурор - мръсният хомосексуалист Велчев - какво очакваме?
56
3
 
4
 
! Отговори
Brato преди 12 години
Искам да Ви каза, че ако не бяха от Атака и това няма да се случи. Писка ми нищо да не случва в тая държава, всички са мишки и гледат да си карат по стара му. Искате да ми кажете, че след протестите срещу горивата и последвалото спадане на цените е случайност. Просто прекалено много си мълчим !!!!!! Добре, че има такива като Атака. Поне не ги е страх да измезнат и да си кажат нещата, а и както се вижда след това постигат нещо. Какво постигнаха останалите ? глад, мизерия, кражби, проституция ...
55
0
 
8
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Дори и Воленчо, да преиграва....:- Според Корана минаретата не са задължителни..., за мюсулмански храм..., та камо ли използването на високоговорители... Според Библията, от която е преписан Корана, и ревностните християни се молят по 5(пет) пъти дневно, какво ще стане, ако Камбаните бият ВСЕКИ ДЕН ПО ПЕТ ПЪТИ- За ползването на тротоара се плаща - тротоарно право на общината..., а джамията не плаща- Около една трета от стелажите за обувки бяха празни, а на тротоара на 20.май, имаше тридесетина души, които спокойно можеха да са в сградата на джамията...и признаха на журналист, че са от МОМЧИЛГРАД И КЪРДЖАЛИ Доста отдалече са дошли за петъчна молитва с ножове- От директния репортаж на канал 3 се чу ясно, че Имама ТРИ ПЪТИ моли мюсулманите ДА ВЛЯЗЯТ В ХРАМА ЗА МОЛИТВА, но тридесетината ислямисти, водени от случайно дошлия в този ден г-н Юзеиров, не влизаха и продължаваха да ХВЪРЛЯТ КАМЪНИ И ТОЧАТ НОЖОВЕ пред джамията!!!- От прякото излъчване се виждаше, че пръв удар с юмрук И ВОДОСТОЧНИ ТРЪБИ (складирани в джамията) нанасят мюсулмани, в последствие арестуваха атакист..., а задържания мюсулман бе пуснат от полицая- Докато траеше неразборията НЯМАШЕ ПАЛЕЖИ!!! Едно килимче беше запалено доста СЛЕД като Сидеров призова митингуващите да отидат пред парламентаи те напуснаха градинката!!!И в същото време:- Удариха в главата с камък български депутат, според ДПС И какво от това- Лошото е, че Президентчето ни в същия момент случайно беше в Кърджали..., на поклонение пред местния кмет... - Хубавото е, че г-н Омеров (Алексей Петров), СПРЯ ПАРИТЕ за Атака и ги прехвърли на НОВАТА ПАРТИЯ НА ТЕЛЕВИЗИЯ "Скат"...- А и, да видим откъде Първанов ще извади пари за партия?!?!?! Дали и той ще ги получи от ковчежника на ДПС г-н Омеров (Алексей Петров)???Кой ще отговори...
54
1
 
7
 
! Отговори
кучемраз преди 12 години
ИЗЗАД ПОЛУМЕСЕЦА НАДНИЧА ЗВЕЗДАТА НА ДАВИД ГОТОВА ДА УНИЩОЖИ БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯОт векове датира топлата турско еврейска дружба, която е била и е като слънцето и въздуха за всяко живо същество , както би казал чичко Димитров в лицето на Ататюрк . И това не е никаква новост, но затова пък е табу . Тази вековна дружба пряко касае българите , защото от нея ние само злини сме видели . Но да я караме подред . Знайно е от българската история , че двама от най- некадърните царе на България , преди падането ни под турско иго, са Иван Александър и Шишман . Иван Александър е женен за еврейка и чрез нея Синедрионът , който по онова време е намерил убежище в Константинопол му е дърпал конците , точно както в наше време ционисткото лоби от Вашингтон /Буш, Гейтс, МВФ, СБ, респективно Ротшилд и Ко/ дърпа конците на Станишев /украински евреин/ и на агент Гоце /българомохамеданин по рождение/ . Жалкото царче Шишман пък си е чист евреин , според Талмуда , понеже майка му е еврейка . Едва ли е тайна за честните историци , че инвазията на Османската империя , през Балканите към християнската Западна Европа е финансирана от венецианските търговци синоним на еврейската олигархия по онова време . Обобщен образ на тази олигархия срещаме у Шекспир в лицето на Шейлок .В казионните учебници по българска история никъде няма да намерите подробности за това как е паднало Търново . Твърде любопитни неща по въпроса обаче може да се открият в един гръцки летопис от 14 в . т . 6 , както и в две енциклики на двама римски папа, Урбан VI и Бонифаций IX , които ще ви преразкажа . След тримесечна безрезултатна обсада на Търново , султан Баязид дал заповед за отстъпление . Някой си евреин Лазар Коен , агент на Синедриона открадва ключовете на града чрез съучастника си евреина Хасон и ги предава на евреина Челеби Сюлейман . Така на 17 юли 1393 г . турците нахлуват в Търново и започват клането . Поразен патриарх Евтимий заклева Баязид в името на майка му клането да престане . И той го спира . Заради тази си човечна постъпка Баязид го привикват в Константинопол от венецианските търговци . На негово място тази пасмина изпраща злодеят Челеби Нафталион чак от Венеция , пак евреин , плюс още трима евреи : Рахамим Асеов , Хаим Йерохам и Давид Леви . И клането на православните християни от Търново продължават като Нафталион все повтарял пред дръвника : Помоли твоя бог, може би той ще те спаси . !Когато през 2005 г . правих интервю с бележития историк любител на тлъстите хонорари / според колегата му и съпартиец, Андрей Пантев /, Божидар Димитров го попитах дали му са известни по горе цитираните исторически източници и защо тези факти ги няма никакви в учебници по българска история ,същият намалко да се задави със залък от принцесата, която ядеше /бил имал язва и затова редовно трябвало да се храни / , скокна , па се провикна :Защо искате да ме скарате с евреите ! Явно добре знаеше, че никак не е здравословно, нито за живота му, нито за кариерата му престъпването на световното табу по т. нар. еврейски въпрос . Днес четем за негативите от какви ли не проекти/най модерната дума в медиите / като Джейлан , Фуат Гювен, Сюзер холдинг , Целхарт , МАПА Ченгиз Суди Йозкан , Кастамону Ентегре , Шише джам и т . н. , които със своето присъствие в България я превръщат от държава в територия подлежаща на разпокъсване /вж . Косово и т. нар . Македония / и най наивно, при това, и толерантно , пък и не антисемитски /опазил ни Бог!/ си мислим , че става въпрос за турци и турски капитали . Чрез които територията България ще се превърне в турска провинция . Ядец ! Определено считам , че собствениците на тези проекти са или евреи с турски имена , или реално капиталите са собственост на евреи, чиито имена не знаем .В това няма нищо чудно , след като е добре известно , макар и мощно скривано , че самият баща на турците известен като Ататюрк е всъщност солунски евреин . А Солун пък е най еврейския град на Балканите и цяла Югоизточна Европа. Друг въпрос е , че според гръцкото законодателство никой не може да бъде гръцки гражданин , ако името му не е гръцко ...Колкото до въпроса, защо пък евреите трябва толкова силно да ни мразят, че искат да ни съсипят не само държвата ни , но и да ни ликвидират като етнос, чрез инструментариума МВФ и СБ , то отговорът трябва да потърсим в историята на Волжка България . Точно тя е онзи фактор, който съсипва единствената еврейска държава през средновековието Хазарския хаганат . За никакъв княз Святослав Игориевич и дума не може да става, че уж той бил съсипал хазарите понеже 1 млн . кв . км от бившия хазарски хаганат след разгрома му става част от Волжка България , а не от някаква си там Киевска Рус . Междувпрочем Киев е основан и носи името на брата на кан Кубрат , Шамбат Кий .
53
2
 
9
 
! Отговори
кучемраз преди 12 години
Почти никой Християнин не знае, че минарето на всяка джамия в света надава ПЕТ пъти на ден своя грозен вой срещу нашия Господ, Бог и Спасител Иисуса Христа! Срещу Християнската Вяра и Изповедание! И срещу самите Християни, които за мюсюлманите са "неверници", които трябва да бъдат обърнати в "исляма" - в покорство! Почти никой Православен Българин не знае, че и минарето на безсрамно останалата в София джамия вие същото. Вие го също ПЕТ пъти на ден! Вие го срещу храмът Света Петка, в чийто свят олтар е бил погребан Апостолът на нашата борба за освобождение от турско-ислямското робство, Иеродякон Игнатий Васил Левски! Вие го срещу Президентството и Министерския съвет на България! Вие го в центъра на Столицата на Православните Българи! Вие го в лицето на всички, които бързат да забравят своята Християнска Вяра, Български Род и Отечество! Вие го в сърцата на всички, които заради европейски облаги, политически и бизнес интереси продават душите си на дявола и му служат с най-продажната дума на уста - толерантност! Тази толерантност, с която Турция ислямизира Европейския съюз и сега най-нагло иска да стане негов пълноправен член. Толерантност, която за самия ислям означава аdhan (адхан) - ислямският вой за молитва и война с неверниците! Вой, който ПЕТ пъти на ден се носи от високоговорителите на минаретата в цяла България! Вой, който никой не разбира, защото е на езика, на който е говорил Мохамед. Този, който отрича нашия Господ Иисус Христос, Спасителната Вяра в Него, Светото Му Рождество, Кръстна смърт, и Възкресение! А признава и налага навсякъде по света с кръв, война и асимилация своето божество аллах и покорството към него наречено ислям! Божество, на което след петстотин годишно робство ние отново толерантно трябва да се молим. Всеки ден по ПЕТ пъти, слушайки ето този вой от минаретата на джамиите, изникнали като гъби след европейския дъжд от проекти за религиозна толерантност, в нашето Православно Отечество: транслитерацияизрежданеПревод на български езикAllahu Akbar4xалах е най-великияAsh-had an la ilaha illa llah2xзаклевам се, че няма друг бог освен алахاAsh-hadu anna Muħammadan rasulullah 2xзаклевам се, че мохамед е пратеника на алахHayya 'ala-salahh2xела да се молишHayya 'ala 'l-falah2xела да се преклониш As-salatu khayru min an-nawm2xмолитвата е по-добра от сънاAllāhu akbar2xалах е най-великияLa ilaha illallah1xняма друг бог освен алах Знаейки това аз не съм толерантен към дявола и към тези, които му служат, и които воюват с моя Бог, Вяра, Народ и Отечество! Знаейки това, аз не съм толерантен към исляма, към мохамеданите, които го изповядват. Към техния вой за молитва и война с Християните моите Православни братя и сестри! Както и към тяхното нагло, цинично и показно разпъване на молитвени килимчета, извън джамията им, в центъра на Столицата на моята Православна България! Затова аз подкрепям напълно протеста на ПП Атака и на всички Православни Истинни Българи, които не на приказки, а по дела изискват спиране на озвучителните устройства на минаретата на джамиите в България! Защото ние, Православните Християни не налагаме с високоговорители на никого своя Господ и Бог Иисус Христос. На никого не крещим своят Символ на Вярата. Никого не задължаваме да ходи на молитва в храма Божий. Ничия свободна човешка воля не принуждаваме да приеме нашата Вяра! Защото Тя е Свобода, а не ислям (от араб. салям - покорство)! Именно затова не само трябва да се прекратят категорично, еднозначно и повсеместно по територията на България новините на турски език по Националната телевизия. Именно затова не само трябва да се закрие етническата про-турска и про-ислямска партия ДПС. Именно затова не само трябва да се премахнат озвучителните уредби от минаретата на джамиите в България. Но и трябва да се забрани строежа на джамии и минарета, включително и да се разрушат тези, които се използват само като високоговорители на исляма в стотици населени места в България! Така, както сториха гражданите на най-европейската държава в Европа конфедерацията Швейцария Затова и моето сърце прегръща всички българи, които встъпват в битка за Светата Православна Христова Вяра и Свобода на Българското ни Отечество! Имайки знамето на победата на нашите национални герои: За ВЯРА и СВОБОДА! И помнейки думите на свети Григорий Богослов: По-добре битка, отколкото мир, който ни отдалечава от Бога! Но в същото не мога да приема лукавството на онези българи, които все още се ослушват какво да сторят и сърцето ми вика от болка: Докога ще търпите бруталната религиозна пропаганда и манипулация на исляма в Българската ни държава? Докога ще търпите публичното нарушаване на Човешките ни, национални, европейски и конституционни права и свободи? Докога ще търпите демоничните хули против нашия Господ и Спасител Иисус Христос и Православната ни Християнска Вяра? Докога ще търпите ислямския вой за молитва и война с Християните в Православна Християнска България и Европа, българи и европейци? ДОКОГА ЩЕ ВИЯТ МИНАРЕТАТА...?
52
0
 
5
 
! Отговори
Плуто до 36 преди 12 години
А викането от минарета, колениченето по килими, да не би да е традиционно по тия места? Това са ислямски шериатски, арабски и други разбирания и те се насаждат с коварство и наглост от столетия. та всеки нормален очвек акто го чуе и види и му се повдига от тия неща - врява, ревове от минарета, колони, джамии. тук тия неща са ни писнали от столетия. А сега ги раздвихрят отново. тия провокации са за дестабилизиране на България и разцеплението и и се дирижират и от Анкара, Иран, Арабските емирства.
51
3
 
2
 
! Отговори
до Уточнение!-то :) преди 12 години
Да бе, така е! Всъщност, те тези толкова възпитани и кротки хора от Атака, просто си разглеждаха забележителностите на София и снимаха с фотоапарати, докато глутницата разярени ислямски екстремисти, бомбаджии, с ножове, брадви и моторни резачки ги нападнаха неочаквано! Дано сега да спиш спокойно или да дремеш спокойно остатъка от петъчния работен ден :)
50
4
 
7
 
! Отговори
Mushmorok преди 12 години
Истината е, че само Волен и АТАКА показват и дават решения на наболелите проблеми на България, затова всички се обединиха срещу него! ГЕРБ купиха 3-*** депутати от АТАКА за по 200 000 лева на година, ДПС, БСП и Сините искат да закрият АТАКА, а всички те не знаят, че с действията си правят АТАКА ПО-СИЛНА!
49
2
 
7
 
! Отговори
Стареца преди 12 години
Всички видяха на репортажа как "мирен" мюсюлманини удари човек от Атака и втория му отвърна, но полицията арестува само единия - човека от Атака. Не съм Иван Вазов е нямам думи за такова поведение на органите.
48
2
 
4
 
! Отговори
Mushmorok преди 12 години
Дано онзи физкултурник се вземе в ръце и арестува няколко от ислямистите отговорни за боя!
47
3
 
5
 
! Отговори
кучемраз преди 12 години
Има сериозна опасност за сухите ануси на ибрикчиите в България да бъдат овлажнени от турски к_урове!Организирайте световна инициатива под мотото ,,Спаси сухия ***-сложи банан в ***,,в рамките на 1 час всички *** по света да си пъхнат бананите в задниците си.Организира се от българското гей дружество,,Джемини,, и турската ибрикчийска организация,,десет малки педерастчета,,