Ще блокират ли сметките на Столична община?

Фандъкова трябва да плати 12 млн. лв. за отчуждени имоти
Обновена: 27 юли 2011 12:58 | 27 юли 2011 10:46,
49
Ще блокират ли сметките на Столична община?
Снимка: БTA

В момента има голям скандал с отчуждаването на терените в София, заяви премиерът Бойко Борисов пред TV7.

Той обясни, че има опасност сметките на Столичната община да бъдат запорирани, защото общината е осъдена да плати 12 млн. лв. по отчуждителни процедури за земи около бул. "Тодор Каблешков".

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова ще докладва за проблема на днешното заседание на Министерския съвет, съобщи още Борисов.

"Какви са тези съдии, които са дали и сa осъдили общината за няколко имота на Тодор Каблешков за 12 млн. лв. при отчуждителни процедури", възмути се премиерът.

В момента има опасност да се запорират всички сметки на общината, защото трябва да плати на няколко хора имотите, допълни той.

Обезщетенията за отчуждаване се отнасят за бул. „Данаил Николаев” и надхвърлят два пъти направената първоначалната оценка, коментира Фандъкова и обеща повече информация в късния следобед.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма такъв цирк не ми харесва решението на съда не го изпълнявам. След като има решение на съда Общината както и всеки друг е длъжен да го изпълнява. Да и аз искам обезщетенията за имоти да са по малки и нашите пари да се дават за строителството на нови булеварди, но дали ни харесва или не едно съдебно решение се изпълнява.
47
2
 
2
 
! Отговори
Калина преди 12 години
Щом Фандъкова и Борисов са се заели със случая, значи всичко ще бъде наред!
46
1
 
3
 
! Отговори
Мария преди 12 години
Ще се извършат съответните проверки и ще се установи дали наистина сумите за обезщетение са толкова големи, но силно се съмнявам, че те реално са такива. Само малко търпение да имаме!
45
3
 
2
 
! Отговори
k преди 12 години
Има си регламент и Фандъкова го спазва! Доказателство, че общината работи прозрачно!
44
2
 
2
 
! Отговори
g преди 12 години
А я се замислете, какво би означавало, ако Фандъкова преведе парите, понеже такава е съдебната заповед! КОЙ ТРЯБВА ДА ГИ ДАДЕ???????? Аз и вие!!! Та мисълта ми е, че всъщност трябва да сте благодарни и да оценявате усилията й!
43
1
 
6
 
! Отговори
НСС преди 12 години
Хм, нали законите трябвало да се спазват от всички, ББ е цитиран в няколко статии от днес по повод драмата с Лукойл. Щом го е казал, значи ще трябва да спазва законите и решенията на съда. ББ, аре бе бате, спри се, ще се разболееш и после какво ще правим без бащицата...
42
1
 
5
 
! Отговори
NA преди 12 години
Дано не ги блокират че става лошо, а искам да попитам дали са си доказали имотите хората.
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А лихвоточките кога ще изплатят?
40
3
 
12
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
Бибитко защо се обажда? Нали вече не е кмет или нещо бъркам?
39
1
 
12
 
! Отговори
до 38 преди 12 години
Това не са ливади! Има си път и инфраструктора. Минават тролеи, автобуси. Има спирки и т.н.
38
3
 
9
 
! Отговори
минаващ оттук преди 12 години
Ами като правят инфраструктура след строежите.Да се оплаче на подопечния си архитект - ако се издаваха разрешения за строеж след наличен път, цената на ливадата за пътя не би била толкова висока, или ако биха искали толкова - би се строяло в друг район до спадане на обезщетенията!
37
5
 
22
 
! Отговори
zzz преди 12 години
Тази кокошка с учителско образование веднага тича да се оплаква на господаря си. И той веднага вдига патардия. Безсмислено - Фандъкова ще е кмет само още 2-3 месеца! А и Борисов доста ще трябва да се замисли след резултатите от есенните избори.
36
6
 
21
 
! Отговори
ХАХАХАхо преди 12 години
След мандата - на съд и у панделата. И конфискация на имоти, банки, апартаменти, влогове и т.н. Та се сетих - по едно време Тиквата се дуеше, че имал диск с имотите и влоговете зад граница! И квооо? ХАХАХАХАХА
35
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Клеопатра, да не пропуснеш, че и Аспарух е виновен. ГЕРБ никога не греши!
34
7
 
23
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Пак избирайте лаладжии за кмет. Не разбрахте ли до сега, че герберите НИКОГА не са виновни! Те просто не знаят за какво става дума и поради липса на елементарно образование си мислят, че щом са го казали, нещото автоматично се брои за свършено. Същото е и с правителството. Ще създадем комисия, ще направим план, ще... и ХОП нещото се направило само! Да, ама само на думи!!!
33
4
 
20
 
! Отговори
Boyan преди 12 години
Дано запорират да видят, че не са най-големите в тая държава!
32
5
 
28
 
! Отговори
nono преди 12 години
след като взимаш имоти плащаш бе тикво.така е по целият свят.а боко какво ще каже по случая с екуест на която отнеха чистенето в софия и общината е осъдена да заплати 140 милиона евра.тогава тиквата къде ще плаче.съсипаха всичко.
31
0
 
30
 
! Отговори
Национализация! преди 12 години
Ало, това се правеше и от Бай Тошо.Даже оценките са ниски. Всеки на който му е отнето имущество трябва да съди общината до дупка. Как така ти вземат имота за 2 лева?Има конституция и там пише за някакви права и частна собственост :)), четете господа управляващи.
30
1
 
27
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
всички фишове за КАт за винетки и всички държавни такси минаваха през банката на цветелинка бориславова!плащаш парите и плащаш допълнително на банката че си ги внесъл!защо при внасяне на пари да плащам допълнително2теглиш пари плащаш по 2лв навсяко теглене от банкомат,,по тошово време получавахме паритена ръка и не плащахме нищо но сега как да подпомагаме частните банки и те да хранят милионерите..
29
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредния спукан розов гербов балон