Фандъкова готви проекти за спортни зали в училищата

Строежът им започва от следващата година
20 мар 2012 16:53, Красимир Ангелов
8
Фандъкова готви проекти за спортни зали в училищата
Общината ще подготвя проекти за спортни зали в дворовете на общинските училища. Снимка: БТА

Столичната община ще подготви типови проекти за изграждането на спортни зали в дворовете на общинските училища, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

По думите й работна група, начело на която е главният архитект на София - Петър Диков, вече разработва тези проекти, а още следващата година ще започне изпълнението на някои от тях.

Фандъкова присъства на откриването на две зали за скуош в район "Слатина", в които са инвестирани 284 хиляди лева. По-голямата част от средствата са от общинския бюджет, а по-малката сума - от Министерството на спорта.

Залите ще могат да се използват за тренировки по редица други спортове.

Фандъкова посочи, че за миналата година общината вече е ремонтирала 80 училищни салона и 20 спортни площадки в училищата.

По думите й предстои ремонт на спортния салон на училището в кв. "Суходол", ще се разширява и съществуващия салон в Първа английска гимназия.

Фандъкова добави още, че предстои строителство на спортен салон за Френската гимназия, както и ремонт на басейна и салона в училище в кв. "Овча купел".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След като раздадоха на свои хора междублоковите пространства и терените до булевардите.Решиха и на училищните дворове да посегнат.
4
1
 
7
 
! Отговори
БОБ преди 12 години
Какви спортни зали, бе? Ние нация от спортисти ли ще ставаме? Ами защо не направят нещо за децата, на които им се учи повече - например задълбочаване на обучението, стипендии и други стимули, като организиране на състезания, изяви... Спортни зали?! Може да са ***, но да спортуват! И кой ще ни управлява след 20-30 години? Спортистите ли? Ужас!!!
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някой спомня ли си, че преди 7 години един "генерал" стана кмет с обещание да построи завода за ***? Къде е "генерала", къде е завода? Пак му пречи правителството. Безскрупулни лъжци.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако не се лъжа тази хубавица от снимката е кметица на София. Поради каква причина сме уведомявани всеки ден какво точно си мисли да прави госпожата?" Сега ще ударя печат, днес ще се почеша, утре може би да отида да се поразходя, между другото ще видя и цените в мола" Кому е нужно това? Цялата политика на ГЕРБ е такава. Накрая не можем да разберем какво си мислят, от какво се отказват, какво приемат, какво изобщо правят. И най-вече каква е ползата за нас.
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"...типови проекти за изграждането на спортни зали в дворовете на общинските училища, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова. ."Че то в София училище без физкултурен салон - няма!Въпросът е, в какво състояние са те и отговарят ли на елементарни хигиенни изисквания - напимер бани, топла вода.Пак едни хора, трябва да вземат едни пари-нали?Тотално съсипаха НДК , но построиха нова Арена Армеец. Къде Киро на кирия.За кого ще са достъпни залите, безплатни ли ще са? или някой просто ще гепи двора на