Правилата за паркиране влизат в сила, отсече Тошев

Протестиращи срещу Синята зона заплашват с гражданско неподчинение
Обновена: 27 авг 2012 17:22 | 27 авг 2012 17:19,
97
Правилата за паркиране влизат в сила, отсече Тошев
Тошев беше категоричен, че исканията на опозицията не могат да се изпълнят. Снимка: архив Булфото

Отмяната на наредбата за паркирането не стои на дневен ред, категоричен бе председателят на транспортна комисия в Столичния общински съвет Радослав Тошев на извънредно заседание на комисията.

Заседанието беше свикано заради несъгласието на опозицията и граждански организации с новите правила за платено паркиране в центъра на столицата. По думите на Тошев исканията за отмяна на БСП не мога да бъдат изпълнени, защото това ще върне хаосът с паркирането.

Според председателя на транспортната комисия някои от наредбите са “революционни“ за България, но те се прилагат отдавна в Европа и по света. По думите на Тошев целта на новите правила е да затруднят ползването на частни автомобили за сметка на пешеходците.

Още по темата

Според него процедурата за издаване на винетен стикер за паркиране на живущите в центъра е облекчена значително и от осем документа, те са сведени до три.

Общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки също се обяви за премахването на стикерите за платено паркиране и предложи те да се плащат по себестойност - “няколко стотинки“.

Радослав Тошев предложи да се отнеме привилегията на общинските съветници да паркират в "синята зона". От своя страна Георги Свиленски от БСП обвини ГЕРБ в популизъм.

На извънредното заседание присъстваха и представители на гражданско движение ДНЕС и на Facebook групата “Не на данък паркинг за живущите в зоните с платено паркиране“. Двете групи обаче се разминаха във вижданията си за бъдещето на платеното паркиране.

Право на живущите в центъра да паркират безплатно пред дома си, както и служебният абонамент да бъде до определен час – само докато хората са на работа, предлагат протестиращите от Фейсбук групата.

Предложението предизвика бурна реакция в общинските съветници. „На 11 домакинства в центъра има едно паркомясто. Няма как предложението да се реализира”, каза председателят на транспортна комисия Радослав Тошев.

От своя страна гражданите заплашиха с гражданско неподчинение. Те заявиха, че ще блокират пътни артерии, но без да пречат на градския транспорт.

Според представителите на гражданските има два изхода от ситуацията – или столичният кмет Йорданка Фандъкова да върне наредбата в транспортната комисия или  извънредна сесия на Общинския съвет, на която да се отмени наредбата и гратисният период, докато се произнесе съдът.

Недоволните граждани дори заплашиха да изгорят колите си в знак на протест срещу “рекета“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
3
 
! Отговори
до 46 преди 11 години
Така е брат!Ама ти нали не си безсмъртен?!Като скочи раята,докато им обясниш са ТЕ ОБЕЗГЛАВИЛИ!Та моли се да не си там и да не кажеш нещо ''грешно''.Не,че ще е,но докато го разберат си изгнил..
35
0
 
8
 
! Отговори
до 14 преди 11 години
Окей бе брат, воювай, ама с псувни по интернет и улицата до никъде няма да стигнеш, и с протести не става. Трябва човек да има достъп до някаква реална власт първо. Всички, които са горе - статуквото ги устройва идеално, а ти ако си мислиш, че ще ги стрешнеш като излезеш на улицата - много се лъжеж. Полиция / армия, само да решат ще те смачкат. Замислял ли си се, че нищо не се променя, защото всъщност тези, които РЕАЛНО ни управляват са все едни и същи и повечето от тях даже не си ги чувал?
34
1
 
19
 
! Отговори
Мутроландия преди 11 години
Проста мутра на снимката! Ако го видите на живо турете му по една храчка! Как въобще може такива хора да управляват София???????????????????????????
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей все си мислех,че в центъра(от кв. Изток съм),са по скачащи и няма да дадат да им се качат на главите.Явно само са се надували излишно.Мога да им дам места за паркиране около ''Плиска',''Интерпред'' и КАТ ако искат..:)))
32
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доста противна физиономия!Синът на Тошо Тошев.
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tva djudje ot snimkata e sincheto na Tosho Toshev
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 28,не се съмнявам във възможностите ти, но това няма никакво значение, тук не се хвалим кой колко пари плаща. също, това дали някой е *** в твоите очи нищо не значи - гледни точки и убеждения всякакви. работата е, че обикновено, когато нещо се прави за благото на масата от хора винаги има някой, на когото няма да му изнася, например защото е тарикат или е решил, че хората с визия за масата са ***. ок?
29
1
 
9
 
! Отговори
до 38 преди 11 години
Да прав си!Толкова съм му набрал ,че е на половин шамар!Само да замахна и ще се опикае!!!!
28
1
 
9
 
! Отговори
до 37 преди 11 години
Не само мяза и се държи като такава...ако си го гледал по телевизията, макар да е на един шамар!
27
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този от снимката ми мяза на МУТРА! И това чудо ми заема важен пост...УЖАС! СРАМ!
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 17:Бате, такъв ти бил късмета.
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А колко лесно е...Обявяват за столица друг град.
24
0
 
15
 
! Отговори
до # 20 преди 11 години
Абе 20-ти Центърът след въвеждането на тези такси няма да се опразни, а отново ще е пълен само че с колите на мутрите, като тази от снимката, толкова ли си *** че не разбираш какво става !? Просто няма да виждаш колите на живеещите там а тези на яките момчета с "честно" изкараните пари...
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Или сега палите и сменяме пожарникаря или чакаме цяла зима мизерия!Палете!ГОСПОД ДАДЕ ВЯТЪР ЗА ДА (СБЪРКАМЕ) БЕЗ ДА ИСКАМЕ!Смърт за Бойко и неговата мутренска шайка дето пусна всички от ВИС и не осъди крадците а ни обеща!
22
4
 
8
 
! Отговори
до №20 преди 11 години
"Центъра на София трябва да е изцяло пешехно-туристическа зона. ...Улиците и тротоарите са обществена собственост на всички софиянци, а не частни места за паркиране на разни ***. "Когато цяла София ще стане изцяло пешеходно-туристическа зона, тогава какво ще кажеш?
21
0
 
13
 
! Отговори
Муто преди 11 години
Не зная как ще свърши тази поредна история с паркиране, но гледам снимката и се дивя, какви само мутри се занимават с "решаването" на проблема. Тошев, Тошев, поне се избръсни, бре бухалкаджия!
20
1
 
9
 
! Отговори
Прости Мутри! преди 11 години
Tова е перфектна тактика да се изгонят интелигентите и бедни Софиянци кореняци от центъра и на тяхно място да дойдат гологлави мииекащи селяни с големите джипове и мускули! А тоя *** на снимката познайте за кои от двата типа хора работи? Аман от безскрупулни бандити във властта! Марш от управлението на София прости МУТРИ! Марш да не дойдем пред народното събрание и общината да ви изхвърлим в кофите за ***!
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А па Бойко ще се нанесе след мандата в центъра и ще се регистрира като кореняк!@ милиарда отпразнува скоро,вече може и да са 3!А вие гласувайте за него ''умници''!Даже знам и улица и номер!''Умницииии....''
18
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
като ти е скъпо в центъра ликвидираш, каквото имаш там и се местиш, където можеш да си позволиш. и то не става въпрос за някакви сериозни суми, ти ако това не можеш да си позволиш просо за какво говорим - беден като мишка, ама иначе с апартамент на пъпа на София. какви наглеци само!
17
3
 
6
 
! Отговори
pet преди 11 години
Вазелина е безплатен гарантирано от Батви Боико)))))))))))))))