20 сгафили сред 60 проверени в акция "Велосипедист"

Нарушенията: без спирачки и фар, пресичане на червено
Обновена: 13 юни 2013 18:52 | 13 юни 2013 18:51,
46
20 сгафили сред 60 проверени в акция "Велосипедист"
Снимка: архив, Булфото

60 велосипедисти са били проверени от органите на реда за по-малко от четири дни в рамките на акцията "Велосипедист", обяви Богдан Милчев, началник на "Пътна полиция" към СДВР.

Оказало се е, че една трета от проверените колоездачи са били в нарушение.

Още по темата

"Най-честото нарушение, на което се натъкваме, е неправилно движение по пътното платно. Имаме и пет случая на технически проблеми – липсва спирачка или фар.

Имаме и един акт на велосипедист, който е пресякъл кръстовище при червен светофар", обобщи пред "Фокус" Милчев.

Той коментира, че някои колоездачи забравят, че са активни участници в движението и като такива трябва да спазват Закона за движение по пътищата.

Комисарят припомни, че всички велосипедисти трябва да се движат в най-дясната лента на пътното плътно по посока на движението и в никакъв случай не трябва няколко велосипеда да се движат един до друг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
14
 
! Отговори
Sephora преди 10 години
Дай Боже повече велосипедисти и по-добри условия за тях и защо трябва да има специално такива акции. Трябва да има постоянен контрол, повечето от велосипедистите са много опасни, движат се вечер без светлини, без каси...не осъзнават, че липсата на елементарни неща като сингални знаци, може да коства живота им.
18
5
 
30
 
! Отговори
run nigga run преди 10 години
ами те хубаво ме спират ама ако не спра ко прайм? и как по точно ще ме хванат? с патрулката ли? или дебелия *** ще ме догони...хаха
17
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колоездачите, понеже са участници в движението трябва да карат с пуснати фарове през деня! Къси светлини....
16
2
 
15
 
! Отговори
жоро преди 10 години
ЗДвП Чл. 79. За да участва в движението по пътищата, отворени за обществено ползване, всеки велосипед трябва да има изправни:1. спирачки;2. звънец и да няма друг звуков сигнал;3. устройство за излъчване на бяла или жълта добре различима светлина отпред и червен светлоотразител отзад; допуска се поставянето на устройство за излъчване на червена светлина отзад;4. бели или жълти светлоотразители или светлоотразяващи елементи отстрани на колелата.Не е МПС за да има къси светлини!Каски!
15
54
 
9
 
! Отговори
Гошо Самолета преди 10 години
*** , дето ми се правят на спортисти с колела, са *** от всякъде! Трябва абсолютна забрана за движението им по асфалт, само по черно да се движат и то с велосипеди с не по-малки от 28 инча(за ****алите- инч=цол).
14
9
 
60
 
! Отговори
Кратун преди 10 години
Ей, *** държава сме и това е! Вместо да се стимулират хората, да се създаде култура на придвижване с велосипеди, да се създадат условия, да се разтовари трафикът в големия град, да се движат хората, за да не затлъстяват, те почнали от глобите. Малкото ентусиасти, които са се престрашили да си рискуват живота в автомобилния трафик, незнайно по какви убеждения, трябва да ги наложим, обложим, накажем, смажем. Истина са казали хората, че под фуражка акъл не вирее....
13
1
 
12
 
! Отговори
PATOSHIK преди 10 години
До houи аз съм с шосейка пари нема за карбонец ама с 9кг байк летя , не мога да и сложа светлини камоли звънци калници или сигнална жилетка да завра лятото ;d ще искат да ПЛЯКАМЕ И ДНЕВНИ СВЕТЛИНИ сиг
12
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на милицията, измислили са сигурен и лесен начин да събират пари. Никой не слиза от колелото, ако му се налага да прецопа тротоара, или пък да чака спрелите коли на червено и т.н. ... и това е нормално. Редовен и достъпен градски транспорт, мощно велосипеди и мотопеди и шут за автомобилите от натоварените градски централни зони. Живущите с пропуски. Това е истината, но трябва да се започне от общинския транспорт.
11
0
 
10
 
! Отговори
Ясен преди 10 години
Аз пък обичам да пошляпвам Аспаруховците зад врата, докато си карам велосипеда!
10
2
 
31
 
! Отговори
hou преди 10 години
Аз карам целодневно колело и го карам доста бързо,сутрин съм с колите по булевардите и никой не ме изпреварва почти,давам го като за спорт,ако някаква кука се опита да ме спре не виждам как ще успее,бягал съм на вело полицаи в чужбина,те с маутин байкове,аз с пистара...никакъв шанс
9
1
 
36
 
! Отговори
ala-baka преди 10 години
Аз съм велосипедист и се старая да спазвам всички правила за движение. Призовавам всичко колеги да правят същото, а не да си усложняваме излишно живота със създаването на опасни ситуации. Трябва да се пазим и да следим да не застрашаваме другите. Отделен е въпросът, че има някои недобросъвестни шофьори и пешеходци, които също създават предпоставки за инциденти.
8
2
 
53
 
! Отговори
Венелин преди 10 години
Направете велосипедни алеи, а не *** акции! Не е нормално да се движат велосипедите сред колите.
7
0
 
20
 
! Отговори
няма преди 10 години
Цели 60 само за 4 дни!!!
6
56
 
14
 
! Отговори
Аспарух преди 10 години
Като шофьор ненавиждам пешеходците, а като пешеходец ненавиждам шофьорите, но и в двата случай мразя велосипедистите!
5
4
 
28
 
! Отговори
man преди 10 години
аз пък ко съм с колело как ще им спра.. да търчат след мен ако искат
4
12
 
4
 
! Отговори
Смях преди 10 години
Нещо много компетентни колоездачи има тук а?
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Pravilata i zakona sa za vsichki. Pravilno!
2
3
 
32
 
! Отговори
Смях преди 10 години
А тези другари милиционерите знаят ли че не всички колела са със спирачки.
1
3
 
35
 
! Отговори
PATOSHIK преди 10 години
ДНЕВНИ СВЕТЛИНИ за байковете искат ли се ??? Компетентните да споделят!