Бежанският център в "Овча купел" е препълнен

Има ръст на кражби и престъпления, извършвани от чужденци
182
Бежанският център в "Овча купел" е препълнен
Снимка: архив, БТА

В бежанския център в столичния квартал „Овча купел” са настанени 1000 души, а броят им трябва да е 866, заяви зам.-председателят на Агенцията за бежанците Стоян Петров пред Нова телевизия.

По думите му бежанците са били и повече, но част от хората са пренасочени към други центрове. Не всички центрове в страната са препълнени. Свободен капацитет все още има в обектите във „Военна рампа“ и „Враждебна“.

Храна има достатъчно, заяви Петров. По думите му сумата от 1100 лв. за издръжка на всеки бежанец не включва само разходите за нея, а на всеки се полагат и по 65 лв. джобни пари месечно.

Директорът на дирекция „Обществен ред и сигурност” към Столична община Красимир Димитров каза, че са се увеличили кражбите и престъпленията, извършвани от чужденци както на територията на „Овча купел”, така и в централната градска част. Затова са организирани патрули на Общинска полиция и 6-о Районно управление.

„Не е тайна, че условията в този и други центрове са трудни. Тук живеят около 200 души над лимита, а това усложнява ситуацията”, каза журналистът Нидал Хлайф, който поддържа редовен контакт със сирийските бежанци. Според него за условията в центровете вината не трябва да се хвърля само върху Агенцията за бежанците и бежанците трябва да знаят, че освен права имат и задължения. Те трябва да участват активно в опазването на реда, на имуществото, на хигиената, каза той.

От Асоциация „Свободна Сирия” настояват за подобряване на битовите условия и осигуряване на дежурни лекари в бежанските центрове. Наред с това представителите на организацията апелират най-вече за ускоряване на процедурите за получаване на бежански статут, който създава възможност за интеграцията на бежанците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
24
 
! Отговори
dimitarbt преди 10 години
Дори и от снимката ми намирисват, разбира се че само нови дрехи и топла водица са им нужни, а родителите ми дето все гледат да си пускат бойлера на "нощната тарифа" ... ами да си правят сметката.
49
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
УФффффф най-накрая нормален форум с трезвомислещи хора. В offnews пусната една манипулативна тема как умирали от глад и там от псевдо-хуманисти, хуманоиди и други такива ужким загрижени индивии се вихрят и плюят и кълнат всеки, който им обиди любимите имигранти.. Отврат, Не мога да повярвам, че така се прецакваме с тези нелегални имигранти. Всички се възмущаваме как било в Зап. Европа, гета, джамии, а че и тук така става- някои си затварят очите. да се връщат в мюсюлманските страни.
48
0
 
41
 
! Отговори
desislava преди 10 години
Съжалявам че ще го кажа...но защо не ги изгонят тия ***...България си има достатъчно...
47
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
1100 лв. ?!? Моята заплата + осигуровките за моя и с-ка на работодателя са по-малко !!!!!Тези хора трябва да работят нещо - трябва да си изкарват парите, които се харчат за тях. Това е абсурдно. Докато майка ми получава пенсия от 240 лева, един крадлив сириец или африканец получава джобни от 65 лева, храна, топло, място за спане, охрана ... Не искам повече така !!! Не искам!!!Защо трябва да багаме от тази държава!?! Какво сме ви направили??????
46
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Идващите нелегални имигранти тук са толкова християни, колкото и богати- лъжи, лъжи. Нито християните идват , нито заможните, иначе нямаше да се реве да им събират храна и НОВИ дрехи. Забележете- отказват старите дрехи, искат нови. Гояма манипулация от правителството и медиите- ЕС много иска те да останат тук и ни втълпяват, че са бежанци и сме длъжни да ги приемем
45
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Откъде накъде някакви си асоциация ще настоява за лагери, за лекари? какви се те? Тук не е военно положение, да отиват в Турция така да настояват.Ускоряване на процедурите за бежанец? Молимммм,я дай пак- това са нелегални имигранти, не бежанци. В Италия и Турция спят на открито в палатки, а тук реват,че нямат топла вода, запалиха ни гора, защото не им се вървяло. Що за предатели ни управляват? Затваряйте границата - стига са се влачили тук нелегални. да си стоят в мюсюлманските държави
44
0
 
46
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Как така не носели дрехи втора ръка? Нали са бежанци, нали никой не се бил грижел за тях, нали помощи и дарения се организират само заради тези неканени навлеци? Какво очакват, безплатни жилища и Армани за всеки ли? Абе я шута през границата и да се оправят както могат, мамка им ***, е*ахти наглите дрисльовци!
43
1
 
43
 
! Отговори
:) преди 10 години
Малко са ни нашите римляни, ами и вносни си докарахме.Много *** народ сме !
42
0
 
58
 
! Отговори
Затворете границата преди 10 години
Франция не иска нашите любими "братя роми", а ние трябва да прибираме сирийци без дори да имаме обща граница със Сирия. Трябва да даваме по 1000 лева на сириец, при пенсии 200 лева ! Трябва да търпим престъпления ! Трябва да позволим на турски агенти, ислямисти и терористи да влязат в държавата ни !!!ЗАЩО ?????????Хора, трябва спешно да затворим границата с Турция. Иначе държавата съвсем ще загине !!!
41
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това "интеграцията" е толкова обширно и сложно понятие, невъзможно за нашите черни съграждани, но за сметка на това, доходоносно за който трябва. А сега за "интеграция" и на сирийците познайте кой ще прибере пари и кой ще плати сметката накрая. Простотия! Но важно е да се дупим на ЕС и на който скръцне със зъби.. Дупедавците в парламента са такива ***, че чакайте решение с бежанската вълна.
40
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СЕГА ЕВРОПА ЩЕ ДАДЕ ПАРИ ЗА БЕЖАНЦИТЕ,УПРАВЛЯВАЩИТЕ ЩЕ ГИ ОТКРАДНАТ /ТЕ САМО ТОВА МОГАТ,А И ЗАТОВА ГИ ПУСНАХА/,ПОСЛЕ ЩЕ ПУСНАТ БЕЖАНЦИТЕ ДА ХОДЯТ КЪДЕТО ПОИСКАТ,НО ГЛАДНИ И ОЗЛОБЕНИ.ПАРИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО И ИНТЕГРАЦИЯТА ИМ НЯМА ДА ИМА,НО НИЕ ЩЕ ИМАМЕ НЕОБРАЗОВАНИ,МЪРЗЕЛИВИ И ОЗЛОБЕНИ *** ОТ СИРИЙСКИ ПРОИЗХОД,ГЛАСУВАЩИ ЗА ДПС.
39
0
 
74
 
! Отговори
Ядосан преди 10 години
Не са за съжаление тея бежанци.....тая сутрин даваха по ТВ.Дрехите които сме дарили аз и виебяха засхърлени на земята и няма да бъдат носени от тях, защото те не искали да носят дрехи втора употреба. Знчи българина може да носи стари дрехи, а сириеца не може....
38
2
 
4
 
! Отговори
N1 преди 10 години
Да ги преместят в козе купел
37
0
 
10
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
Kym kolhoza ne im li se hodi
36
0
 
44
 
! Отговори
sopol преди 10 години
всички *** искат в европа. като си от азия бегай в азия. черните при черните. всичко европа иска. уж алах велик, пък всички бягат към християнските държави. *** ***
35
0
 
9
 
! Отговори
fifi преди 10 години
До ТониТони, ти нещо не разбираш...страната ни е в рецесия, всички гледат да свалят правителството. Никой не ще тия дето са сега в парламента. Нека направим друго - вместо ние да интегрираме *** и арабите - те ще ни интегрират нас. Това ще стане много лесно и просто - слагаме бежанците у нас на власт и готово!Хем ще имат и работа. Ще видиш колко добре ще ни управляват! Само дето преди това ще трябва да приемем исляма...
34
2
 
10
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
..............Песен за бежанската вълна.(МЪРТВО ВЪЛНЕНИЕ).................Идват бегълци от Югоизток,със персийците нали сме близки!Терористи ли?Едва ли!За Европа са тръгнали."Има демографска криза!Сметката не ни излиза!"Притесни се Кристалина.Дойде, мина и замина!Ний ще вземем нови мерки!Прави Орешар проверка."Мерките са неприложими!"Контрамерки Бойко има!Икономисвайте и тази Зима.Стегни колана-нова дупка има!Таз окрадена държава,Пиночет си заслужава!
33
0
 
15
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
Po smeshni politici ne sme imali ...
32
8
 
19
 
! Отговори
Кариеристката Криста преди 10 години
До carambaТо пък като гласувахте за Бойко, та цъфнахме и завързахмеАтака поне не ги иска и го казва открито, а не се усуква като мадама на пилон, както прави БойкоЕдин ден ги иска, друг ден не ги искаАми като гласувахте за Кристалина - тя защо не ги отпрати по-далеч, нали е на Боко човека. Кариеристка
31
0
 
46
 
! Отговори
Валентин преди 10 години
Да се изгради лагер, в който да бъдат затворени и постепенно да ги екстрадират към Турция. Аз не искам да се интегрирам с тая ***.