Столична община няма да вдига данъците

Догодина предстои завършването на завода за отпадъци
Обновена: 18 ное 2014 14:38 | 18 ное 2014 14:38, Красимир Ангелов
2
Столична община няма да вдига данъците
Фандъкова няма да увеличава данъците на софиянци. Снимка: БТА

Не се предвижда увеличаване на местните данъци и такси през следващата година, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която представи проектобюджета на общината за 2015 година.

Бюджетът за следващата година се предвижда да бъде над 1,46 млрд.лв., което е сравнително равно на проекта за бюджет за 2014 г., посочи столичният градоначалник. В него средствата от европейски програми и проекти ще са 391 365 млн.лв.

Още по темата
Собствените се предвижда да бъдат 558 млн.лв., а капиталовата програма, благодарение на собствените средства, парите от приватизация и европейските средства, остава в размер на над 700 млн.лв, съобщава БТА.

Кметът Фандъкова съобщи още, че през следващата пролет ще бъдат пуснати в движение нови 9 км метролинии и нови 9 метростанции. „Свързваме метрото с летище "София" и с Бизнеспарка в "Младост" 4, което означава, че още 90 хиляди пътници ще ползват най-модерния и удобен градски транспорт“, добави кметът.

През 2015 г. Столичната община ще завърши пет нови детски градини и ще започне строителството на нови осем детски градини, допълни Фандъкова. Тя информира, че в район "Кремиковци" ще отвори врати ново училище в Казичене, ще бъде отворен и Музеят за история на София в Централната баня.

Предстои пълен ремонт на парка около НДК, продължава програмата за ремонт на улици и булеварди, като ще бъде рехабилитиран бул. "Цариградско шосе", бул. "Сливница" в участъка на надлеза при "Захарна фабрика", ще бъде завършена и пешеходната зона на бул. "Витоша", а също ще бъде ремонтиран участъкът на булеварда в участъка от НДК до Южния парк.

Столичният кмет посочи още, че през 2015 г. предстои завършването на завода за отпадъци и откриването му в края на годината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Габриела преди 9 години
Тотев да гледа и да се учи.:)
1
0
 
3
 
! Отговори
Боклук преди 9 години
Фандъкова, какво става с определянето на такса смет - уж щяло да се оправи положението. Аман от тия промили - нередни са!