Започва ремонт на гробищата в София

600 000 лв. ще отидат за обновяване на алеите
Обновена: 6 апр 2015 14:33 | 6 апр 2015 14:30,
20
Започва ремонт на гробищата в София
Снимка: Булфото

Столична община ще ремонтира алеите на гробищата в София през тази година. За това са предвидени около 600 хиляди лева. Ремонтът ще обхване трите големи гробищни парка - Централните гробища, Малашевци и Бакърена фабрика.

Още по темата
Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя информира и че предстои да бъде изградена нова ограда на гробищата в Малашевци. По пилотен проект там ще започне реконструкция и на част от гробищата.

Общинското предприятие "Гробищни паркове" осигурява почистването и поддържането на алейната мрежа, но грижата за гробните места е на близките, припомни кметът Фандъкова.

Тя, министърът на културата Вежди Рашидов, представители на творерческите гилдии като Христо Мутафчиев, Светлин Русев, Иво Хаджимишев, Нешка Робева и др. посетиха обновения гробищен комплекс "Алея на творците" на Централните софийски гробища.

„Трябва да имаме почит към родовете си, за да ползваме с охота думата родина, иначе сме псевдо патриоти, каза Рашидов. Той благодари на кмета Фандъкова за това, че е подкрепил неговата идея за създаване на  "Алеята на творците".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: гробищеФандъковаСофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
VARHU STARITE GROBOVE SHTE KOPAIYAT NOVI,TOVA E MADRO RESHENIE NA GRB.
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
na vs.sofianci vie tam miastoto....
14
0
 
2
 
! Отговори
Бенковски преди 9 години
То това остана само за бедния, ограбен и болен българин от 25 годишния криминален преход Гробищата или бесилото!
13
0
 
2
 
! Отговори
до 12 преди 9 години
Благодаря, много полезна информация! В случая няма как да докажа вече нищо, защото масата както казах беше самоделна..... чемширът и кипарисът, пак не мога да докажа, че са били там и са изкоренени. Добре е, че може да се пуска жалба, но пък за тези неща е недоказуемо, че са били цел на вандалите. Единствено, ако не дай Боже, потрошат паметника.....
12
0
 
1
 
! Отговори
Имайте предвид! преди 9 години
Не се отзовавайте на предложенията на блуждаещи из гробищата хора, да почистят гроба или паметника, да донасипят пръст и т.н.Предлагат приемливи цени, но ако се съгласите, скоро след това ще установите, че или паметникът е разкъртен, или масичката, пейката, вазата, фенерът са счупени. Докато се суетите около гроба, отнякъде изниква същият ром и ви дава визитка на "майстор, който работи добре и не взима скъпо".С две думи, допуснете ли контакт с такива, те ви "хващат за канарче" и доят безмилостно
11
0
 
1
 
! Отговори
До 11 а преди 9 години
Не знам дали си разбрал(а), че, ако бъде повреден надгробен паметник, трябва да напишеш жалба, която да депозираш в Гробищната администрация на съответния гробищен парк.Те назначават комисия, която оценява щетите и тази сума трябва да ти се изплати. Половината от нея се осигурява от Гробищната администрация, а другата половина - от фирмата-охранител. Когато преди време повредиха паметника на баща ми, тази сума не ми бе дадена на ръка, а самата администрация осигури поправката.
10
1
 
2
 
! Отговори
а преди 9 години
Мен ме интересува, кога най-сетне ще започнат да ги охраняват гробищата. Многкратно трошиха мраморната маса на гроба на майка ми, след като спряхме да я лепим и я заменихме с плексигласена самоделна маса (реално без никаква стойност, само и само да яоставят на мира) направо я откраднаха. Растенията които се садят не оцеляват и един сезон. Кога, питам кога? Дреме ми за алеите, като трошат и крадат от гробовете!
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
CHE GI SANIRAT LI
8
4
 
3
 
! Отговори
Един Българин преди 9 години
До Анонимен 7Ама много червена *** тука се е навъдила...да не е възкръснала от гробищата? Какво лошо има да имаме гладки и красиви алеи поне в гробищата? То е ясно, че пътища няма да имаме, поне гробища да имаме! 600 000лв е ако са толкова само незнам какво и колко може да се открадне. Знаете ли колко алеи има? Ако асфалтират всички ехеее. Че и централните гробища ги чака разширение и да се надяваме нови врати откъм ТЕЦ София.
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ахааа, подготвят ни. Те това искат най-много, да ни закопаят колкото може повече, а сега, като ни спретнат и една война....
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как не те е грях *** фандъкова? да харчиш парите на живите пенсионери за алеи на мъртавци. Уважението и любовта към човека се показва докато е жив !Децата нямат болници,лекарства-мизерия ! тея гаври с народа са ГОЛЯМ ГРЯХ-ВЕЧЕН !
5
0
 
8
 
! Отговори
:):):) преди 9 години
Боце ще реже ли лентичката тържествено на тоз обект ?
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
OSTAVKA
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еха, пак ще падне крадене на нардна пара от фирмите на Стенли и Котараците.
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спомням си Йорданка, когато дойде преди 10-ина години от Самоков само с едно изтъркано сакче. Умна жена излезе, оправна. Знае на кого и кога да се подложи. Сега доста дори от столичанките реститутки, могат да завидят на имотното състояние на селската даскалица по руски език.
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на Фандъкова - докато бълъците й ръкопляскат, тя наскоро си купи 5-ти мезонет в Манастински ливади. Давай Данче, още два и ще надминеш Цецо ***.