Строят цели 8 нови забавачки в София

Фандъкова: Ремонтите приключват за 15 септември
42
Строят цели 8 нови забавачки в София
Снимка: архив, БТА

До 15 септември очакваме да приключат основните ремонти на детските градини и училища, съобщи кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова, след като провери ремонта на детска градина в район "Подуяне".

5.5 млн. лева са отделени за тази година за основни ремонти на училища и детски градини. Фандъкова обясни, че основно ремонтирани ще са над 35 сгради, като в район "Подуяне" се ремонтират общо 4 детски градини, предаде "Фокус". В останалите три се подменя дограмата като част от мерките за енергийна ефективност.

Проверяваната сграда е строена през 1973 година и е една от старите детски градини. Заради лошо отводняване на терена е имало подкопаване. След поставяне на топлоизолация се очаква над 40% икономия на енергията, съобщи още столичният кмет.

В пет от обектите ремонтите са приключили. Продължава ремонтът в 25 училища и детски градини. Избран е изпълнител на ремонтните дейности за още две забавачки. Очаква се само в една детска градина и едно училище ремонтите да не приключат на 15 септември, но по думите на Фандъкова това няма да пречи на учебните занятия.

Започва и изграждането на нови 8 детски градини, като утре се открива строителната площадка в кв. „Модерно предградие”, район „Връбница”.

На въпрос дали наесен София ще има проблем с приема на деца в забавачките, Фандъкова коментира, че раждаемостта в столицата се увеличава и това изисква непрекъснато строителство.

По думите й проблемът с недостига на детски градини е решен в някои квартали, като приоритетно за общината е да осигури места за децата на възраст от 3 до 6 години.

"Все още има райони, които са по-натоварени, като например „Младост", „Люлин", „Красно село" и други централни райони. Вече остава за решаване по-скоро проблемът с детските ясли. Освен детски градини, правим и обединени детски заведения, така че да има и яслени групи. Детските градини, които строим, са в много различни райони", каза още Фандъкова.

Тя коментира и че отварянето на резиденция "Лозенец" за граждани е идея на ГЕРБ. "Това е една наша идея в годините назад, когато започнахме работа. Аз дори съм писала писма за това", каза Фандъкова и уточни, че става въпрос за времето, когато беше отворен паркът на Военна академия и министър на отбраната беше Аню Ангелов.

Разговорите се развивали с променлив успех при различните правителства. В момента районният кмет също бил поставил въпроса пред министъра на отбраната. Фандъкова добави, че подкрепя идеята всички паркове, които съществуват, да са достъпни за гражданите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди бях селянин и работех по 14 часа на ден за 350 лв заплата.Откакто станах софиянец си клатя мъдурите и получавам 1200 лв.Това му се казва стандарт. И с танк не можете да ме върнете на село.А такива като мен са стотици хиляди да не кажа милиони.Ще ви превземем и ще ви претопим за около 10-ина години.
29
1
 
0
 
! Отговори
Селянин преди 8 години
Всички граждани да напуснат София за да има място са нас от провинциятатъй като нашите са градили градовете.
28
2
 
2
 
! Отговори
Гневна софиянка преди 8 години
Е, не знам за детските градини, но ремонтите в ЦЯЛА София ще изядат главата на Фандъкова за местните избори. То бива, бива, ама това на нищо не прилича. Няма една градска линия, която да се движи нормално. Навсякъде разкопано, ужасяващи в тази връзка задръствания. Е не може да излизаш в 7,45 ч. сутрин и да се прибираш в 19,30 ч. вечер. Тази другарка знае ли, че голяма част от работещите хора в София ползват градския транспорт, и това става вече мисия невъзможна. Тя не е моята кметица.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ммАко селянете от цела България се преселват тука то мандатите на талпата няма да имат край
26
0
 
3
 
! Отговори
мм преди 8 години
Една детска градина се прави за 6 месеца. Колко мандата ви трябват да намерите места за всички деца. Още Б.Б., като кмет обеща да реши проблема за 1 година или няма интерес. Ще останат частните без питомци и корупцията на общинските директорките ще секне!!!
25
1
 
11
 
! Отговори
8 преди 8 години
ДРУГАРКЕ ФАНДЪКОВА,А ДО КОГА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ТОВА БЕЗОБРАЗИЕ ПРЕЗ МЕСЕЦ АВГУСТ ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ ДА НЕ РАБОТЯТ И ХОРАТА ДА СЕ ЧУДЯТ КАК ДА СИ ГЛЕДАТ ДЕЦАТА!?!
24
2
 
5
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Абе хора, хора ли сте или не -не знам.Идват от провинцията, щот няма работа там, затвориха училищата, няма болници. Аз съм софиянка, и на мен ми бутнаха къщата и я замениха с панелена тухла. Ама много са се озлобили всички... Колго от тези БАШ софиянци са баш софиянци, питам?
23
0
 
4
 
! Отговори
Цели преди 8 години
Дали ще са цели, ще се види накрая.
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДРУГАРКО САМОКОВСКА УЧИТЕЛКЕ. ТЕЗИ ЗАБАВАЧКИ ГИ НАПРАВЕТЕ ПО СЕЛАТА И ПРОВИНЦИАЛНИТЕ ГРАДЧЕТА А НЕ ГИ ПРАВЕТЕ ТУК В СОФИЯ. ОТ 250 000 ЧОВЕКА ПРЕЗ 1989 Г. В МОМЕНТА В СОФИЯ СА 1 500 000 ЧОВЕКА. СОФИЯ НЕ Е БЪЛГАРИЯ ДРУГАРКО УЧИТЕЛКЕ. ИЗНЕСЕТЕ БИЗНЕСА В ПРОВИНЦИЯТА ЗА ДА ИМАТ ХОРАТА КАКВО ДА РАБОТЯТ И ДА СИ ГЛЕДАТ ДЕЦАТА. НЕ ЧУСТВАШ ЛИ ЧЕ В СОФИЯ Е ПРЕНАСЕЛЕНО? ПИСНА МИ ОТ ХОРА КОИТО НЯМАТ ЕЛЕМЕНТАРНА КУЛТУРА. ТЕ СА СИ СВИКНАЛИ НА СЕЛО ДА СИ ЖИВЕЯТ А НЕ В ГРАД. ТАКА ЧЕ ПРАВИ ЗАБАВАЧКИ ПО СЕЛАТА..
21
3
 
14
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 8 години
"Строят цели 8 нови забавачки в София"; По публикацията работи: Веселина ЙордановаГ-ЖО ЙОРДАНОВА, ВИЕ КЪДЕ СТЕ ВИЖДАЛИ ДА СЕ СТРОЯТ ПОЛОВИН 8 НОВИ ЗАБАВАЧКИ ???
20
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 20По-спокойно, анонимен гражданино! Оди си купи леб и млеко, укроти се малко!
19
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТРОен данък за всеки който не е от софия и да не им дават право да децата им да учат в детсак гаридина докато не се запълнят квотите за софиянци до дупка. На който не му харесва - бегом в родния край. Ще плаща данъците във Враца, а ще ползва облагите на СОфия, най велкия град в България! АЙДЕ!
18
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МРЪСНИ СЕЛЯНИ ВЪНV ВЗЕМЕТЕ СИ ***, японците и всички придошли. ИСКАМ си софия каквато беше преди 15-20 години.
17
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фандъкова - кукла на конци
16
9
 
7
 
! Отговори
от роднините 15 преди 8 години
До до 15Ей това ви е проблемът, който предписвате на нас - забравяте, че благодарение на ресурсите, човешки и финансови, едно село преди стотина години станало столица. Ами хубаво, стига вече. Айде поздрав, ще ви чакаме по празниците, както винаги.
15
13
 
10
 
! Отговори
провинционализд преди 8 години
До Анонимен 13Ами елате в провинцията бе, шопи! Тук е много хубаво. Цяла БГ работи за вас и пак не ви стига ... Елате и открийте работни места и тук. Но не, за нас селяните се сещате само когато искате да се ЗАБАВАЧКВАТЕ. Айде холан!!
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Таксите трябва да се вдигнат на пазарен принцип като има засилено търсене в София и да се махнат в провинцията.
13
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма как да стигат детските градини в София и не е виновна Фандъкова за това.То ако можеше всички селяни да се довлекат в София с таралясниците си и да има места за всички. Няма как да стане просто. Физически невъзможно е. А най-тъжното е, че доста често деца на софиянци остават извън местата в детските градини
12
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Строежите са главно да се източват пари а българите намаляват като население.
11
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оставането на лелчето като кмет означава поръчките да продължават да бъдат давани изклчително на обръчите фирми на Доган. Очевадно е, че тиквата е продължение на Доган още от времето когат ого направиха секретар на МВР в правителството на Сакса. Фирмата Трейс (на Доган чрез поставени лица) и турски фирми са на всяка поръчка в София.