Хайде по Западната дъга, Борисов я пусна

Движението тръгна и по пътния възел на три нива "Сливница"
22 окт 2015 13:53,
47

Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов, строителният министър Лиляна Павлова и този на здравеопазването Петър Москов пуснаха в експлоатация първия участък от Западната дъга в София. Тя е част от Софийския околовръстен път.

Общата дължина на отсечката е 3 км, като в нея е включен и пътен възел "Сливница+, който е на три нива и е единственото подобно съоръжение в София в момента. Това обяви Борисов в профила си във Facebook.

Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на ЕС и националния бюджет чрез ОП "Транспорт" 2007-2013 г.

"Продължаваме да работим активно по завършването на пътищата за достъп до директното трасе. Днес регионалният министър Лиляна Павлова стартира строителството на Участък 2 от Западната дъга", уточнява още министър-председателят.

Зам.-кметът на София Любомир Христов пък обеща пред журналисти, че откритото трасе ще облекчи сериозно трафика към Калотина. В летните месеци той е особено активен, защото оттам минава транзитния трафик между Турция и Западна Европа. Западната дъга е продължение на автомагистрала "Люлин" и е част от коридор "Ориент/Източно Средиземноморие", свързващ Видин с Кулата.

Министър Лиляна Павлова пък уточни, че предстои да бъдат изградени връзки към Околовръстното шосе и кв. "Филиповци". По новото трасе са изградени шумозаглушителни платна, за да се осигури спокойствието и комфорта на живеещите в района.

Участък 2 от Западната дъга на Околовръстното, чиято първа копка направи Павлова днес, е с дължина 5,3 км. Отсечката започва след моста над река Какач и завършва при пресичането със Северната скоростна тангента. Стойността на договора за изграждането е 101 999 866,66 лв. с ДДС. Изграждането се финансира от Оперативна програма "Транспорт".

"Това е едно от най-натоварените направления не само за столицата и Софийска област, но и за цялата страна", обясни строителният министър при откриването. Тя допълни, че Западната дъга се явява кръстопът, който свързва важни направления. През нея преминава целият транзитен трафик и свързва ГКПП "Калотина" и магистралите "Хемус", "Тракия" и бъдещата Северна скоростна тангента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
3
 
! Отговори
Крис преди 8 години
Бая народ иска да ходи по калдъръм и с ***, е имате си партия и Болен лидер, имате си и бащица джудже - всичко ви е ОК, а и асфалта не се яде:)
22
2
 
3
 
! Отговори
до 40 преди 8 години
Възможно е и много повече. В Цюрих има отсечки, които струват по 500 000 лв на метър. Зависи каква е отсечката, през какъв терен минава и много други фактори, които на нас лаиците са ни неизвестни.. но в едно съм сигурен - присвояване ще има яко :)
21
2
 
1
 
! Отговори
меко преди 8 години
BELGRADE - Corridors of Serbia will terminate the contract with the Bulgarian Trace Group Hold PLC due to slow construction of the bypass around Dimitrovgrad on the eastern leg of Corridor 10, Tanjug learned at the company.Trace Group was hired in June 2014, after Austrian Alpina went bankrupt in 2013.
20
2
 
4
 
! Отговори
dir преди 8 години
След 1,5 година закъснение. ще има ли санкции ?
19
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички които не харесват новите магистрали, предлагам, да не ги ползват
18
7
 
5
 
! Отговори
БАСИ! преди 8 години
АБЕ, АЗ НЕЩО НЕ РАЗБИРАМ, АМА ЩО Е НА ВЪЛНИ?????????????? ?@-@NХОРАТА ЩЕ СЕ ПРЕТРЕПЯТ ТАМ.
17
9
 
10
 
! Отговори
Винету преди 8 години
Да ви кажа, червеноармейци, че от критичните ви *** коментари лъха преди всичко огромна завист. Така е, нали?
16
9
 
13
 
! Отговори
ZFix преди 8 години
Убеден съм, че сред отрицателните и тъпите постове има много софиянци. Е да ви кажа, и на Дубай да заприлича София, вие пак ще викате, криво, грозно, за какво ми е, що няма велоалея на еквадукта и какво ли още не. Ако не ви харесва как се развива столицата, заповядайте в малките градчета в провинцията. Да знаете че там се работи по-вече а заплатите са по ниски.
15
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Все едно от кой се е финансирала.....просто кажете браво на Борисов и правителството......това е ,колкото и да не хареса на някого......
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честито Западно море. Москов сигурно е карал валяка, че присъства на откриването.
13
6
 
11
 
! Отговори
Бочко фон Тиквоний преди 8 години
Юруш на магистралата дорде не е паднал голям дъжд че ще трябва да вадите яхтите . Не виждам едно отводнително съоражение а може и на снимките умишлено да ги крият ? Най-скъпите пътища в ЕС ги строят у нас защо ли ? Този път е повече опасен отколкото полезен като го гледам на снимка . Всички виновни за безобразното строителство на инфраструктурни обекти трябва да бъдаат съдени
12
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тиквов мост.
11
20
 
16
 
! Отговори
Водещ офицер преди 8 години
Опорни точки за троловете:1.Асфалт не се яде.2. Днес я отвориха, утре ще я затворят за ремонт.3. По магистралите стават много катастрофи4. Едни хора пак се налапаха.
10
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
3г строитество срам и позор
9
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То хубаво, ама какво прави точно некадърника Москов при откриването на транспортен възел? Министър на транспорта ли е, що ли? Или ей така да лапне на шведската маса и да си направи няколко снимки. Аман от показност бе, какви са тези самовлюбени хора.
8
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И как ще се кара надолу нагоре ли !
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нюзаааа, ако имате хора ги пратете утре на разклона от околовръстното и филиповско шосе, там свършва магистрала Люлин и започва околовръстното и са треснали светофар който ***** майката на цялото движение и малко обезмисля строежа на новата осечка.
6
2
 
6
 
! Отговори
alf преди 8 години
Kakvo otkri be glavo dobre che prostiq narod mu vqrva. Put ot ediniq do drugiq krai na sofiq nqma i tova e taka ot 30 godini i poveche Carigradsko otiva v nistoto i ne se svurzva s putq za Surbiq ottam stavat mega zadrustvaniq a taa otsechka 200 metra nqma nikakvo znachenie
5
4
 
29
 
! Отговори
DE преди 8 години
Aко фрау Меркел трябваше да реже лентички на всеки 2-3 км създаден или ремонтиран път, по цяла година трябва само това да прави :-D ама Боко като дойде в Германия, гледа само да позира с нея за снимка, а не да пообиколи и да види как работят хората... ЗАТОВА му се струва, че върши кой знае какво
4
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баце я пусна есента а напролет Картофка ще ремонтира. Еха, кинти пак ще падат. Да живей гепенето и измамата.