"Овча купел" настръхна, плаши с блокади

Бунтът им е срещу мигрантите, било пълно с нелегални
87
"Овча купел" настръхна, плаши с блокади
Снимка: Булфото, архив

Жители на столичния квартал "Овча купел" заплашват с гражданско неподчинение и блокиране на Околовръстния път заради проблеми със сигурността, свързани с бежанския център, който се намира там.

Още по темата

Хората от съседните блокове се оплакват, че в центъра отдавна не са виждали майки с деца, а предимно млади мъже.  Те твърдят, че не смеят да пуснат децата си дори до магазина и се страхуват да се прибират по тъмно.

Жителите на блоковете изпратиха и писмо до вътрешния министър Румяна Бъчварова, с което я поканиха на гости, за да види каква е ситуацията там.

"Притесни ни внушението, което министър Бъчварова искаше да направи, че всичко около блока ни е "цветя и рози", че нищо незаконно и нерегламентирано не се случва в района, но това не е истина и обстановката е доста по-различна", оплака се пред БНР Неда Дойчинова, жител на "Овча купел".

Мелетата са ежедневие, вадят се ножове, чупят се бутилки, не се спазва вечерен час, твърдят още хората от блоковете около центъра.  Според Дойчинова е пълно с млади мъже, които се струпват на купчини.

"Свидетели сме на трафик на хора. Мъжете се крият в съседната горичка, спяха там, преобличаха се там през  топлите дни. Това ни навежда на мисълта, че тези хора не са с разрешително за пребиваване в центъра. Свидетели сме на засилено извозване на тези хора - те влизат в транспортни бусове, непригодени за извозване на хора, влизат повече от 20-30 души в един бус, влизат и в багажниците на леки коли", твърди Дойчинова.

Полицаите често проверяват документите на хора около бежанския център, има и задържани, което означава, че те са без документи.

"Как си представяте ситуацията млада жена в 18, 30 часа да звъни на телефон 112 с призив за помощ, защото не може да се прибере между 80 човека", риторично попита Дойчинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
18
 
! Отговори
gazaro go6o преди 8 години
Държавата е на автопилот, отворете някой новинарски сайт и гледайте какво става по цялата страна.. Всеки си прави каквото си поиска, няма съд, полиция, няма нищо, това е.. Тотална щета се оказа това управление, дано да се махне по-скоро, че става непоносимо вече..
49
0
 
24
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Вървим по западния модел.Кварталите с бежански центрове или близо до гари, промишлени райони, крайни квартали стават свърталище на бежанци.Който има къде да иде продава на безценица и се маха.Който няма пари- търпи мизерията.
48
26
 
17
 
! Отговори
Lora преди 8 години
Само не разбрах дали все пак някой от Овча Купел е пострадал. Мисля, чв май никй не е пострадал и не разбирам защо точно протестират. какво като се сзбират хората на групи? Нали не са нападнали никой, не са откраднали. Не, че е приятно да има струване на много хора, но това едва ли е изолиран случай.
47
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, като сте свикнали все да пиете кръв от провинцията, НА ви сега на вас кръвопийци. Кармата е жестоко, но справедливо нещо.
46
13
 
35
 
! Отговори
Що бре ? преди 8 години
Нали сите суфиенци скачахте като улави и врякахте: Който не скача е комунист. И дигахте двата пръста за демокрацията. Е, на ви я! Секи може да ходи секъде. Кво ви влезе у гъ-о, та рипате сега? Па не ви е по угодата.Те такава демокрация си надробиите такава че я сърбате.Алал да ви е!
45
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СЪЧУВСТВАМ ИМ АМА И В ЕВРОПА Е СЪЩОТО КЪДЕТО СА В БЛИЗОСТ ДО ГЕТО
44
13
 
16
 
! Отговори
Рейзи преди 8 години
Иаз изка повече араб в булгариа! Тове които става не хубаво не толератно!
43
13
 
22
 
! Отговори
овеч преди 8 години
Абе хора трябва да сме толерантни бе,успокойте се ,недейте протестира,какво ще си помислят за нас евроатлантиците.
42
4
 
31
 
! Отговори
Калина до 55 преди 8 години
Малко ли се делим на фили и фоби, та сега вкарваш в игра софианци срещу не?!И преди да плюеш, хайде огледай се, колко от народните "избранници" са софиянци? Говоря за тези, които докараха България до тук!А после да слезем и долу, при матряла, където млади хора от провинцията работят за смешни пари и подбиват пазара на труда, само и само да са в София.
41
1
 
52
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Просто хората трябва да разберат, на тази власт изобщо неможе да се вярва и трябва да вземат сигурността своята и на децата си в свои ръце! Ако сериозно държат на нея.....
40
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отказа на решаване на проблема на по-високо ниво води до решения на ниско. Ами като са нелегални, това означава, че ако изчезнат, никой няма да ги търси. Щом полицията не вижда как ги транспортират, то няма да види и други, които ги "изпращат с почести". Трябва ли да ви учим, че положен с винкел или права лопата трябва да се копае. Решавайте сами проблема щом държавата е абдикирала.
39
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Овча купел" настръхна, плаши с блокади"...Така е,когато ни управляват номенклатурни престъпници,наркодилъри,некадърници и обикновени ***!Цели народи са настръхнали! Предстоят не само блокади!Предстоят Народни и Международни съдилища за организаторите и ръководителите на терористичните клики и режими ,осъществявали геноцид над собствените си народи!25 години да се гавриш с хората и да намалиш населението на България от 9 на 5 млн-това го могат само *** от типа на Хитлер!
38
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...а вечер демонстративно се разхождат с извадени ножове. Това как е убягнало на представителите на реда?
37
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ печелят в Овча купел и Фандъкова и Борисов бяха избрани. И дупките на границата са работа на ГЕРБ.
36
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо ще блокират пътя не е ясно пътя ли им преи или емигрантите, *** народ На вълка вратът му е дeбeл защото сам си върши работата чакайте някой да ви оправи голямо чакане ще падне още 25-6 години.
35
1
 
19
 
! Отговори
I ko ne преди 8 години
***, sivata ikonomika ot sofiiskite cherkvi na jivo...
34
3
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България е пред закриване без дори *** пушка. Какъв народ сме не знам...
33
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
само преврат ...и ката Чаушевско ..до стената и разстрел
32
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
народа започва да се събужда ..кръв ще има ..парламента ще гори
31
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако остават народа да решава аз лично ще закарам 3 камьона с камуни пред парламента...а той народа знае как да ги използва .. ЕДИН Бойковец и Цецовес и др копи лета няма да остане ....един... до един ще бъдат потрупани с камъни ...