Мръсотия, мизерия и автобуси-морги в гараж "Земляне"

Шофьори се оплакват от психоатаки и унижения от шефовете си
29 апр 2016 12:45,
92
 Мръсотия, мизерия и автобуси-морги в гараж "Земляне"
Кадър: YouTube

Шофьорът, който сигнализира за опасни автобуси в столичния автотранспорт, днес вече е уволнен. Въпреки че шофьорите от гараж "Земляне" сигнализират за проблем със сигурността на автобусите, от ръководството твърдят, че проблем няма.

Уволненият водач Невян Симеонов разказа, че веднага след като е направил клипа, са започнали психоатаки и унижения над него. Той е бил командирован да мие автобуси, тъй като по думите му е станал неудобен, защото е започнал да говори истината.

Зам.-директорът на столичния автотранспорт Владимир Коцев обаче отрече това да е така и каза пред bTV, че е бил пратен на пароструйката, поради "производствена необходимост" и това нямало общо с видеото, което е заснел.

Невян обаче твърди, че преди да направи клипа, пет пъти е пускал заявки и отказвал да тръгне с автобуса поради техническа неизправност, защото не иска да стане потенциален убиец на пътя и да решава съдбите на хората.

Друг шофьор - Ангел Стойчев, също потвърди, че има гонения в гараж "Земляне" и същото се е случило с него преди 3-4 години.

"Това е практика на управляващите в столичния автотранспорт, когато някой е неблагонадежден и неудобен, веднага бива командирован по производствена необходимост. Доста хора бяха принудени да напуснат така. Аз също бях командирован за 45 дни по производствена необходимост след срещата ми със зам.-кмета по транспорта. Имам колежка с две висши образования, която беше командирована за 45 дена и тя напусна", допълни мъжът.

Директорът на Столичен автотранспорт отрича всичко това и твърди, че автобусите се поддържат, както и че проблеми с тях няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
13
 
21
 
! Отговори
СОФИЯ преди 8 години
В момента гледам по Канал 1 как някаква грозна жена от Софийската Опера се дере като Вълк когато ака . Някакъв стар Козел дърпа стара Цигулка . И всичко това се плаща от Данъците ни .
18
1
 
31
 
! Отговори
акуд преди 8 години
скоро време всички можещи Българи ще избягат и аз тогава ще наблюдавам със супер интерес селските тарикати от институции и други държавни предприятия как ще се справят с единствената оастава работна ръка. малцинствата
17
10
 
20
 
! Отговори
1977 преди 8 години
Страхотна снимка,все едно е правена по времето на "развития комунизъм"или в още по развития СССР,просто да не се заблуждаваме другари и другарки живееме си в соца.
16
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как е хавата с 2 лева билетче? Само ГЕРБ! Хахаха
15
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ - видими резултати
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Sega e red da se uvolnivat i chefovete .Teh da gi pusnat da metat ulicite.Chte zabravet za zaplati ot 3000 leva.Polovnata nemat chofiorski knigki , a chefove v avtotransport.
13
0
 
20
 
! Отговори
младен преди 8 години
Питайте ме га ша си дупча билет....НИКОГА
12
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да разбера тези които обиждат шофьора защо не коментират това което показва. Дори на обикновенните хора става ясно че тези автобуси от давна трябва да са спрени от движение. Да не би някои шефове да са се притеснили от истината. Или се страхуват да не им "изтине" мястото и свърши лапаницата.
11
1
 
24
 
! Отговори
бивш механик сервиз преди 8 години
така беше още преди 20 години нищо ново задните шенкели на икарусите вмесо да ги поправят ги заваряваха веднъж направо си падна двигателя на плиска хи хи хи
10
0
 
44
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Браво на шофьора !! - ако го уволнят - да направим подписка в негова защита-- това е съвестен и отговорен човек който ни показва истината за 1.60 лв билет !! каква пародия и цинизъм в столицата !!
9
31
 
5
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Шофьора е комунист и гласоподавател на Бсп. Да го пратят в Белене да гледа прасета.
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е знаем как се назначава в Столична община (партиина принадлежност) и знаеме че такива действия са "демократични" Бай Тошо ни учи на тях все пак
7
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Градски транспорт е една клоака от която управляващите яко крадат!!
6
0
 
46
 
! Отговори
Наред било а? А мами преди 8 години
Съжалявам , че онзи ден ми падна батерията на телефона и не можах да снимам клип как в автобус 73 от тавана ТЕЧЕШЕ ВОДА , не капеше, А ТЕЧЕШЕ В УЖ НОВИТЕ АВТОБУСИ ПУСНАТИ ПО ТАЗИ ЛИНИЯ . Не стига, че вратите се итварят по 20 секунди , местата са ограничени, няма климатик , прозорци за отваряне липсват а сега и басейн. Нема такава държава.
5
1
 
17
 
! Отговори
son преди 8 години
тоя клип го гледах преди месец
4
0
 
61
 
! Отговори
bluesky1 преди 8 години
Браво на шофьора.
3
0
 
62
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Мда... По стара българска традиция, ако някой си отвори устата отива на улицата. ККучетата си лаят, а керванът си върви...
2
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** имали по хубави Автобуси и по високи заплати от Бьлгарските!
1
45
 
4
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 8 години
Моето мнение е - шефовете на градски транспорт в София трябва да наемат нови водачи , старите живеят още в годините на соца и са опасни за трафика .