Нешка държала гимнастичките в концлагери, сега имали комфорт

Цвети 8 години е в отбора, чувствала се е добре, смята Раева
16 юни 2016 10:33,
85
Нешка държала гимнастичките в концлагери, сега имали комфорт
Снимка: Facebook

Много неверни и излишни думи се казаха около случилото се с шампионката по художествена гимнастика от ансамбъла Цветелина Стоянова. Не е вярно, че днес някой оказва натиск върху тях - ако преди аз съм ги държала в концлагер, сега те имат пълен комфорт. Това каза Нешка Робева пред Нова тв.

Тя уточни, че след като е влизала многократно в спорове за това, накрая е приела, че може би самата тя греши - щом печелят медали, значи така трябва да бъде, каза Робева. "Те имат избор, това е тяхната професия. Друг въпрос са предстартовите състояния, които могат да бъдат много тежки и аз самата като състезател съм се "отказвала" много пъти", каза Нешка Робева. Тя призова обществото да помълчи сега, а има време и нужда от разговор за спорта.

Още по темата
В 21 век сме, за натиск и дума не може да става, каза Цветелина Кирилова, кондиционен треньор на гимнастичките. Тя добави, че Цвети Стоянова е "труден характер, мълчалива" и по външния й вид не може да се разбере какво й е, както е с другите момичета.

Да се говори за натиск, е безумие. Това заяви отново председателят на Федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева.

Раева определи като безумни обвиненията, че гимнастичката е била извадена от отбора."Кой е този треньор, кое е това ръководство, които ще извадят два дни преди европейско първенство основен състезател в състава и ще включат резерва, която няма нито едно състезание", попита тя.

"Това дете е израснало с нас. Най-нормалното нещо е да се опитаме да я убедим да продължи да работи", заяви още Раева. "Отборът работи вече 8-ма година. За да се задържи един отбор толкова дълго, значи работи в условия, в които да се чувстват добре и да могат да издържат всичкото това натоварване", допълни още тя.

Раева е сигурна още, че не спорта и начина, по който са работили е причина, за да направи Цветелина Стоянова това нещо. Раева обаче не отговори на въпроса дали наистина два дни по-рано Стоянова отново е направила опит за самоубийство. По думите ѝ обаче стана ясно, че психологът на Федерацията е завел гимнастичката на доктор, който е казал, че няма никаква депресия.

"След световната купа в София за първи път тя каза, че не иска да тренира повече. След Световната купа в Испания тя дойде при мен и каза, че не иска да тренира вече. Не е имало натиск, имало е разговори. Това стана в последната седмица. В момента, в който видяхме, че няма никакъв шанс и отказва да тренира, трябваше да подготвим документите на резервата", заяви Раева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
41
 
! Отговори
1 преди 7 години
Медиите са лешояди! Дъвчат темата и нараняват близките със своите фантасмагории. Каквато и да е причината, важно е детето да се възстанови. Стига приказки!
50
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много го раздухаха този случай. Това момиче е била световен шампион, следователно обича този спорт, отдала му е доста години от живота си. Кучето е заровено в личния живот, нещо с приятеля и, я изневяра, я нещо друго. Но в крайна сметка не виждам причина да се рови повече и да се петни името на Цветелина.
49
2
 
3
 
! Отговори
и на вас преди 7 години
Въх уби мъ
48
5
 
16
 
! Отговори
Грухтос Бомбастични преди 7 години
До 10 @Край.Абсолютно съм съгласен! Този спорт не само, че не носи финансови дивиденти, а на всичкото отгоре те "изпива" до 20 год. възраст и после те изплюва като ненужен, защото вече не ставаш. Изобщо се чудя кой е разрешил съществуването на такъв "спорт", който таргетира деца, разбива им психиката и здравето за едното НИЩО !!!!Родители, замислете се преди да зведете детето си на худ. гимнастика за "Ей, така, да види детето, че може да му хареса!"
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно време конкуренцията на всякъде (не само в спорта) беше по-голяма. Имаше повече хора и повече деца.
46
4
 
0
 
! Отговори
наздраве преди 7 години
Нарколепсия ако е причината за падането на Цветелина,значи има и други хора в опасност
45
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горкото хубаво момиче.НЕ съм чул нито една плейтмейтка да е била в депресия, освен нервната черна златка която прибада в Бигбрадър
44
1
 
20
 
! Отговори
Ina преди 7 години
Мария Нестерова, дето сте работила по публикацията, Вие гледахте ли го това интервю? Щото аз го гледах и това с концлагерите беше казано подигравателно. Или за Вас е важно единствено да се сложи гръмко заглавие, без значение дали има общо с истината и дали е извадено от контекста или не.
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е на теб като ти пише Гошо ,от къде да знаем че си Гошо бунак
42
2
 
11
 
! Отговори
До 42 Гл.р-р преди 7 години
Амо говори бе! Изкарай всички тайни на това дете на показ! Покажи и най-лошите неща за него! Може би оргазъм ще получиш, знам ли. За такова мълчание става дума - да не се ровим в личния живот на това прекрасно дете, защото за него и за близките му ще е по-лошо. Колкото до Нешка - тя не командва, а призовава към човечност, но как да призовеш към човечност човек, който се кефи само от лошото?!
41
6
 
9
 
! Отговори
Към "Анонимните преди 7 години
Като видя във форума "Анонимен" и веднага разбирам , че е някой с болен мозък или "демократ" или гербаджия или просто нено-рмалник. Не разбрахте ли , че пак са искали да уредят "наше момиче" и че някой министерски т-п-анар се е обаждал в тази връзка. Политиката на ГЕРБ убива бързо България! Това е реалността навсякъде - в предприятия , фирми и даже в спорта! Отвратен съм от тази па-плач.
40
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам чуството че иляна нешка и компания са дали нареждания на сички възрастови групи да цъкат минуси ..само че фактите са факти ... най малкото трябваше да приберат отбора,другите момичета как ли се чустват след 8 години колектив... дали ще играят спокойно ...
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Виждал ли 37-8 годишни мъже да реват при дузпи."На повечето полуфинали/финали повечето футболисти на падния обтор реват по терена. Постоянно се случва и това не е нещо ненормално. Гадно е, че след толкова много положен труд ще трябва да се задоволиш със загуба. Но така е в спорта - победителят е само един.
38
0
 
11
 
! Отговори
До Край преди 7 години
Абе разбиращия.Във всички спортове има инфарктни моменти .Иначе няма да е професионален спорт ,а махленски мачлета
37
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-обичам фенове на футбола, които даже и от футбол не разбират, да се изказват за художествената гимнастика, ръсейки "истини от последна инстанция". Що не си гледате футбола, както сте свикнали - с гръб към игрището, викайки силно!
36
6
 
6
 
! Отговори
Гладен редактор преди 7 години
Няма да мълчим. Щото някой казва да се мълчи и ние го слушаме. Затова 26 години все мълчим, гледаме и нищо не правим. Този път няма да мълчим. Стига вече, писна ни да ни правят на балъци и да ни разиграват напред назад. Дай ми куклите, на ти парцалите. Стига с тоя цирк. Няма да мълчим, още повече че едно младо и красиво момиче се бори за живота си, защото тези дето казват да мълчим, осъзнават вече какво забъркаха. Искаме гласност по случая. Нешка вече не е в позиция да командва. Беше, но вече не
35
0
 
1
 
! Отговори
До 39 преди 7 години
Защо пишеш до себе си?!
34
0
 
14
 
! Отговори
Гимнастик преди 7 години
Раева сигурно е ск-апана гербаджийка, защото всички предишни са и виновни и по- лоши!Аман от тъ--панари!
33
3
 
4
 
! Отговори
Край преди 7 години
До НЕРАЗБИРАЩИЯ е този спорт е все едно всеки мач да ти свършва с дузпи - е те така тормози психиката разбра ли. Виждал ли 37-8 годишни мъже да реват при дузпи. Виждал си. Що се чудиш че тия деца се изтерзават.
32
3
 
17
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
Нешка Робева отдавна я махнаха от художествената гимнастика, но явно тя е в кръвта й и я боли за нещата, които стават в нея. Най-малко Нешка Робева има вина за случилото се с това прекрасно момиче. Тук нещата опират до Раева, Гигова, треньорката на ансамбъла и т.н.Права е Нешка Робева, че трябва да замълчим и да спрем да си чешем езиците над всякакви измислици, защото не знаем, какво точно се е случило. Грозно е, но явно за някои това е живота.