Нешка държала гимнастичките в концлагери, сега имали комфорт

Цвети 8 години е в отбора, чувствала се е добре, смята Раева
16 юни 2016 10:33,
85
Нешка държала гимнастичките в концлагери, сега имали комфорт
Снимка: Facebook

Много неверни и излишни думи се казаха около случилото се с шампионката по художествена гимнастика от ансамбъла Цветелина Стоянова. Не е вярно, че днес някой оказва натиск върху тях - ако преди аз съм ги държала в концлагер, сега те имат пълен комфорт. Това каза Нешка Робева пред Нова тв.

Тя уточни, че след като е влизала многократно в спорове за това, накрая е приела, че може би самата тя греши - щом печелят медали, значи така трябва да бъде, каза Робева. "Те имат избор, това е тяхната професия. Друг въпрос са предстартовите състояния, които могат да бъдат много тежки и аз самата като състезател съм се "отказвала" много пъти", каза Нешка Робева. Тя призова обществото да помълчи сега, а има време и нужда от разговор за спорта.

Още по темата
В 21 век сме, за натиск и дума не може да става, каза Цветелина Кирилова, кондиционен треньор на гимнастичките. Тя добави, че Цвети Стоянова е "труден характер, мълчалива" и по външния й вид не може да се разбере какво й е, както е с другите момичета.

Да се говори за натиск, е безумие. Това заяви отново председателят на Федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева.

Раева определи като безумни обвиненията, че гимнастичката е била извадена от отбора."Кой е този треньор, кое е това ръководство, които ще извадят два дни преди европейско първенство основен състезател в състава и ще включат резерва, която няма нито едно състезание", попита тя.

"Това дете е израснало с нас. Най-нормалното нещо е да се опитаме да я убедим да продължи да работи", заяви още Раева. "Отборът работи вече 8-ма година. За да се задържи един отбор толкова дълго, значи работи в условия, в които да се чувстват добре и да могат да издържат всичкото това натоварване", допълни още тя.

Раева е сигурна още, че не спорта и начина, по който са работили е причина, за да направи Цветелина Стоянова това нещо. Раева обаче не отговори на въпроса дали наистина два дни по-рано Стоянова отново е направила опит за самоубийство. По думите ѝ обаче стана ясно, че психологът на Федерацията е завел гимнастичката на доктор, който е казал, че няма никаква депресия.

"След световната купа в София за първи път тя каза, че не иска да тренира повече. След Световната купа в Испания тя дойде при мен и каза, че не иска да тренира вече. Не е имало натиск, имало е разговори. Това стана в последната седмица. В момента, в който видяхме, че няма никакъв шанс и отказва да тренира, трябваше да подготвим документите на резервата", заяви Раева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
12
 
! Отговори
Край преди 7 години
да си го развива този "спорт" Раева ако иска и Наско да го дресира да играе с лента обаче Държавата няма защо да го стимулира а пък родителите ако имат малко разум да бягат далече с децата си от него.
10
2
 
21
 
! Отговори
Край преди 7 години
Самата специфика на този "спорт" измъчва човешката психика. Ненапразно са взели психолог в отбора. В този спорт най малкото трепване е "ГРЕШКА" и тя не може вече да се поправи. Такава "ГРЕШКА" изхвърля усилията на целия ансамбъл от месеци насам на ***. В женски колектив със сигурност настава съскане или осъдително мълчание. За капак треньори и Раева с болните си амбиции и последна инстанция за всичко.И този физически и ПСИХИЧЕСКИ тормоз е за нищо -няма пари, няма слава.
9
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалко за хубавото момиче!Момичетата, а и хората по принцип, в България като че ли бяха доста по-светли преди 30+ години; напоследък облика им се е променил в арабско-иранска посока.
8
1
 
21
 
! Отговори
Дрън преди 7 години
Ало журналята, кажите кво става с митио, стига вече цвети мети. Ще живее ли, че ми трябват анфентки за слънчака?? преливат ли му още кръв, има ли мутри с чукове в бургас, е те такива.
7
0
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
До Анонимен Да така е ... хората ще влязат в час ... а ако се върнат малко много малко назад във времето ще свържат нещата .. за иначе много жълта статия свързана с гимнастичките. Дано това момиче да се оправи и то напълно за да си осмисли живота. Вероятно и това футболистче знае нещо .. не може да не е споделяла с него ...
6
3
 
13
 
! Отговори
Да си най-добрият преди 7 години
"То бива спекулации, то бива но това вече минава всички спекулации. Всеки един успех не идва лесно и е плод на много труд и лишения. Нима на биатлонистите е по-лесно?"Абсолютно. Когато искаш да си номер едно в света, няма лесни неща. Полагат се непосилен труд, много, ама много работа. Кръвта и потта са част от живота ти.И това се отнася не само за спорта. Дали ходиш на състезание по тенис, футбол, шах, математика или програмира, битките са безпощадни. И само най-талантивите печелят.
5
0
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
До Анонимен Да така е но са били с по-разчупено мислене ... ако ме разбирате.
4
9
 
16
 
! Отговори
Несправедливост преди 7 години
В 50-годишната история на българската художествена гимнастика това е първият подобен инцидент. Ако причината беше във федерацията, подобни инциденти щяха да се случват постоянно. И не разбирам защо постоянно другите трябва да са виновни. Помните ли случая със "самотния" абитуриент от преди 2-3 седмици? Тогава 30 ученици и няколко учителки бяха несправедливо обвинени, че едно срамежливо момче с недобри социални умения не може да си намери приятели. Разберете, това си е лично решение.
3
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо май Раева се оплете ,не е чиста тая работа като и чета оправданията.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То бива спекулации, то бива но това вече минава всички спекулации. Всеки един успех не идва лесно и е плод на много труд и лишения. Нима на биатлонистите е по-лесно?
1
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не си спомням при Нешка да са скачали от балконите.