Нешка държала гимнастичките в концлагери, сега имали комфорт

Цвети 8 години е в отбора, чувствала се е добре, смята Раева
16 юни 2016 10:33,
85
Нешка държала гимнастичките в концлагери, сега имали комфорт
Снимка: Facebook

Много неверни и излишни думи се казаха около случилото се с шампионката по художествена гимнастика от ансамбъла Цветелина Стоянова. Не е вярно, че днес някой оказва натиск върху тях - ако преди аз съм ги държала в концлагер, сега те имат пълен комфорт. Това каза Нешка Робева пред Нова тв.

Тя уточни, че след като е влизала многократно в спорове за това, накрая е приела, че може би самата тя греши - щом печелят медали, значи така трябва да бъде, каза Робева. "Те имат избор, това е тяхната професия. Друг въпрос са предстартовите състояния, които могат да бъдат много тежки и аз самата като състезател съм се "отказвала" много пъти", каза Нешка Робева. Тя призова обществото да помълчи сега, а има време и нужда от разговор за спорта.

Още по темата
В 21 век сме, за натиск и дума не може да става, каза Цветелина Кирилова, кондиционен треньор на гимнастичките. Тя добави, че Цвети Стоянова е "труден характер, мълчалива" и по външния й вид не може да се разбере какво й е, както е с другите момичета.

Да се говори за натиск, е безумие. Това заяви отново председателят на Федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева.

Раева определи като безумни обвиненията, че гимнастичката е била извадена от отбора."Кой е този треньор, кое е това ръководство, които ще извадят два дни преди европейско първенство основен състезател в състава и ще включат резерва, която няма нито едно състезание", попита тя.

"Това дете е израснало с нас. Най-нормалното нещо е да се опитаме да я убедим да продължи да работи", заяви още Раева. "Отборът работи вече 8-ма година. За да се задържи един отбор толкова дълго, значи работи в условия, в които да се чувстват добре и да могат да издържат всичкото това натоварване", допълни още тя.

Раева е сигурна още, че не спорта и начина, по който са работили е причина, за да направи Цветелина Стоянова това нещо. Раева обаче не отговори на въпроса дали наистина два дни по-рано Стоянова отново е направила опит за самоубийство. По думите ѝ обаче стана ясно, че психологът на Федерацията е завел гимнастичката на доктор, който е казал, че няма никаква депресия.

"След световната купа в София за първи път тя каза, че не иска да тренира повече. След Световната купа в Испания тя дойде при мен и каза, че не иска да тренира вече. Не е имало натиск, имало е разговори. Това стана в последната седмица. В момента, в който видяхме, че няма никакъв шанс и отказва да тренира, трябваше да подготвим документите на резервата", заяви Раева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
14
 
! Отговори
До Край преди 7 години
Значи дузпите са късмет ,вкарването на кошове е късмет ,да скочиш най-високо е късмет и т .н.Само хвърлянето на ленти и бухалки не е късмет.Ами какво е според теб.Аз на тренировка съм вкарвал по 20 дузпи една след друга без пропуск, а на мач пропускам.Същото е с бухалките -хвърлят и ловят на тренировките хиляди пъти но на състезание се случват и грешки.Иначе ако всички са безгрешни как ще се определи победителя
30
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нешка много подла...да замълчим вика....как ще замълчим като най красивата ни грация се хвърли от балкона ...???? Ако беше едно време можеше и да потулят нещата... има цял филм за мъченията на нешка ... нека замълчим вика ...
29
5
 
6
 
! Отговори
Край преди 7 години
До Реалист а най-морално е държавата да си преразгледа политиката към този "спорт". Насърчавене на децата да го тренират за здраве и осанка при момиченцата но не трябва никакви стимули за професионално занимаване с него. Наско Сираков да почне да си подработва повече жената че побърка на хората децата.
28
5
 
1
 
! Отговори
Край преди 7 години
като се стигне до дузпи на световното отбора да е бил в редовното време - два часа и нещо е имал. Всеки знае че най-добрите нападатели не бяха най-добрите дузпаджии и че дузпите са въпрос на КЪСМЕТ.
27
8
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Моралното според мен беше, да върнат отбора в България, но не го направиха.
26
2
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Нещо не е наред - многото приказки и обяснения издават гузна съвест.
25
1
 
13
 
! Отговори
До 27 преди 7 години
Във всеки спорт има такива неща.Примерно да биеш дузпа на финала на шампионската лига .Вкарваш-носят те на ръце и отбора ти прибира 100 милиона евро.Пропускаш и какво става тогава-да те убият в съблекалнята ли ?
24
13
 
6
 
! Отговори
До коляното преди 7 години
Тая да снима *** ще и блесне звездата за броени минути
23
1
 
29
 
! Отговори
Край преди 7 години
При тоя "спорт" след грешка няма прошка. Във футбола можеш да обърнеш от 2-0 на 2-3 във волейбола става често - грешката на никой играч не е фатална тук обаче изпуснеш ли тъпата лента и забравяш за тъпите медали. И се почва... И всичко това няма смисъл за живота на тези деца - на 22 г. приключват с "кариерата" на мъченици и им остаават само травмите и спомени дето не топлят никого и си ги знаят само те. Най-много да се оженят за футбоист.
22
2
 
15
 
! Отговори
До 18 преди 7 години
Абе човек ,Нешка Робева от 20 г нее треньор на националки.Сега се занимава с танцьорите и малки деца.Защо питаш като си далече от темата
21
0
 
12
 
! Отговори
до Реалист преди 7 години
Разбирам те, но човешките същества не са устроени така. Има амбициозни хора които планини повдигат за да се докажат, че са най-добрите. Затова има професионален спорт. Не може без него. всичко е личен избор.
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много се чудя как от единичен изолиран случай почнахте да правите генерални изводи.Пример - в завода на Foxconn в Китай в продължение на 2-3 години стотици работници посягат на живота си. След поредното самоубийство властите се задействат и принуждават работодателя да промени начина на работа на работниците.А тук в цялата история на художествената гимнастика това е първият такъв случай. И веднага се намериха виновниците и започнаха да се дават присъди.
19
2
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Това е крайно субективен спорт ...Иначе полезен...Но момичетата трябва да го тренират за удоволствие и осанка..Състезанията винаги са нагласени...
18
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не смятам, че федерацията има вина. Искахте златни момичета, имате златни момичета. Много труд е това и за треньори и за ръководители, а за самите момичета да не говорим. Явно Цвети е била по-лабилна, загубила е майка си , не се знае доколко го е преживяла. Вината е дотолкова, че не са и помогнали да излеза от това състояние. Мълчалива, без емоции, може би отказът и дни преди състезанието е бил вик за помощ. Там е вината според мен.
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Клюкосвате като селски баби, без да сте изобщо наясно с фактите.Причините могат да са най- различни - от свързани със спорта, до нямащи нищо общо с него.Клюкарска му работа!
16
0
 
12
 
! Отговори
ф преди 7 години
Чудно как е останала жива, след падане от толкова високо! Жалко за момичето.
15
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България е на първо място в Европа по брой на самоубиствата.Годишно в нашата страна сесамоубиват около 1200 души,т.е по 3 *** средно на ден.Значи същия ден в който това момиче е скочило от балкона са се самоубили още 2-3 *** души ,но за тях никой нищо не пише или обсъжда.Какво като е гимнастичка,нали и тя е човек със своите проблеми и нужди.Щом е стигнала до там и да скочи значи нещо в главата не е наред
14
2
 
19
 
! Отговори
Дали? преди 7 години
Е ако искате може на направим всичките си спортисти като футболистите? По цял ден да къркат биричка, а вечер да ходят на чалготека. И после който ги хване, да ги смазва от бой, а световните и европейските са ги гледат по телевизията.Това е спортът - пот и кръв. А хората със слаба психика просто не са за професионалния спорт.
13
7
 
13
 
! Отговори
Край преди 7 години
Да не мислите че няма и конкуренция в отбора и женски номерца. Не напразно най-хубавото момиче се оказа и най-чувствително и посегна на себе си.
12
0
 
8
 
! Отговори
Gosh преди 7 години
имаше некво материалче в webcafe за тия .. "Нешка едикаквоси" "Бойко направи едикаквоси" "Лилито вдигна винетките" .. аре аман с тва фамилиарничене